Găgăuzia a returnat Ministerului Sănătății lotul de vaccin AstraZeneca

Găgăuzia a returnat întregul lot de vaccin AstraZeneca Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

FILE PHOTO: A vial of the AstraZeneca COVID-19 vaccine is seen at the general practice of Doctor Claudia Schramm as the spread of the coronavirus disease (COVID-19) continues, in Maintal, Germany, March 24, 2021. REUTERS/Kai Pfaffenbach

Despre aceasta a anunțat șeful Centrului de Sănătate Publică din Comrat, Ivan Hasta, la un post de radio local, transmite IPN.

Potrivit lui Ivan Hasta, „de la bun început, publicul, inclusiv comunitatea medicală, a arătat o oarecare neîncredere” față de vaccin, cauzată de rapoartele privind efectele secundare ale acestuia.

Șeful Centrului de Sănătate Publică din Comrat a remarcat că doar 50 de persoane, majoritatea cadre medicale, au fost vaccinate cu AstraZeneca. Cu vaccinul rămas s-a încercat imunizarea persoanelor în incluse în etapa a II-a de vaccinare – persoanele cu vârsta peste 60 de ani și persoanele cu comorbidități. Dar nu au fost doritori.

Potrivit lui Ivan Hasta, vaccinul are termen de valabilitate până pe 31 mai, respectiv, a fost returnat pentru a nu se pierde și a fi utilizat în alte regiuni ale Moldovei. „Am coordonat acest lucru cu Ministerul Sănătății. Vaccinul a fost redistribuit în alte regiuni”, a adăugat specialistul.

În UTA Găgăuzia au fost distribuite 240 de doze de vaccin AstraZeneca pentru imunizarea lucrătorilor medicali.

O tânără de 22 de ani, din Nisporeni, ucisă de un șofer care se uita în telefon în timp ce conducea
Articolul anterior
Încă un angajat medical din Moldova, răpus de noul Coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante