Foto! În PMAN, a fost dat startul Caravanei de Crăciun a Salvatorilor și Pompierilor

Bucuria copiilor, cu mașini de pompieri adevărate și decorațiuni în spiritul sărbătorilor de iarnă! Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a dat start Caravanei de Crăciun a Salvatorilor și Pompierilor. Peste 20 de autospeciale de intervenție ale salvatorilor și pompierilor aranjate cu luminițe și decorate cu ornamente au ajuns în capitală.

separator
Coloana Caravanei a intrat în Piața Marii Adunări Naționale, unde mașinile au fost instalate pentru a fi admirate de toți doritorii. Mai mulți copii au fost premiați cu dulciuri și cadouri. O mulțime de oameni a făcut poze cu autospecialele împodobite, iar Caravana de Crăciun a Salvatorilor și Pompierilor s-a pornit cu cadouri pentru micuții pacienți de la Institutul Oncologic din capitală.

Caravana de Crăciun a Salvatorilor și Pompierilor va continua și pe data de 25 decembrie în multe raioane ale țării, unde mai mulți copii se vor bucura de cadouri, dar și de autospecialele decorate.

Evenimentul se desfășoară tradițional în fiecare an în Ajun de Crăciun pe stil nou și are drept scop prevenirea situațiilor de risc în preajma sărbătorilor de iarnă.  

Peskov s-a apropiat de Alla Pugaciova și i-a sărutat mâinile

Cântăreața și reprezentantul lui Putin au fost zăriți la cimitir, la funeraliile designerului rus Valentin Yudashkin. Ce a vorbit Pugacheva cu Peskov este un mister.

Пугачева и Песков / фото SHOT

Alla Pugacheva s-a întors în Federația Rusă și a mers la înmormântarea designerului de modă Valentin Yudashkin.

Cântăreața și Dmitri Peskov au fost fotografiați împreună. Peskov a avut o scurtă discuție cu Alla Pugacheva la înmormântarea lui Iudașkin.

În poze, se poate vedea că Peskov s-ar fi apropiat probabil însuși de artistă. În acel moment, ea stătea lângă mormântul lui Yudashkin. Secretarul de presă al lui Putin i-a zâmbit lui Alla Pugacheva și i-a sărutat mâinile.

,,În general, artista a fost vedeta principală a ceremoniei de înmormântare, toți s-au uitat la ea”, a comentat un canal rus Telegram.

Песков и Пугачева / скриншот
Пугачева на похоронах Юдашкина / фото "Немалахов"

Alla Pugacheva și soțul ei, Maxim Galkin, au părăsit Federația Rusă și nu au susținut regimul lui Putin. Umoristul critică deschis Kremlinul, pentru care a fost recunoscut drept „agent străin”. Pugacheva însăși nu a făcut declarații directe cu privire la război. Cu toate acestea, când soțul ei a început să fie „otrăvit” în Federația Rusă, ea l-a susținut.

Cântăreața a cerut să fie inclusă și ea în „rândurile agenților străini”.

Întrunire anunțată, duminică, în centrul Capitalei. Poliția anunță că nu va tolera crearea dezordinilor

O întrunire a simpatizanților partidului Șor se anunță mâine, 7 mai, în capitală.

În legătură cu întrunirea anunțată mâine în centrul capitalei, Poliția ca de fiecare dată va fi la datorie prioritar pentru siguranța cetățenilor, asigurarea ordinii și securității publice, circulației rutiere și bunei desfășurări a evenimentului.

Ținând cont de faptul că situațiile anterioare au demonstrat că organizatorii ignoră obligațiunile ce le revin, ceea ce creează haos în procesul de organizare a întrunirii și crearea dezordinilor, reiterăm faptul că organizatorii poartă răspundere pentru faptele ilegale ale participanților la acțiune.

Solicităm atât participanţilor, cât şi cetăţenilor (pietoni şi conducători auto) să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică, să respecte Legea şi indicaţiile forţelor de ordine pentru ca acţiunea să se desfăşoare în condiţii optime.

Poliția anunță participanții că sunt obligați:

,,să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor;

să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni;

să părăsească întrunirea la cererea organizatorului şi/sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de poliţie; 

în timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive sau orice substanţe interzise sau alte obiecte care pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor. 

Menționăm că poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare/întrunire, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane.

Vă asigurăm că, forțele de ordine vor interveni și vor descuraja orice acțiune care va pune în pericol siguranța cetățenilor sau a participanților la eveniment.

Solicităm informarea imediată a Poliției dacă cineva observă obiecte dubioase, persoane suspecte în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică sau cu intenții negative. Dacă sunteți martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice formați imediat numărul unic 112 sau anunțați cel mai apropiat polițist”, este mesajul Poliției.

Un polițist de frontieră a devenit erou! A salvat viața unui bebeluș de 1 an efectuând măsuri de resuscitare chiar în vamă

O femeie ucraineană traversa granița cu autobuzul împreună cu fiul ei de un an, când a observat că copilul încetase să mai respire și devenea vinețiu. Femeia a alergat după ajutor. S-a întâmplat la vama poloneză. Un ofițer polonez a salvat viața copilului efectuând măsuri urgente de resuscitare imediate, chiar în mijlocul vămii, scrie Focus.

польский пограничник спас ребенка, польский пограничник спас младенца, польский пограничник спас украинца

,,Ofițerul avanpostului de frontieră din Hrubieszow a salvat viața unui copil de un an din Ucraina. Momentele dramatice au avut loc la punctul de trecere a frontierei din Zosin”, a scris serviciul de presă din cadrul Poliției de Frontieră a Ucrainei.

Polițiștii de frontieră au spus că incidentul a avut loc în noaptea de 3 mai. O pasageră a observat că fiul ei a început să devină albastru și nu mai respira. Femeia a fugit la pavilionul vamal cu bebelușul în brațe.

„Informațiile despre absența semnelor de viață ale copilului au fost trimise la pavilionul de informare prin fereastra de control. Sergentul Mateusz Kondrat, care la acea vreme era responsabil cu procesarea intrării în Polonia, a ieșit imediat și a acordat copilului primul ajutor. A pus copilul pe mâna stângă, pe burtică. Apoi l-a lovit de cateva ori în spate. După resuscitare, copilul și-a venit în fire”, a transmis presa.

Serviciul de presă a spus că polițiștii de frontieră au chemat la fața locului un ofițer cu defibrilator și salvatori, ulterior a sosit și o ambulanță care a dus copilul la un spital din orașul Hrubieszow. „Grănicerii care erau de serviciu pe benzile de circulație din apropiere au fugit și ei în ajutor. (…) Păstrându-și calmul în fața pericolului, ofițerul a salvat ceea ce este de neprețuit – viața unui copil”, au subliniat serviciile poloneze.

Video! S-au călcat în picioare pentru cadouri gratuite. Mai mulţi oameni au fost spitalizaţi
Articolul anterior
La Aeroportul Chișinău începe construcția unui nou terminal. Iată cum va arăta!
Articolul următor