”Furtul veacului” în apartamentul Valentinei Cojocaru!

Interpretei de muzică populară, Valentina Cojocaru, îi vine greu şi acum să îşi amintească cum a fost jefuită cu 14 ani în urmă. Ziarele scriau pe atunci că e „Furtul veacului.” 

separator

Pentru prima dată în viaţă a mers la odihnă în Antalia pentru 10 zile, iar când s-a întors acasă şi-a găsit apartamentul gol. I-au fost furate costumele de scenă, toate bijuteriile din aur şi o blană de nutrie, pe care o purtase doar de vreo câteva ori.

Cel mai mult îi pare rău pentru arhiva ei bogată, căreia hoţii i-a dat foc. Hoţii au pus mâna pe cheia şi codul de acces al băncii unde Valentina Cojocaru îşi ţinea toţi banii şi documentele.

„N-am plâns, nu am căzut în depresie, dar în clipa aceea m-am simţit ca şi cum îmi căzuse un pietroi mare peste cap şi am rămas în viaţă”. După jumătate de an, hoţii au fost prinşi şi au recunoscut vina. Acestora li s-au dat 10 ani de pușcărie.

Acum interpreta şi-a asigurat apartamentul cu pază, ca să poată dormi mai liniştită.

Снимок.PNGasdW

Снимок.PNGTSDFSD C

 

 

 

 

 

Acum trei ani, Ana Barbu  locuia la sol, în Stăuceni, când hoţii au pătruns în casă prin geam. Au furat banii, vreo 10 mii de euro, calculatorul şi o cameră de luat vederi.

” Au răvăşit în casă tot, au răscolit dormitorul, toată lenjeria. Am avut senzaţia că cineva ne-a urmărit. Ştia că plecăm, că avem nişte bani strânşi şi a intrat în casă când noi nu eram”.

Culmea e că hoţii nu s-au atins de bijuterii şi hainele scumpe pe care le avea. După acel incident interpreta avea mereu senzaţia că cineva o urmăreşte, iar acest lucru a motivat-o să se mute cu traiul în oraş, la apartament. Camerele de luat vederi şi paza  o fac să se simtă în siguranţă în noua ei locuinţă. De atunci interpreta nu-şi mai ţine banii în casă, ci în bancă.

”Furtul veacului” în apartamentul Valentinei Cojocaru!1464987_665995760111168_1491555098_n 1477718_665995753444502_675808202_n

 

 

 

 

 

Acum câţiva ani, Irina Bivol trecea prin cea mai mare tragedie a vieţii sale. Casa în care locuia cu primul său soţ a fost spartă de necunoscuţi.

”Hoţii au pătruns în apartament când nu era nimeni acasă. Am găsit totul răscolit, casa cu fundul în sus. Am observat imediat că îmi lipsesc toate bijuteriile şi banii”.

Cel mai mult Irinei îi pare rău, că tâlharii i-au furat şi un medalion, care avea peste 60 de ani, dăruit de mama sa. Interpreta susține că acel medalion îi aduce noroc, iar când era studentă, îl purta mereu la examene şi lua nota maximă. Irina Bivol a anunţat imediat poliţia, dar hoţii nu au fost prinşi nici până acum.

”Furtul veacului” în apartamentul Valentinei Cojocaru! image15 image27 image55 image66 image68

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: http://www.jurnaltv.md/

Jale mare și lacrimi de durere la Anenii Noi. Mama și cei 5 copii ai săi, morți într-un incendiu provocat de televizorul defect, conduși pe ultimul drum

Jale mare și lacrimi de durere la Anenii Noi. Mama și cei cinci copii ai săi, decedați în urma unui incendiu, la Grigoriopol, au fost petrecuți ieri, 24 aprilie, pe ultimul său drum, scrie unimedia.info.

colaj foto: unimedia.info

Potrivit informațiilor, înmormânatarea a avut loc în localitatea Speia, din raionul Anenii Noi, satul de baștină al femeii.

Tragedia s-a produs în stânga Nistrului, în data de 20 aprilie. Femeia de 28 de ani din Grigoriopol și cei 5 copii ai săi au fost găsiți fără suflare în locuința lor. Întreaga familie a decedat în urma unei intoxicații cu fum, provocate de un scirtcircuit, care s-a produs din cauza televizorului defect.

Este vorba despre 3 băieței – din 2017, 2019 și 2022 și 2 fetițe – din 2016 și 2021.

Vecinul femeii s-a alertat când tânăra nu a scos vaca la pășune și a mers să vadă ce s-a întâmplat. Când a intrat în casă, ambele camere erau pline cu fum.

O fetiță dădea semne de viață și bărbatul a scos-o afară, însă până la venirea ambulanței copila a decedat.

Parcul central al orașului Bălți va purta numele lui Mihai Volontir

Parcul central din municpiul Bălți va purta numele regretatului actor și artist Mihai Volontir. Decizia fost votată ieri la ședința consiliului local, anunță presa din nordul țării.

Au votat consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidul Comuniștilor, Partidul Socialiștilor și Partidul Schimbării.

Legendarul actor Mihai Volontir ar fi împlinit în luna martie 90 de ani.

Mihai Volontir, actor de teatru și film, s-a născut în 1934, în satul Glinjeni, raionul Șoldănești. A făcut studii la Școala Pedagogică din Orhei și concomitent a lucrat în calitate de pedagog la școala din Păpăuți, Rezina.

Din 1957 și până la sfârșitul vieții, a fost actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți. Debutează cu rolul Surugiului din spectacolul „Chirița în Iași” de Vasile Alecsandri. A jucat în peste 120 de spectacole, a realizat zeci de roluri memorabile în diverse comedii, tragedii și drame.

A debutat ca actor de film la Studioul cinematografic „Moldova-film” în 1967, în rolul lui Ivan Turbincă din filmul „Se caută un paznic” în regia lui Gheorghe Vodă. În 1979, a jucat rolul lui Budulai în filmul artistic „Țiganul”, care i-a adus celebritate în lumea întreagă, apoi în 1984, a urmat filmul ”Întoarcerea lui Budulai”. În 2000 a fost desemnat cel mai bun actor al secolului XX al cinematografiei moldovenești.

Mihai Volontir este cavaler al „Ordinului Republicii”, cetățean de onoare al municipiului Bălți și cetățean de onoare al municipiului Chișinău.

Mihai Volonti s-a stins la vârsta de 81 de ani, pe 15 septembrie 2015, la Spitalului Clinic Republican din Chișinău, în urma complicațiilor cauzate de diabetul zaharat.

Havuzurile din capitală vor fi puse în funcțiune de la 1 mai

Toate, cele 14 havuzuri funcționale sunt verificate, așa încât de sărbătorile pascale, acestea să fie pornite.

În prezent, specialiștii de la Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi, cei ai preturilor și de la Direcția Generală Locativ-Comunală şi Amenajare, verifică echipamentele tehnice, cum ar fi pompele, robinetele și rețelele de distribuție și efectuează lucrări de amenajare și reparație a zonelor din preajmă, a fântânilor arteziene, acolo unde este cazul, anunță municipalitatea.

În centrul capitalei, verificări au avut loc la havuzul din Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare şi Sfânt” și la fântânile din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet ,,Maria Bieșu”.

Lucrări de profilaxie au fost făcute și la havuzul din Complexul memorial ,,Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din sectorul Rîșcani şi la Scara Cascadelor din Parcul ,,Valea Morilor”.

De asemenea, verificări au fost realizate și la havuzurile din parcurile ,,Șipca”, din str. N. Dimo, ,,La Izvor” și ,,Alunelul”, din sectorul Buiucani, care au fost construite de la zero de Primăria Chișinău în ultimii trei ani.

La “Şlagărul anului 2013” se va cânta doar în limba română!
Articolul anterior
Cele mai frecvente boli întâlnite la femeii
Articolul următor