Foto. Personajele legendarului film ,,Maria Mirabela” au prins viață la Cosăuți

Picturile inspirate din celebrul film ,,Maria Mirabela” vor bucura privirile copiilor, dar și adulților care își mai amintesc capodopera cinematografică care le-a marcat copilăria.

separator
Ideea a fost posibilă grație tânărului pictor Alexei Luca, care uimește de fiecare dată prin picturile murale deosebite pe care le realizează. De această dată, tânărul a mers împreună cu echipa sa la Soroca, în satul Cosăuți, acolo unde a dat viață personajelor din legendarul film, iar rezultatul este de-a dreptul impresionant. Filmul ,,Maria Mirabela” este o producție româno-moldovenească, realizată în anul 1981, la București, în colaborare cu studiourile Moldovafilm (Chișinău) și Soiuzmultfilm (Moscova),în care sunt combinate jocul viu al actorilor și desenele animate. Cu toate că nu a beneficiat de o tehnică sofisticată, regizorul român Ion Popescu-Gopo, asistat de regizoarea moldoveancă Natalia Bodiul, a reușit să creeze o poveste verosimilă, în care oamenii și personajele de desene animate comunică. Filmul a fost difuzat atât în limba română, cât și dublat în limba rusă.

Versurile cântecelor au fost scrise de Grigore Vieru și traduse în limba rusă de către Valentin Berestov și Evgheni Agranovici. Muzica a fost compusă de Eugen Doga, fiind interpretată de Orchestra simfonică a Radioteleviziunii Române dirijată de Cornel Popescu. Piesele muzicale au fost cântate în limba română de Anda Călugăreanu, Mihai Constantinescu, Alexandrina Halic, Paula Rădulescu, Adrian Ștefănescu și Grupul Vocal 5T, iar în limba rusă de Leonid Serebrennikov.

Bebelușii vor primi la naștere un set gratuit cu lucruri necesare. Iată ce bunuri va include
Articolul anterior
La Căpriana a fost înălțat monumentul lui Ștefan cel Mare. Foto
Articolul următor
Alte articole interesante