image-426

Oportunităţi unice în timpul vacanței pentru elevii din Măgdăcești! Vezi cu ce se ocupă aceștia alături de formatori din SUA

Oportunităţi unice în timpul vacanței pentru elevii de la Liceul Teoretic Măgdăcești! În plină vacanță, aceștia nu irosesc timpul doar cu joaca, dar și-l petrec util, studiind limba engleză. Pentru că își doresc să atingă performanțe mai mari, aceștia frecventeazp cu plăcere lecțiile și chiar sunt entuziasmați.

Viața modernă ne dictează condițiile sale, dintre care una este nevoia de a cunoaște limba engleza, cel puțin la un nivel elementar. Astfel, la inițiativa profesorilor coordonatori de limbă engleză, Ciutac Oxana și Andruhov Aurica, din cadrul instituției, elevilor de la Liceul Teoretic Măgdăcești li s-a propus oportunitatea de a participa la Clubul de Comunicare în Limba Engleză (English Speaking Club – ESC).

Pentru a dezvolta competențele de comunicare în limba engleză, profesorii de la liceul respectiv, în colaborare cu formatorii americani desfășura o serie de sesiuni, în perioada iunie – iulie a acestei veri.

Sesiunile sunt organizate pe categorii de vârstă, iar copiilor le place noua provocare.

Aceștia desfășoară diverse activități interactive, adaptate spre valorificarea potenţialului creativ al elevilor și multă comunicare. Tematicile abordate sunt destul de vaste.

Părinții sunt cei mai fericiți și au venit cu reacții pozitive:

”O superba inițiativă! Bravo profesoarelor! Este o oportunitate și experiența bună, pentru a-și dezvolta competențele de comunicare in limba engleza, chiar daca sunt abia la început. Mulțumim anticipat pentru astfel de proiecte. Este ceva interesant Aștept cu mare drag!!!”, susține o mămică din Măgdăcești.

”Mi se pare un club interesant, în care poți să-ți dezvolți competențele a limbii engleze. Vreau să comunicăm cât mai mult în engleză, pentru a putea vedea nivelul la care suntem și la ce am mai putea exersa. I’m looking forward this experience Looking forward for this opportunity/experience Cred că e foarte interesant Suntem foarte mulțumiți de sănătate așa proiecte Mulțumim profesorilor care l-a organizat! Sperăm să am o lecție interesanta și plină de activități și întrebări!”, a spus unul dintre părinți.

”Și noi părinții va mulțumim pentru aceste experiențe în cunoașterea in deaproape și comunicare copiilor atît cu vorbitorii nativi ai limbii engleze, cît și timpul petrecut cu folos cu colegii de școală, acum cînd sunt in vacanta.”, comentează un părintre pe rețelele de socializare.

English Speaking Club reprezintă un proiect educațional realizat cu succes, destinat elevilor în vederea dezvoltării competențelor de comunicare în limba engleză, cât și posibilitatea de a interacționa cu vobitori nativi, de a descoperi cultura americană, de a participa și a fi puși în situații cât mai diversificate în care să fie nevoiți să comunice și să implementeze cunoștintele pe care le-au acumulat deja.

Trei polițiști din Ceadîr-Lunga, documentați pentru corupție

Trei angajați ai Inspectoratului de Poliție Ceadîr-Lunga sunt documentați pentru acte coruptibile în cadrul măsurilor de investigație demarate de Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție, anunță Poliția.

”Precizăm că, conducerea Inspectoratului General al Poliției nu tolerează asemenea ilegalități în rândul angajaților și va examina acțiunile acestora inclusiv prin prisma disciplinei de serviciu.”, mai anunță Poliția într-un comunicat.

Accidentul tragic de la Orhei: Femeia care a murit era însărcinată. Patru vieți spulberate

Accidentul grav de sâmbătă din raionul Orhei a luat de fapt, pe loc, patru vieţi.

Femeia care a decedat era însărcinată şi acest lucru îl confirmă atât un cititor autoblog.md, cât şi o postare făcută într-un grup privat de Facebook în care s-a anunţat o strângere de fonduri pentru a ajuta familia îndurerată, transmite Știri.md.

Postarea a fost distribuită public din grupul privat.

Accidentul a avut loc pe data de 8 iulie, pe traseul R-20 între localitățile Step-Soci și Chiperceni din raionul Orhei. Ca urmare, doi copii care se aflau în automobilul Renault, una dintre maşinile implicate în accident, luptă în prezent pentru viaţă. Cel mai mic dintre aceştia se află în comă, a anunţat ministrul Sănătății Ala nemerenco.