Foto. O femeie din Comrat a salvat mai mulți pui de picioroange

O femeie din Comrat a găsit pe o stradă mai mulți pui de picioroange. Voluntarii Societății Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii au relatat povestea celor patru pui descoperiți.

separator

„În orașul Comrat cineva a găsit pe jos un pui de piciorong (Himantopus himantopus) căzut din ciocul unui cocostârc ce-l ducea la cuib pe post de hrană pentru puii săi. De fapt puiul de piciorong a căzut ca urmare a unui conflict aerian dintre cocostârc și părinții puiului care erau în misiune de urmărire.

Martorul la acest eveniment, Garciu Vera, a avut surpriza să găsească în același loc alți TREI pui de piciorongi, căzuți probabil în urma aceluiași tip de incident și găsiți la intervale diverse de timp.

Puii au fost plasați într-o cutie și au continuat să răspundă la chemările părinților ce se aflau în stradă. Din păcate, părinții nu erau capabili să îi ia în cioc și să-i ducă înapoi la cuib (așa cum speram), iar puii erau prea mici pentru a putea zbura. Garciu Vera i-a scos din cutie pentru a merge la părinții care îi așteptau în stradă, dar toți patru s-au împrăștiat în direcții diferite și au început să se piardă printre mașini. Drept urmare, au fost strânși înapoi în cutie în timp ce părinții încercau disperați să ajungă la ei.

Nimeni nu știa unde anume își are cuibul perechea de piciorongi, însă lacul Comrat suna ca o posibilă locație. Totuși, lăsarea puilor la întâmplare pe malul acestui lac nu părea a fi o soluție rezonabilă, întrucât aceștia riscau să fie vânați de altcineva.

După o zi întreagă de încercat diverse metode de a atrage părinții mai aproape (amplasarea puilor pe o construcție sau într-un cuib improvizat în spatele casei), Garciu Vera a dus cutia pe malul râului Ialpug, ce trece pe lângă orașul Comrat.

Spre bucuria noastră, părinții au urmărit îndeaproape toată povestea și au mers după puii lor. Odată ajunși pe malul râului, puii au fost eliberați din cutie și au fost luați în primire de părinți, care i-au dus în stuf și au fost îngrijiți.

Morala poveștii este următoarea: cea mai bună salvare a puilor este cea în care sunt re-aduși în contact cu părinții lor. Doar astfel au șansa să crească sănătoși și pregătiți pentru viața dură ce li se așterne în față.

Ne bucurăm că Garciu Vera a fost acolo în acel moment crucial și le-a salvat viața și îi mulțumim pentru faptul că timp de o zi întreagă a căutat metode pentru a-i întoarce în grija părinților!”, au povestit voluntarii. 

O femeie a fost internată cu arsuri, după și-a dat foc într-un apartament din Capitală
Articolul anterior
Răzvan Simion și Lidia Buble nu mai sunt împreună. Declarația prezentatorului TV
Articolul următor
Alte articole interesante