(Foto/Video). Cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „Două Inimi Gemene” și-a desemnat câștigătorii!

În perioada 13-15 noiembrie, la Chișinău, s-a desfășurat cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „Două Inimi Gemene”, organizat în memoria artiștilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici. Aseară, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac” din Chişinău, a avut loc Gala de premiere.

separator
Directorul Festivalului, Eugenia Marin, mama Doinei Aldea-Teodorovici, a menţionat că la ediţia curentă au participat 43 de concurenţi (18 la secţiunea copii şi 25 – la secţiunea maturi) din opt țări: R. Moldova, Belarus, Bulgaria, Federația Rusă, România, Tadjikistan, Ucraina și Vietnam. „Ediția 2018 a fost una specială, pentru că pe 15 noiembrie s-au împlinit 60 de ani de la nașterea Doinei. Sunt mulţumită de modul în care s-a desfăşurat ediţia din acest an, cu toate că a fost realizată cu mijloace financiare modeste”, a precizat Eugenia Marin.

La rândul său, președintele festivalului, Cristofor Aldea-Teodorovici, feciorul celor doi artiști a afirmat că de astă dată, s-a atras atenția la cântecele mai puțin cunoscute semnate de tatăl său, care ne-a lăsat moștenire peste 300 de piese. Marele Premiu, la secţiunea copii, a fost cucerit de Maxim Ialnazov din Bulgaria, iar la categoria maturi premiul a fost adjudecat de Stanislav Țibari din Republica Moldova. La secţiunea copii, premiul I l-au obținut Anastasia Barbă și Petronela Donicu (R. Moldova), premiul II – Valeria Vechiu și Valentin Carp (R. Moldova) și premiul III – Ionel Prodan (R. Moldova) și Diana Ursulescu (România).

La categoria maturi, premiul I a fost împărţit între Andrei Costaș, Valeria Marcu (R. Moldova) și Gulinaz Fahturdinova (Tatarstan, Federația Rusă). Premiul II a fost obţinut de Hristiyana Dankova (Bulgaria), Ana-Maria Buliga și Iana Bosovici (R. Moldova). În posesia premiului III au intrat Hușruz Bahtovarșoev (Tadjikistan), Elizaveta Efimenko (Rusia) şi duetul Olesea și Grigoria Chiper (R. Moldova), informează moldpres.md.

Premiul „Grigore Vieru”, acordat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a fost cucerit de duetul Mariana Cazacu și Andrian Panciuc (R. Moldova), iar premiul familiei Aldea-Teodorovici a revenit lui Denis Belecciu (R. Moldova). Juriul a acordat și premii speciale. Concurenţii au fost acompaniaţi de Orchestra condusă de Cristofor Aldea-Teodorovici, preşedintele Festivalului.

Deținătorul Trofeului primei ediții a Festivalului a fost interpretul Pașa Parfeni. La ediţia din anul trecut, Marele Premiu, la secțiunea copii, a fost obținut de Erica Musteaţă din R. Moldova, iar la categoria maturi – de Ro Ong Ha Thoai din Vietnam.

sursa foto/video: Facebook

Black Friday: în acest weekend, 70 de producători din Republica Moldova își expun ofertele la Iași!
Articolul anterior
În Capitală au căzut primii fulgi de zăpadă. Video!
Articolul următor
Alte articole interesante