Fratele lui Emilian Crețu, care este călugăr pe muntele Athos, a revenit acasă după 5 ani

Lacrimi de bucurie și dor la Negureni, la casa părintească a lui Emilian Crețu. Ieri, familia și-a întâmpinat un oaspete drag: fratele lui Emilian, care este călugăr în Grecia, pe muntele Athos, a revenit acasă după 5 ani de absență.

Actorul și-a împărtășit trăirile cu urmăritorii săi virtuali. Desigur, cea mai emoționată este mama actorului, care a crescut patru copii, doi fii și două fiice. Ultima dată familia s-a reunit în Grecia, în vara anului 2018.

,,Dragilor, ma aflu la Negureni și vreau să împărtășesc cu voi niște emoții pe care le trăim noi, întreaga familie. Așa cum am zis ieri, astăzi, o să avem un oaspete foarte important pentru familia noastră. Avem emoții toată lumea, în special, mama este foarte emoționată, pentru că fratele meu, care este călugăr pe muntele Athos, după o pauză de 5 ani, abia acum a venit prima dată acasă pentru niște chestii de sănătate. A venit acasă, a văzut ce se întâmplă aici. Emoții. Mama plânge, el se uită, nu înțelege. Rar se întâmplă când familia noastră practic, în afară de Marina, să ne unim toți acasă, la Negureni”, a spus Emilian Crețu.

Focuri de arma în Italia: Un moldoven a împușcat în fereastra unui vecin

Locuința unui moldovean din Padova a fost percheziționată, după ce a împușcat în fereastra unui vecin.

Bărbatul de 30 de ani, care locuia în Italia, obișnuia să tragă focuri de armă în perioada serii de la fereastra locuinței sale, dar și din curtea din spatele blocului, transmite tv8.md.

Conform presei italiene, oamenii legii au fost sesizați de către localnicii din zonă, care raportaseră că de câteva săptămâni, bărbatul s-ar fi amuzat seara și noaptea, împușcând prin regiunea blocului în care închiria un apartament. 

Recent, în urma unei împușcături a străpuns fereastra unei clădiri din apropiere. Oamenii legi au cules mărturiile și au identificat apartamentul în care locuia de câteva luni moldoveanul, pasionat de arme de foc.

În ultimele luni, bărbatul achiziționase două pistoale și o pușcă cu aer comprimat cu muniție aferentă, pe care polițiștii le-au confiscat. 

Un val de aer cald din Africa a acoperit România și Republica Moldova, dar vremea se va schimba din nou în zilele următoare

Un val de aer cald, venit din nordul Africii, a acoperit România și Republica Moldova și a adus maxime de 23 grade Celsius, însă vremea va rămâne capricioasă şi temperaturile vor scădea din nou.

Un val de aer cald din Africa a acoperit România, dar VREMEA se va schimba din nou în zilele următoare

„Săptămâna viitoare, pentru o scurtă perioadă, vorbim de o răcire semnificativă, pentru ca din a 2-a parte a săptămânii viitoare, din nou, vremea să fie mai caldă decât în mod obișnuit.

Însă, mâine o să contăm pe o vreme apropiată de normalul termic în partea de vest-nord-centru a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 12-13 grade, în timp ce în sud-sud-est vom înregistra din nou 23 grade, mai ales în Muntenia și Moldova, dar și izolat în Oltenia, inclusiv în Capitală, mâine o maximă de 22-23 grade.

Vremea rămâne caldă pentru ziua de sâmbătă, de asemenea duminică, pentru că, așa cum vorbeam, temperaturile la nivelul maximelor între 13 până la 21 grade, dar și minimele în general pozitive -1, posibil în zonele depresionare din estul Transilvaniei, până la 9 grade pentru că mâine, așa cum menționam, în special în intracarpatice, valorile de temperaturi vor fi apropiate de normal.

La munte contăm, în special, pe precipitații mixte, pentru că la altitudini mai mari de 2.000 vor fi de interes și intensificările de vânt, cu viteze de 70-80km/h.

Așadar, o vreme capricioasă, alternanțe scurte de timp, în care, iată, să ne bucurăm de valori de temperaturi ce depășesc bună parte din țară 20 până la 23 grade și, la nivel regional, pentru scurtă vreme, valori de temperaturi apropiate de normele specifice datei din calendar”, a precizat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

Un nou șoc pe piața bancară: Acțiunile Deutsche Bank au scăzut puternic vineri

Acțiunile Deutsche Bank au scăzut cu peste 13% vineri dimineață, în urma unei scumpiri puternice a asigurării împotriva riscului neplăţii (CDS), alimentând îngrijorări cu privire la rezistenţa băncilor europene, scrie digi24.ro, citând CNBC.

Российский филиал Deutsche Bank подозревают в причастности к «молдавской  схеме» - NewsMaker

Acțiunile băncii germane au scăzut pentru a treia zi consecutiv și au pierdut acum mai mult de o cincime din valoarea lor în această lună.

Salvarea de urgență a Credit Suisse prin achiziționarea de către UBS ca urmare a prăbușirii Băncii Silicon Valley din SUA a declanșat îngrijorare în rândul investitorilor, amplificată și de deciziile de politică monetară luate de Rezerva Federală a SUA miercuri.

Autoritățile de reglementare elvețiene și globale, dar și băncile centrale au sperat că intermedierea vânzării Credit Suisse către rivalul său va duce la calmarea piețelor, dar investitorii rămân în mod clar sceptici că tranzacția ar fi suficientă pentru a limita problemele din sectorul bancar.

Rivala Deutsche Bank, Commerzbank, ale cărei acţiuni s-au depreciat cu 8,50%, şi Société Générale (-6,72%) înregistrează unele dintre cele mai puternice reculuri în sector.

1.062 cazuri noi de Covid-19, confirmate în ultimele 24 ore
Articolul anterior
Cleopatra Stratan, primele declarații după cererea în căsătorie. Artista plănuiește să se mute alături de logodnicul ei
Articolul următor