Franța: 217 persoane au fost arestate în urma protestelor împotriva reformei pensiilor

Ministrul de interne Gérald Darmamin a ordonat poliției să ia măsuri de protecție consolidate” pentru membrii parlamentului francez. Poliția franceză a arestat 217 persoane joi seară în timpul incidentelor care au urmat unei manifestații la Paris. Unii dintre protestatari au aprins focuri și au aruncat cu obiecte în ofițerii de poliție, scrie alephnews.ro.

Ministrul de interne Gérald Darmamin a ordonat poliției să ia „măsuri de protecție consolidate” pentru membrii parlamentului francez.

Poliția franceză a arestat 217 persoane joi seară în timpul incidentelor care au urmat unei manifestații la Paris, în cadrul protestelor de masă în curs de desfășurare împotriva reformei pensiilor, a cărei aplicare a fost decisă în cele din urmă fără un vot în camera inferioară, potrivit presei.

Potrivit France Info, 217 persoane au fost arestate în timpul incidentelor care au izbucnit în Place de la Concorde, în centrul capitalei franceze. Potrivit aceleiași surse, unitățile de poliție antirevoltă au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă sub presiune pentru a elibera piața. Unii dintre protestatari au aprins focuri și au aruncat cu obiecte în ofițerii de poliție.

În momentul izbucnirii incidentelor, în piață se aflau aproximativ 6.000 de persoane, potrivit estimărilor presei franceze. Joi după-amiază, guvernul a decis în ultima clipă să pună în aplicare proiectul de lege privind pensiile, care prevedea creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, ocolind camera inferioară, întrucât nu era clar dacă exista majoritatea necesară. .

Există un articol din Constituția franceză care permite această cale. Dar reforma ar putea fi anulată în cazul unui vot de neîncredere în guvernul președintelui Emmanuel Macron și al prim-ministrului Elisabeth Bourne.

Manifestații au fost organizate ieri în multe alte orașe franceze (Marsilia, Dijon, Nantes, Rennes, Rennes, Rouen, Grenoble, Toulouse, Nisa). Sindicatele cheamă la o nouă grevă națională joia viitoare și la mobilizări în masă începând din weekend. Milioane de francezi au ieșit în repetate rânduri în stradă împotriva reformei. Ministrul de interne Gérald Darmamin a ordonat poliției să ia măsuri de protecție consolidate pentru membrii parlamentului francez.

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

Cetățean străin, prins la intrarea în țară cu drone nedeclarate
Articolul anterior
Trei experimente psihologice înfiorătoare. Ce traume au lăsat asupra persoanelor cercetate
Articolul următor