,,Gas Natural Fenosa” își schimbă denumirea din 11 decembrie

Gas Natural Fenosa, unul dintre cei mai mari operatori ai sistemului național de distribuție a energiei electrice din Republica Moldova, își schimbă denumirea. Astfel, începând cu data de 11 decembrie, grupul Gas Natural Fenosa se va numi Premier Energy. Și asta deoarece de la începutul lunii aprilie curent, întreprinderile de distribuție și furnizare a energiei electrice din Republica Moldova, Î.C.S.„Red Union Fenosa” S.A. și Î.C.S.„Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L., au un nou proprietar.

separator
Informația a fost confirmată de serviciul de presă al companiei pentru News Maker, relatează unimedia.info.

Grupul energetic Naturgy a semnat acordul de vânzare-cumpărare cu compania internațională Duet Private Equity Limited, iar finalizarea tranzacției se prevedea până în luna iunie 2019.

Noul proprietar al celor două întreprinderi este compania internațională Duet Private Equity Limited, cu sediul în Londra, cu o gamă vastă de investiții în diverse tipuri de active și cu o strategie de creștere în regiune.

Procesul de schimbare a proprietarului nu va afecta activitatea licențiată ordinară a întreprinderilor de distribuție și de furnizare a energiei electrice din Republica Moldova, care își vor urma cursul lor firesc, cu menținerea echipelor directive și tehnice ce vor asigura continuitatea operațiunilor întreprinderilor pentru prestarea unui serviciu calitativ, fiabil și sigur clienților săi, în conformitate cu exigențele și standardele europene.

Acest acord se încadrează în strategia de reorganizare a portofoliului de afaceri al Naturgy și revizuirea continuă a activităților sale considerate non strategice.

Pe parcursul celor peste 19 ani de activitate în Republica Moldova grupul spaniol a efectuat investiții de peste 326 milioane de dolari în renovarea și modernizarea rețelelor electrice, implementând un nou model de gestiune corporativă orientată spre eficiență prin intermediul aplicării celor mai bune practici și a unui nou stil etic european de gestiune a afacerii, precum și a noilor tehnologii și sisteme informaționale pentru îmbunătățirea tuturor indicatorilor de calitate.

Fetițele de la Școala Sportivă nr. 1 din Bălți ocupă locuri de frunte la concursurile internaționale de gimnastică aerobică
Articolul anterior
Clubul Internațional al Femeilor din Moldova organizează cea de-a 23-a ediție a Târgului Internațional de Caritate
Articolul următor
Alte articole interesante