Gabriel Nebunu, jignit și umilit de profesorii de la Colegiul „Ștefan Neaga”. Ce dezvăluiri a făcut artistul

Îndrăgitul interpret de muzică populară, Gabriel Nebunu,cunoscut nu doar pentru talentul său, dar și pentru felul lui de a fi poznaș, și-a arătat a făcut dezvăluiri legate de unele frustrări. Gabriel Nebunu a povestit într-un interviu televizat cum profesorii de la Colegiul „Ștefan Neaga” ar fi încercat să-i taie aripile tânărului cântăreț. Faptul că se evidenția printre colegii săi și că deja era invitat la emisiuni nu le-ar fi plăcut profesorilor, scrie cancan.md.

„Dacă m-aș întoarce în timp – nu aș face acest colegiu, pentru că m-au umilit, m-au ponegrit, m-au descurajat și m-au făcut ca să-mi iau documentele și să mă duc acasă. Eram oaia neagră din turma albă, mă deosebeam. Gesticulam altfel, eram pițigăiat, eram în cârdul cu fete. Eu cântam mult, mă duceam la emisiuni și pe unii profesori asta îi încurca și nu mă lăsau să creez. Au vrut de vreo două ori să mă exmatriculeze”, a povestit Gabriel Nebunu.

Și asta nu e tot.

„Mi-a spus șefa de catedră de la dirijat coral: tu în viziunea mea nu ai talent, nu ai glas”.

Gabriel Nebunu a mai povestit сă a mers să studieze la această instituție de învățământ doar la insistența Zinaidei Julea, datorită căreia a îndrăgit muzica populară: „dacă nu faci „Ștefan Neaga”, nici să nu-mi dai bună ziua pe drum”, i-a spus Julea.

Cântărețul mai povestește că totuși au fost și profesori care au fost buni cu el. Tot acolo și-a făcut și prieteni buni.

Ploile abundente au provocat haos în nordul Italiei și în sudul Elveției

Ploile abundente au provocat haos în nordul Italiei și în sudul Elveției, unde autoritățile au emis avertismente de inundații, alunecări de teren și avalanșe, informează Agerpres citată de digi24.ro.

În regiunile afectate, circulația feroviară și rutieră este grav perturbată, iar în unele zone locuitorii au fost sfătuiți să nu iasă din case. Mai multe localități au rămas fără curent electric. Situația vine în plin sezon al sărbătorilor pascale, într-unele dintre cele mai frecventate zone turistice.

Mai multe râuri din nordul Italiei au ieşit din matcă în urma ploilor abundente care au lovit regiunea, iar circulaţia a fost suspendată în unele zone aflate în apropierea cursurilor de apă, transmit joi agenţiile DPA şi AFP. Regiunea Piemont din nord-vestul Italiei, cu capitala la Torino, a fost printre cele mai afectate. Autoritățile locale au lansat apeluri către populație să evite deplasările și să rămână în locuințe. Transportul feroviar a fost serios afectat.

Mai multe trenuri care circulau între Italia şi Elveţia au înregistrat întârzieri semnificative, iar unele au rămas blocate de-a lungul traseului, din cauza şinelor de tren inundate, potrivit companiei feroviare italiene.

Autorităţile au emis avertizări privind vânturi puternice, riscuri de inundații și alunecări de teren în mai multe regiuni. Zone turistice populare în perioada Paștelui, precum Tirolul de Sud, Lombardia și Toscana, au fost de asemenea afectate. În Elveţia, avertizările meteo vizează cantoanele sudice Valais și Ticino, zone frecventate în această perioadă de numeroși turiști. În Valais, autorităţile au închis școlile ca măsură de precauție și au întrerupt traficul rutier și feroviar.

Mai multe localități au rămas fără curent electric. Potrivit MeteoSwiss, nivelul de risc pentru regiunea Haut-Valais, aflată la graniţa cu Italia, a fost ridicat la 5 din 5 – cel mai înalt posibil. Avertizarea a fost valabilă până joi, ora locală 16:00. Este cel mai înalt nivel de alertă emis din 2001 până în prezent, potrivit cotidianului Waliser Bote.

„Creştere extremă a nivelului apei curgătoare şi lacurilor, inundaţii în multe locuri, precum şi un risc ridicat de alunecări de teren şi fluxuri torenţiale”, a anunțat MeteoSwiss.

Tragedii în lanț la un spital din Iași: Al treilea deces inexplicabil în doar câteva săptămâni

Valul de tragedii care a lovit în ultimele săptămâni Spitalul Clinic de Urgență ”Sfântul Spiridon” din Iași continuă. Un brancardier în vârstă de 54 de ani, cunoscut ca o persoană activă și fără afecțiuni medicale grave, a murit subit în noaptea de marți spre miercuri, la scurt timp după ce își încheiase tura. Moartea acestuia ridică noi semne de întrebare cu privire la starea de sănătate a personalului medical din unitate, dar și la condițiile de lucru, scrie click.ro.

Ar fi suferit un infarct.

Potrivit primelor informații, bărbatul ar fi suferit un infarct, însă cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită de Institutul de Medicină Legală. Tragedia vine după alte două decese șocante, înregistrate la același spital în ultimele săptămâni. Ambii erau medici rezidenți, unul dintre ei în anul patru de pregătire, în specializarea gastroenterologie.

Rezultatul preliminar al necropsiei în cazul medicului rezident de 28 de ani arată că acesta a murit din cauza unor leziuni pulmonare, survenite în apartamentul său, în timp ce încerca să deschidă o fereastră. Deși își făcuse anterior mai multe analize, acestea nu au indicat probleme deosebite. Moartea sa a fost, la rândul ei, considerată subită.

Seria tragică de decese a provocat o undă de șoc în rândul personalului spitalicesc și a atras atenția publicului. În spațiul mediatic și în rândul colegilor din sistemul sanitar au apărut speculații privind stresul extrem, volumul mare de muncă și epuizarea fizică și psihică a personalului medical, în special a tinerilor rezidenți din specializările cu presiune ridicată, cum este gastroenterologia. Reprezentanții secției au recunoscut public că aceasta este una dintre cele mai solicitante din cadrul spitalului.

Rafila a cerut oficial demararea unor verificări amănunțite

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a cerut în mod oficial demararea unor verificări amănunțite pentru a analiza dacă între aceste decese există o legătură. Ancheta are în vedere atât cauzele medicale ale morților, cât și aspecte ce țin de organizarea muncii în spital.

Trei indivizi din Cantemir, prinși beți criță la ghidonul motocultoarelor. Ce riscă

Polițiștii au identificat trei bărbați care conduceau motocultoare sub influența alcoolului, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În satul Vișiniovca, un bărbat de 49 de ani, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool în aerul expirat.

Un bărbat de 67 ani din satul Haragîș, avea o concentrație de 0,91 mg/l.

În satul Cociulia, un bărbat de 31 de ani 0,56 mg/l.

Toți trei au fost documentați conform legislației în vigoare.

Reamintim cǎ indiferent ce mijloc de transport conduci- responsabilitatea este esențialǎ

O nouă nișă de afaceri în Moldova apărută în urma unei provocări: Soluție bună pentru producătorii locali
Articolul anterior
Mare ATENȚIE când faceți vin! Salvatorii vin cu recomandări în adresa cetățenilor
Articolul următor