Fotograful Alex Iordache, rupt de durere: ,,Voi face echipă cu vandalii. Datorită lor aceste fotografii vorbesc atât de multe despre societatea în care m-am născut și trăiesc”

Expoziţia „Prinşi în ungher” a fost realizată la sfârşitul lunii august de fotograful Alex Iordache. Expoziția inaugurată în capitală a fost dedicată medicilor care duc o luptă fără precedent, cu noul coronavirus, și salvează vieți. În urmă cu câteva zile, expoziția a fost vandalizată. Fotograful a postat un video în care își exprimă părerea despre gestul celor care au decis să vandalizeze.

separator

„Am gândit acest proiect fotografic ca pe un exercițiu imaginar de empatie. Am vrut să-i fac pe oameni să se gândească că, undeva, în inima Chișinăului, o mână de oameni duc o luptă grea, zi și noapte, de aproape un an, cu un virus despre care planeta știe foarte puține. Spre final acest proiect al meu s-a transformat într-un experiment social.

Expoziția a atins inimile privitorilor, iar o parte dintre aceștia au decis să-și exprime dezacordul față de existența virusului, a doctorilor și a asistenților. Au ales calea cea mai josnică, sălbatică și nejustificată pentru a-mi spune că nu sunt de acord cu mesajul pe care am vrut să-l transmit oamenilor. Mi-au distrus mișelește sufletul pe care l-am pus în aceste lucrări. Au scuipat în munca lor și în munca mea. Îi voi lăsa să fie parte a proiectului meu. Voi face echipă cu vandalii. Datorită lor aceste fotografii vorbesc atât de multe despre societatea în care m-am născut și trăiesc”, dezvăluie fotograful. Vezi video!

Anunțul autorităților italiene: Cetățenii moldoveni pot merge la votare fără restricții. Vezi link-ul pentru a descărca modelul declarației (autodichiarazione)
Articolul anterior
Rețete pentru sănătate: Cartea de bucate care te învață să mănânci echilibrat
Articolul următor
Alte articole interesante