Foto! Un moldovean confecționează măști pentru Carnavalul de la Veneția

La Carnavalul de la Veneția se vor purta măști fabricate în Moldova. În lumea fascinantă din Piața San Marco, în perioada 8-25 februarie, sunt așteptați peste 3 milioane de vizitatori. Sub protecția anonimatului, oamenii își scot la suprafață cele mai tainice dorințe.

separator
Pare greu de crezut, dar măștile Moretta, Bauta, Medico della Peste, Larva sau Volto sunt create în satul Dușmani, din raionul Glodeni. Victor Vădăvoi confecționează măști deja de cinci ani. A muncit în Italia zece ani, după care, dibăcia mâinilor i-a adus succes. A primit o ofertă din partea unui producător italian de a crea măști din hârtie. Materia primă o aduce din Italia, la preț de peste un euro per kilogram, scrie www.nordnews.md.Uneori trimite măști în Italia în fiecare săptămână. Meșterul poate realiza până la 100 de măști pe zi, în funcție de dimensiunea acestora.

Aceasta este celebra mască cu cioc lung, numită Medico della Peste, Ea a fost creată de către doctorul francez Charles de Lorme, în secolul 16. Medicul o folosea pentru a se proteja de ciumă atunci când trata pacienții. Bărbatul vrea să deschidă un muzeu al măștilor, pentru a atrage mai mulți turiști în regiune.

Autoritățile locale intenționează să includă atelierul lui Victor Vădăvoi în traseul turistic Glodeni-Cobani. O mască creată de Victor Vădăvoi costă până la 5 euro, în funcție de dimensiuni și complexitate.

Carnavalul de la Veneția, a fost organizat pentru prima dată în anul 1268. El celebrează senzualitatea, aventura neasumată, dar consumată, iubirea ascunsă, tăinuită sub protecţia anonimatului.

Hâncești: Un tânăr și-a găsit tatăl de 62 de ani strangulat în propria casă
Articolul anterior
Mâini catifelate, moi și plăcute la atingere? Iată secretul
Articolul următor
Alte articole interesante