Fotografii umitoare făcute în spațiu! Fenomenul descoperit nu poate fi văzut de pe Pământ

Astronautul NASA Thomas Pesquet a profitat din plin de timpul său pe Stația Spațială Internațională (ISS) și a făcut câteva fotografii uimitoare. El a surprins un fenomen pe care noi nu putem să îl vedem de pe Pământ.

În primul rând, astronautul Agenției Spațiale Europene (ESO) a surprins această imagine uimitoare a luminilor aurorei de pe Pământ. Acum, a fotografiat un eveniment atât de rar, încât a fost respins anterior de știință. Ceea ce pare a fi o explozie albăstruie peste Europa, este de fapt, un fenomen rar numit „eveniment luminos tranzitoriu”.

Se întâmplă atunci când apar fulgere în partea superioară a atmosferei – prea sus pentru ca noi să le vedem de la sol.

Cu toate acestea, cei care orbitează în spațiu au un punct de vedere excelent, dacă se întâmplă să îndrepte o cameră în direcția corectă la momentul potrivit. Această imagine anume e un cadru preluat dintr-un timelapse mai lung.

NASA explică: „Fulgerul atmosferic superior, cunoscut sub numele de eveniment luminos tranzitoriu, include fenomene colorate cu nume direct dintr-un basm: sprite, elfi și uriași. Apoi, aflăm că „giganții” sunt descărcări mari care creează o defalcare electrică a atmosferei de la vârful furtunilor, la ionosfera de jos.

Razele gamma terestre sunt un fenomen de “bliț” generat în partea de sus a furtunilor. Dovezile sugerează că descărcarea electrică cauzează unele dintre aceste fenomene.

sursa: www.realitatea.md

O femeie a fost violată într-un tren, dar nimeni nu a intervenit să o ajute
Articolul anterior
Localnicii unui oraș din România au strâns 90.000 euro și au redeschis spitalul din localitate, închis de 10 ani
Articolul următor
Alte articole interesante