Gala Generozității 2019 – artiști cu renume și copii talentați vor urca în scenă la cel mai spectaculos concert al toamnei!

,,Gala Generozității”, un eveniment deja consacrat al organizației CCF Moldova și Hope and Homes for Children UK, alături de patronul organizației Valentina Nafornița, marchează în acest an cea de-a VI-a ediție.

separator

Evenimentul susținut în beneficiul copiilor din programele CCF/HHC Moldova reunește pe scena Galei Generozității artiști precum: Trupa Brio Sonores, Moldovan National Youth Orchestra condusă de Daniel Jinga, Elena Radu și trupa Bravissimo România. Un spectacol muzical prin care o descoperim pe soprana, Valentina Nafornița, altfel – răsunătoarea voce, cunoscută în întreaga lume, care cucerește cu lejeritate cele mai consacrate case de operă, pe 17 noiembrie concertează și la Chișinău.

Soprana va evolua alături de alte talente deosebite, în numele copiilor, dar și la propriu pe aceeași scenă cu un cor de copii. Pentru prima dată pe scena Palatului Republicii, la invitația sopranei, vine Elena Radu și corul de copii Bravissimo din București. Elena Radu, profesoara de canto și dirijoarea corului: ,,De când mă știu iubesc muzica şi îmi face o deosebită plăcere să împărtășesc această pasiune cu tânăra generație!”.

Corul Bravissimo ajung la Chișinău pentru un spectacol excepțional desfășurat sub un motiv umanitar.

Gazdele serii, actrița Dana Ciobanu și prezentatorul Gabi Marcu, vor da suflu unui scenariu bogat. De la cunoscutele piese de pop-operă, la piese în stilul baroc. De asemenea, vor fi evocate versuri eminesciene, care sunt cununa operelor noastre românești. Duetul Valentina Nafornița și „Brio Sonores” ne vor purta pe aripile cunoscutei piese „De-aș avea”, pusă pe note de Ștefan Petrache.

Cea mai de succes trupă de bărbați din Moldova, „Brio Sonores”, va aduce pe scenă tonalități din muzica lui Luigi Denza, Funiculi, Funicula, dar și Il Mondo, după Jimmy Fontana.Întreg programul artistic este susținut de Moldovan National Youth Orchestra, care va fi, în premieră, condus de dirijorul Daniel Jinga, maestru de cor al Operei Naționale din Bucureşti şi dirijor al Orchestrei Simfonice Muntenia din Târgovişte.

Surprizele vor fi dezvăluite în direct, pe scena Palatului Republicii, în cadrul unei seri excepționale!

Concertul de gală este urmat de o licitație de obiecte și experiențe unice, desășurată de Comisarul de licitație al casei Artmark România Vlad Babenco. Seara continuă cu o cină gourmet, oferită de Mezzo Italian Restaurant.

Numărul de bilete este limitat.Achizionați bilete pe iTicket.md

Pentru detalii și informații despre licitație puteți contacta nr. de tel: 060190099

Detalii despre eveniment aflați aici www.galaccf.org

Aflați mai multe despre activitatea organizației CCF/HHC Moldova aici www.ccfmoldova.org

De 15 ani, CCF/HHC Moldova susține copiii din țara noastră care au nevoie de sprijin. Peste 4.800 de copii au revenit în medii familiale, părăsind pentru totdeauna instituțiile (internatele și casele de copii) depersonalizate și reci, altii primind sprijin calificat pentru a rămâne alaturi de parinții lor.

Viața copiilor, în special a bebelușilor, aflați în diverse riscuri reia o altă cale, spre familie, dragoste și căldură părintească. HHC este un notoriu expert regional, internațional și mai nou global în domeniul Protecției Copilului, cu accent pe asigurarea unui mediu familial și eradicarea sistemului instituțional.

Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori

Din 17 aprilie, Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori. După ce, în luna aprilie 2021, a fost dat startul celei de a doua etape de restaurare a fortăreței medievale, în ultimii doi ani, Cetatea a fost periodic închisă pentru lucrările care s-au efectuat în interior și exterior, scrie agrotv.md.

Potrivit responsabililor, au fost curățate zidurile cetății pe exterior și interior, s-a făcut hidroizolarea pasajului superior, au fost restaurate trei bolți și s-a conservat ceea a fost scos la evidență în ultimul sezon arheologic – gura de lup de la intrarea Cetății Soroca. A fost instalat și un ascensor într-unul din turnurile cetății pentru persoanele cu dizabilități.

A doua etapă a proiectului de restaurare a costat un milion și 600 de mii de euro. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană. Prima etapă a proiectului s-a încheiat în 2015.

Dansatorii din Moldova, locul I la Campionatele Europene de Dans Sportiv

În perioada 13-14 aprilie, Federația Dansului Sportiv din Moldova a desfășurat doua Campionate Europene la Dans Sportiv. Este vorba despre Campionatul European Adult Standard la care au participat 56 de perechi de sportivi din 29 țări și Campionatul European de până la 21 ani la care au participat 26 de perechi de sportivi din 18 țări, scrie goodnews.md.

Potrivit Federației Dansului Sportiv din Moldova, la ambele campionate, dansatorii din R. Moldova au câștigat locul I.

De asemenea, în această perioadă, Federația a organizat opt competiții de rating mondial  WDSF Open. Este vorba despre:

  • WDSF Open Under 21 Standard la care au participat 18 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I și III;
  • WDSF Open Under 21 Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul III și IV;
  • WDSF Open Youth Standard la care au participat 36 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul IV și V;
  • WDSF Open Youth Latin la care au participat 45 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior II Standard la care au participat 32 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul II, III și IV;
  • WDSF Open Junior II Latin  la care au participat 33 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior I Standard  la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, III și V;
  • WDSFOpen Junior I Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, II și V.

Încă un proiect frumos la Măgdăcești! În sat au fost instalate bănci de relaxare pentru oameni

Locuri de relaxare pentru locuitorii din Măgdăcești, raionul Criuleni! 30 de bănci noi au fost instalate de-a lungul principalelor alei din sat, anunță primarul localității Liuba Cojocaru.

”Această inițiativă este dedicată în special persoanelor în etate, persoanelor cu mobilitate redusă, dar și pentru toți locuitorii care simt necesitatea să se odihnească în drumul lor către casă, serviciu, biserică și alte instituții.

Pentru a menține curățenia și ordinea, ne pregătim să instalăm alături și urne de gunoi.

Stimați locuitori, vă invităm să vă bucurați de noile amenajări, de asemenea, să lucrăm împreună pentru a menține spațiul curat și primitor pentru toată lumea.”, mai spune primarul de Măgdăcești.

Măgdăcești este unul dintre cele mai moderne sate din țară.

Este un sat cu tradiții, oamenii frumoși, infrastructură dezvoltată și cu un viitor care inspiră încredere. Este una din puținele localități din Republica Moldova care a reușit să se ridice din ruinele anilor 90 și să se dezvolte uimitor.

Vă invităm să urmăriți un VIDEO inedit despre satul Măgdăcești de ieri și de astăzi. Astfel ar trebui să arate toate satele din țară!

Pe planeta Pământ a fost declarată ,,stare de urgență”
Articolul anterior
Cum arăta Loredana Groza la 22 de ani. Replica artistei pentru cei care-i critică aparițiile îndrăznețe
Articolul următor