Frumusețe rară! În comuna Bardar au înflorit nuferii

Un adevărat paradis poate fi văzut în satul Bardar, din raionul Ialoveni. Vizitatorii vin de la sute de kilometri distanţă ca să admire florile şi aroma nuferilor înfloriți, cultivați de către Gheorghe Luchița.

separator

„Este printre prima dată când vin aici, cred că vom veni cu întreaga familie. E o atmosferă atât de frumoasă, îți dă atâtea emoții, este minunat. Am venit să cumpărăm altfel de flori, dar sperăm să luăm și câte un nufăr”, a spus o vizitatoare. „Asemenea frumusețe am văzut doar la Grădina Botanică din Crimeea, unde erau doar de culoare roz. Totuşi, așa o diversitate de nuferi nu era”, a declarat o altă vizitatoare, pentru publika.md.

Plantaţia include peste 300 de nuferi, de două specii, iar una dintre ele este inclusă în Cartea Roșie. Nuferii emană și o aromă îmbătătoare, care poate avea rol de calmant şi este folosite în unele terapii. „Orice persoană într-o stare așa mai agresivă, agitată, care vine la balta de nuferi și miroase florile practic imediat se liniștește, se calmează. Este un efect bine pronunțat, în special florile care au miros intensiv”, a precizat Gheorghe Luchița.

Cei care vor să admire nuferii o pot face în zilele de duminică, până în luna octombrie. Intrarea este gratuită. (foto: www.publika.md)

Timp de 3 ani, mii de oameni au beneficiat de ajutor grație proiectului ,,Banca de Haine”
Articolul anterior
Jennifer Lopez, tratată ca o regină la aniversarea celor 50 de ani! Cum a sărbătorit diva?
Articolul următor
Alte articole interesante