Foto. Un moldovean a realizat o pictură murală în Spania

Street-artistul moldovean Dmitri Potapov a realizat o pictură murală deosebită în orașul spaniol Priego de Córdoba. Moldoveanul se simte mândru de realizarea sa și a făcut anunțul pe pagina sa de facebook.

separator
Pictura reprezintă un tânăr care cântă la vioară, iar deasupra sa zboară o pasăre de aur.

Dmitri Potapov a realizat și alte picturi murale în Chiținău, precum covorul ,,Un Pic De Love”, „Autoportretul”, pictura de pe strada Vadul-lui-Voda, LasaJelea, Gulliverul de pe peretele stadionului “Dinamo” și altele.

Tiraspol: Avocatul Poporului a eliberat o copilă închisă într-o școală

O fată de 14 ani a fost plasată, de pretinsele structuri de la Tiraspol, într-o școală medie de tip închis pentru minori aflați în conflict cu legea. Minora a fost lăsată să locuiască singură într-un apartament închiriat din Tiraspol, mama ei fiind plecată la muncă peste hotare.

Tiraspol: Avocatul Poporului a eliberat o copilă închisă într-o școală

Acțiunile regimului de la Tiraspol de plasare a minorei în instituția specializată de tip închis “А.С. Макаренко”, de pe lângă pretinsul minister de interne din stânga Nistrului, sunt neîntemeiate, mai cu seamă că nu a fost determinat, în raport cu adolescenta de 14 ani, statutul de copil în conflict cu legea. În această școală sunt plasați minori cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani, pe o durată de nu mai mult de trei ani, care ar avea nevoie de condiții speciale de creștere, pregătire și care necesită o abordare pedagogică specială, transmite Zona de Securitate.

Cazul fetei de 14 ani a fost analizat în detalii de Avocatul Poporului, reprezentanța Varnița, și de Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei a Consiliului raional Sîngerei (DASPF). Au fost elucidate toate circumstanțele în care s-a produs situația de plasare a minorei într-o instituție specializată de tip închis. S-a constatat că, fata a stat în școala de tip închis timp de o lună și jumătate.  Urmare a identificării tuturor circumstanțelor în acest caz, au fost găsite rudele apropiate ale minorei și datele de contact ale mamei fetei.

Într-un final, minora a fost eliberată și transmisă fratelui mai mare și reprezentanței DASPF Sîngerei. S-a reușit datorită discuțiilor pe care le-a purtat șeful reprezentanței Varnița a Oficiului Avocatului Poporului, Veaceslav Ursu, cu reprezentanții pretinselor entității de la Tiraspol. Ursu a declarat pentru Zona de Securitate că dialogul cu entitățile din stânga Nistrului, pe acest caz, a durat câteva zile și a susține că a convins partea transnistreană că fata trebuie eliberată și transmisă fratelui mai mare și reprezentantului de la Asistența Socială din dreapta Nistrului. Veaceaslav Ursu a menționat pentru noi că, atunci când vine vorba despre drepturile omului, dialogul trebuie să fie realizat în afara politicului.

Într-un comentariu pentru Zona de Securitate, directorul executiv PROMO-LEX, Ion Manole, notează că: “În referința incidentului petrecut în localitățile admistrativ-teritoriale din stânga Nistrului, ne manifestăm îngrijorarea, alarmând contextul: ce acțiune comisă de către minoră ar fi impulsionat privarea de libertate? Ce garanții i-au fost disponibilizate pentru a se opune privării de libertate? Reprezentatul legal, dar și convențional au avut putere de a contesta și de a oferi sprijin pentru apărarea minorei? Cum și-au motivat decizia autoritățile emitente ale unei asemenea decizii și dacă o asemenea decizie a fost dotată cu instrumentarul contestării? Care sunt funcțiunile școlii medii de tip închis pentru minorii aflați în conflict și dacă aceasta respectă standardele unei instituții preocupate de detenția persoanei în accepțiunea Demnității și Respectului față de ființa umană.

Circumstanțele incidentului, dar și intervenția Avocatului Poporului sunt sugestive în referința manierii în care sunt respectate Drepturile Omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, care nestingherit și nesancționat, tind să afecteze și Drepturile Copilului.

Calificăm existența unei școli cu specific de detenție drept o crasă violare a dreptului copilului la o copilărie fericită și ferită de pericol. Mai mult, popularea unei astfel de instituții se pliază unei politici de deformare a personalității, de conformare a acesteia politicilor adoptate de autoritățile separatiste, de instaurare a unei frici generale asupra întregii comunități.”

De asemenea, Manole conchide că: “privarea de libertate se prezintă ca una dintre cele mai severe sancțiuni aplicabile minorului, care urmează a fi evitată și substituită cu măsuri alternative de reeducare și de resocializare. Autoritățile urmează a implementa acest principiu cu sacralitate și devotament special, întrucât interesul copilului și siguranța acestuia trebuie să primeze în toate deciziile adoptate. Necesitatea aplicării unei măsuri restrictive, cu consecințe asupra libertății, poate fi operată doar în contexte de extremă și doar când celelalte măsuri nu pot oferi un răspuns proporțional și cu efecte restabilitorii.”

Precizăm că, Avocatul Copilului va monitoriza în continuare cazul minorei care se află în prezent în Centrul de Plasament dintr-o localitate aflată sub controlul constitutional al autorităților de la Chișinău.

Fost angajat Meta: „Am fost plătit cu 190.000 de dolari pe an pentru a nu face nimic”

O fostă recrutoare Meta spune că a câștigat 190.000 de dolari pe an pentru că nu a făcut „nimic” la locul de muncă. Fosta membră a departamentului de recrutare susține că nu ar fi trebuit să angajeze pe nimeni in primele 6 luni, și chiar în primul an. Postarea ei vine la câteva zile după ce Mark Zuckerberg, a anunțat un nou val de concedieri la Meta, reducând peste 10.000 de angajați.

Facebook

Într-un videoclip recent postat pe TikTok, Maddie, a reflectat asupra perioadei în care a lucrat la Meta timp de șase luni, în cursul anului 2021. În clipul intitulat „Getting paid $190k to do nothing at Meta” , fosta recrutoare vorbește despre cum compania sa nu a angajat noi lucrători în timp ce ea era acolo. „Nu se aștepta să angajăm pe nimeni în primele șase luni, nici măcar în primul an”, a spus ea, conform alephnews.ro.

În ceea ce privește activitățiile zilnice, Maddie a spus că „învăța”, deoarece Meta a avut „cel mai bun training de adaptare și învățare” , care a fost „foarte detaliat”. Postarea ei vine la câteva zile după ce Mark Zuckerberg, a anunțat un nou val de concedieri la Meta, reducând peste 10.000 de angajați.

Într-un videoclip ulterior, ea a împărtășit motivul pentru care a fost concediată de la Meta, după ce a început să lucreze acolo în septembrie 2021.

Maddie a spus că Meta nu a fost mulțumită de conținutul de pe contul ei. Ea a spus că, deși nu a mai vorbit în mod special despre Meta, compania a trecut prin „20 dintre videoclipurile ei de pe TikTok”  și a întrebat-o dacă le consideră „adecvate”. Ea a spus că apoi a decis să demisioneze, cu o zi înainte de a fi concediată.

Fiica de 11 ani a unei celebre artiste nu are un telefon mobil

Pink i-a interzis fiicei sale de 11 ani să folosească rețelele sociale. Artista a dezvăluit că Willow este singurul copil din clasa ei care nu are un telefon mobil.

Artista este mamă a doi copii. Jameson, în vârstă de șase ani, este cel de-al doilea copil pe care îl are împreună cu soțul ei, Carey Hart. Ea și-a împărtășit temerile potrivit cărora copiii ei vor fi hărțuiți și a spus că vrea doar să îi protejeze. Uneori împărtășește momente cu copiii ei pe social media, scrie alephnews.ro.

Cântăreața a declarat: Copiii mei nu au telefon. Fiica mea este singura fată de 11 ani din clasa ei care nu are unul. Este greu. Mulți dintre prietenii mei își au copiii pe TikTok, iar eu nu”.

Are o mulțime de ochi pe ea”, a spus artista în vârstă de 43 de ani, adăugând că sănătatea mintală a copiilor ei este mai importantă decât faptul că prietenii ei de la școală cred că este cool”.

Dezvăluind singurul lucru pe care Willow îl poate face pentru a-i dovedi mamei sale că se înșeală, Pink a spus: Am spus clar că, dacă puteți prezenta informații dintr-o sursă de încredere care îmi spune că social media este bună pentru voi, atunci puteți să o folosiți.”

Pink își promovează în prezent noul album Trustfall, la care a lucrat timp de trei ani. Cei doi copii ai ei vor pleca din nou cu ea, deoarece întotdeauna pleacă în turneu ca o familie.

Video. Acidul hialuronic: când și cum face minuni cu tenul nostru
Articolul anterior
Salată de sărbătoare de la Ecaterina Lica și fiica ei
Articolul următor