Francezul din Rezina care e aproape moldovean. ,,Când merg în Franța mă simt străin”

Deja de șapte ani, Fred Gonnetan locuiește în țara noastră. Francezul și-a luat o gospodărie în satul Horodiște, raionul Rezina, a învățat limba română, iar oamenii din sat îl tratează deja ca pe un moldovean cu acte în regulă. Fred s-a îndrăgostit de Moldova, de viața la țară, de natură, de peisaje. Are o grădină mare, o gospodărie bogată, dar și multă muncă, pentru că face totul de unul singur și cultivă doar produse naturale. Bărbatul își împărtășește experiențele cu prietenii săi virtuali care, în mare parte sunt francezi, aceștia din urmă rămânând extrem de încântați de țara noastră.

În beciul lui Fred găsești o varietate bogată de conserve pentru iarnă, sucuri, vin. Are chiar și o lejancă în căsuța sa.

„Am descoperit aici ceea ce am căutat, mă simt mai liber și mai simplu. Mă ocup cu ceea ce-mi place și de ce am nevoie. Sunt în grădină, lucrez cu pământul, am grijă de legume, am păsări, fac cașcaval. În fiecare zi e diferit, nu există rutină, eu nu mă obosesc”, a povestit Fred într-un reportaj realizat de canalul Oaspetele Neasteptat.

Fred produce cașcaval moldovenesc, după o tehnologie din Franța. „Eu aici sunt ca acasă, dacă plec în Franța sunt străin”, a spus francezul în reportajul realizat.

Foto: Facebook/Fred Gonnetan

De ce este Moldova mai atractivă decât Franța? Impresiile unui jurnalist britanic după vizita în țara noastră
Articolul anterior
Accident teribil la Hâncești. Un copil a decedat
Articolul următor
Alte articole interesante