Foto! Viața în Wuhan, focarul primar de Covid, la un an după pandemie: Oamenii merg în baruri sau în parc fără măști

Viața la Wuhan, orașul din China unde a fost depistat pentru prima dată noul coronavirus, a revenit în mare parte la normal, în timp ce restul lumii încă se luptă din greu cu pandemia, scrie stirileprotv.ro, conform Associated Press.

În urmă cu un an, o informare primită pe telefoane de locuitorii din Wuhan anunța primul lockdown din lume provocat de noul virus, oprind peste noapte aproape toată activitatea din orașul industrial. Restricțiile severe au început pe 23 ianuarie și au durat 76 de zile.

Multe s-au schimbat de atunci, însă. Sâmbătă dimineață, oamenii au ieșit de la primele ore să facă sport în parcurile orașului în care a pornit pandemia. Mulți dintre aceștia nu purtau mască și stăteau adunați pentru diverse activități sociale. Alții s-au strâns în baruri, la concerte, tot fără măști sau  distanțare fizică.

Este un semn clar că viața a revenit în mare măsură la normal în orașul de 11 milioane, chiar dacă restul lumii se confruntă cu răspândirea variantelor mai contagioase ale virusului, scrie AP.

Peste 147 de milioane de dolari, trimiși de moldovenii din străinătate în luna decembrie
Articolul anterior
Israelul interzice toate zborurile internaționale de pasageri, din cauza tulpinilor noi de Covid. ,,Închidem ermetic spaţiul aerian”
Articolul următor
Alte articole interesante