Gala Premiilor VIP – 2018! Cele mai notorii personalități de acasă, premiate

În aceste zile, într-un local select din Capitală s-a desfăşurat un eveniment de zile mari „Gala Premiilor Vip – 2018”! Și de această dată, Valentina Luchian a reușit să adune la un loc, multă lume deosebită, personalități notorii din țară, femei de afaceri, artiști și jurnaliști, în cadrul unui seri cu surprize deosebite, cu muzică bună și desigur mult rafinament.

separator

La cea de-a 18-a ediție, Fashion Vip a înmânat următoarele trofee:

 1. Premiul VIP în muzică / Descoperirea anului/ Ana Munteanu / câștigătoarea Vocea Romaniei, 2017
 2. Premiul VIP de excelență în muzică Nicolae Botgros / de 40 de ani la pupitrul Orchestrei „Lăutarii”
 3.  Premiul VIP de excelență în literatură / scriitorul Vladimir Beșleagă
 4. Premiul VIP de excelență în teatru/ actorul Vitalie Rusu
 5. Premiul VIP de excelență în muzică și compoziție / Compozitorul Constantin Rusnac/ 70 de ani de la naștere
 6. Premiul VIP de excelență în muzică și compoziție / compozitorul Yan Raiburg / 40 de ani de activitate artistică
 7. Premiul VIP în educație/ Daniela Vacarciuc/ Directorul Liceului Teoretic V. Alecsandri
 8. Premiul VIP în jurnalism Radio/ Valentina Ursu
 9. Premiul VIP în sport/ fotbalistul Alexandru Guzun
 10. Premiul VIP în medicină/ medicul-oncolog Rodica Mindruta-Stratan
 11. Premiul VIP în afaceri/ Svetlana Barbarova
 12. Premiul VIP în afaceri / Stabilitate și Personalitate/ Nadejda Herta
 13. 11. Premiul VIP în TV/  Cea mai reusita emisiune divertisment / emisiunea „O noua zi”/ producător Ana Iacub/ prezentator Victor Nofit
 14. Premiul VIP în diplomație/ Valeria Biagiotti/ Excelenta Sa Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova


Un bărbat din Rusia, trimis într-un centru de pregătire militară, s-a sinucis

Trei ruși care au fost mobilizați au murit la un centru de pregătire militară din Poroșino, în regiunea Ekaterinburg, potrivit unor informații citate de Novaia Gazeta, relatează The Guardian.

Novaia Gazeta citează, la rândul său, informații obținute de postul local de știri EAN.

Un deputat din Duma de Stat a Rusiei, Maksim Ivanov, ar fi declarat: „Da, confirm că trei persoane au murit. Unul dintre cei mobilizați a murit din cauza unui atac de cord, iar altul s-a sinucis. Cel de-al treilea a fost externat și trimis acasă, unde a murit din cauza cirozei hepatice”, a spus el.

Postul de știri ASTRA informase anterior despre sinuciderea unui bărbat de 46 de ani din regiunea Kurgan. Cadavrul său a fost găsit pe 1 octombrie în cantina centrului militar de pregătire.

sursa

Kremlinul a împins Ucraina în NATO. Potrivit unui nou sondaj, 83% din ucraineni vor ca țara lor sa adere la NATO

Aderarea Ucrainei la NATO este susținută de un procentaj record de 83% din cetățeni, arată un sondaj de opinie preluat luni de Reuters și citat de Agerpres.

Videografik: Die Nato - Berliner Morgenpost

Potrivit institutului Rating Group din Kiev, sondajul a fost realizat în 1 și 2 octombrie pe un eșantion de 2.000 de persoane, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat vineri cererea oficială de aderare a țării sale la Alianța Nord-Atlantică.

Conform Rating Group, procentajul este cel mai ridicat înregistrat vreodată la un sondaj pe această tema în Ucraina; doar 4% din cei care au răspuns s-au declarat împotriva, iar 9% au spus că nu ar vota la un referendum pe această tema.

În noiembrie anul trecut, doar 55% din ucraineni erau favorabili intrării în NATO, iar în iunie anul acesta, procentajul era cu 7% mai mic decât în prezent.

Reuters apreciază că este evidență schimbarea opiniei publice după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie. Agenția reamintește că Moscova s-a opus vehement de multă vreme aderării la NATO fostei republici sovietice ucrainene, considerând că extinderea alianței constituie o amenințare de securitate pentru Rusia.

Zbor întors din drum din cauza unui pasager care a fumat țigară electronică în avion

Un zbor al companiei aeriene WizzAir, pe direcția Iași – Tel Aviv, a fost anulat după ce o pasageră a fumat țigară electronică în avion. Pilotul a decis să întoarcă aeronava din drum.

aeroport iasi

Incidentul a avut loc duminică. Pasagera care a fumat țigară electronică în avion are 17 ani și este cetățean israelian. Aceasta a ignorat indicațiile membrilor de echipaj privind interzicerea fumatului la bordul aeronavei, motiv pentru care pilotul a decis să revină la sol.

Alți doi tineri, rude cu tânăra de 17 ani, au devenit recalcitranți în urma acestui incident. Un cetățean israelian în vârstă de 20 de ani a înjurat și amenințat membrii echipajului, iar un tânăr de 17 ani, cetățean american, a manifestat un comportament recalcitrant la adresa autorităţilor.

Poliția de Frontieră, Jandarmeira Iași și Brigada Antitero SRI Iași au intervenit pentru calmarea situaţiei si debarcarea pasagerilor din aeronavă în ordine .

Cetăţeanul israelian în vârstă de 20 de ani, care a adresat injurii şi ameninţări membrilor echipajului, a fost amendat cu suma de 4.000 lei.

Celelalte două persoane, care au manifestat comportament neadecvat, au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea prevederilor legale privind fumatul în spaţii publice, în cazul tinerei care a fumat la bordul aeronavei, precum şi pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice pentru cetăţeanul american.

Wizz Air a confirmat acest incident, precizând că „echipajul de cabină a gestionat situația așa cum este instruit și, odată ce aeronava a ajuns în poziția de parcare, a încercat să debarce pasagerul”.

„Pasagerii indisciplinați au fost predați Poliției. Ca urmare a acestor evenimente, zborul a fost anulat din rațiuni operaționale”, precizează Wizz Air.

Pasagerilor afectați li s-a oferit un zbor alternativ, în funcție de disponibilitate, rambursarea completă sau 120% din tariful achitat, sub formă de credit de companie. Pasagerii care au solicitate au primit și cazare, mai precizează compania aeriană.

sursa

Antonia e în doliu
Articolul anterior
Sfaturi de urmat: Cum îți revii după divorț
Articolul următor