Găsește-ți cartea pereche la Bookfest Chișinău!

Cel mai așteptat eveniment al tuturor iubitorilor de carte revine la Chișinău. În perioada 28 august – 1 septembrie vino împreună cu cei dragi la Moldexpo, unde se va desfășura Salonul Internațional de Carte Bookfest. Cele mai mari edituri din Moldova și România vin cu reduceri de până la 80% la cărți şi multe alte surprize, cum ar fi cadouri şi tombole cu premii.

separator

Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău este considerat unul dintre cele mai importante evenimente care are misiunea de a promova lectura și produsele editoriale de calitate. Totodată, este un prilej pentru toți cititorii de a descoperi lumea fascinantă a cărţilor în peste 50 de mii de volume şi materiale educaţionale pentru orice vârstă și domeniu de activitate.

Programul celor cinci zile de eveniment include lansări de carte, lecturi în aer liber, sesiuni de autografe cu scriitori și oameni de cultură, jocuri intelectuale cu premii pentru tineri și multe alte activități artistice. Agenda evenimentelor poate fi accesată pe www.bookfest.ro, pe pagina evenimentului sau pe pagina Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din RM https://mecc.gov.md/sites/default/files/bookfest_2019_1.pdf.

Preşedintele Uniunii Editorilor din Republica Moldova Gheorghe Prini:

“Salonul Internațional de carte Bookfest  ar trebui să-i intereseze pe cititori şi cumpărători de carte, deoarece la el  participă cele mai importante edituri de pe ambele maluri ale Prutului. Aici sunt prezentate cele mai bune cărți de pe întreaga piaţă de carte de limbă română, la prețuri reduse. Salonul este  important  pentru editorii din Moldova pentru că aici ei se manifestă într-un context al elitelor editoriale din tot spaţiul limbii române şi își pot vedea locul în nișa de producție de carte și ce se întâmplă pe piața de carte românească. Autorilor, Bookfest le oferă posibilitatea de a se vedea editaţi şi promovaţi alături de cei mai buni scriitori şi de a-și cunoaște locul și rolul lor în literatură.”

În paralel, Biblioteca Națională organizează o serie de evenimente cu genericul Bookfest Chișinău dedicate celor pasionați de carte rară și ziare vechi. Aici va fi expusă o colecție impresionantă de manuscrise-facsimile de-ale poetului Mihai Eminescu și se va desfășura tradiționala Cupă lingvistică  „Ce? Unde? Când?”. Tinerii pasionați de acest joc intelectual sunt așteptați în data de 31 august, ora 12:00 la etajul 2 al bibliotecii.

Vino zilnic, de la 10:0 la 20:00, la Bookfest Chișinău – locul unde fiecare își poate găsi cartea pereche.

Accesul este liber.

Salonul Internațional de carte Bookfest este cel mai important eveniment dedicat activității editoriale din România. Începând cu 2012, acesta s-a extins în mai multe orașe – Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Tîrgu Mureș, Brașov, iar din 2016 se desfășoară și în Republica Moldova, reunind la Chișinău, editori, autori de carte și cititori de pe ambele maluri ale Prutului.

Uniți împotriva corupției pentru integritate și securitate! De Ziua Internațională Anticorupție, angajații SPIA au oferit participanților la traficul transfrontalier buclete informative despre combaterea fenomenului corupției

Ziua Internațională Anticorupție, celebrată anual, la nivel mondial, la data de 9 decembrie a fost inițiată prin „Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției” și stabilită ca “Ziua Internațională Anticorupție” începând cu anul 2006, prin Rezoluția 58/4 a Adunării Generale a ONU.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Corupția erodează societatea și încrederea în instituții, alimentează sărăcia și inegalitatea, făcând sistemele publice disfuncționale, slăbește mecanismele și capacitatea statului de a pune legile în aplicare. Combaterea acestui fenomen nu ține doar de buna guvernare, ci are legătură directă cu viitorul societății noastre, fiind, totodată, un risc de securitate.

În vederea combaterii eficiente a fenomenului corupției, resursele Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI acționează pentru identificarea și investigarea faptelor circumscrise corupției, inclusiv prin activarea mecanismelor de cooperare interinstituționale și internaționale.  Angajamentul și progresele SPIA al MAI au fost recunoscute constant de către organizațiile europene şi internaţionale devenind membru în cadrul Organizației Partenerilor Europeni Împotriva Corupției (European Partners against Corruption and the European Anti-Corruption Contact Points Network EPAC/EACN) care va crea noi posibilități în scopul realizării dezideratului nostru comun – prevenirea și combaterea fenomenului corupției și asigurarea climatului de integritate, atât pentru angajații instituțiilor noastre, cât și pentru cetățeni.

În perioada 05-09 decembrie, angajații SPIA (Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI) în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Asociația Obștească „Uniunea Conducătorilor Auto” și Automobil Club Moldova au desfășurat o serie de activități de sensibilizare și educație anticorupție, informând participanții la traficul rutier și conducătorii auto despre răspunderea ce o poartă în cazul implicării în actele de corupție și conexe corupției.

Evenimentele dedicate Zilei Internaționale Anticorupție au continuat la 09 decembrie în punctele de trecere a frontierei Leușeni și Sculeni. Astfel, echipele comune de funcționari ai SPIA, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și structurile analogice – Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) al României și Direcția Generală Anticorupție (DGA) a MAI al României, și studenți din cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, au distribuit cetățenilor materiale informative însoțite de recomandări referitoare la adoptarea unui comportament integru în relația cu funcționarii MAI, inclusiv încurajarea denunțării actelor de corupție la linia telefonică specializată anticorupție, cu numărul scurt „1520”.

Acțiunile desfășurate în contextul săptămânii anticorupție vizează promovarea, în rândul angajaților MAI și a cetățenilor, a unei culturi bazate pe respingerea tuturor formelor de corupție, prin aplicarea unor mecanisme de prevenire şi combatere a acestui flagel.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare, balon şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare, în aer liber şi text care spune „Neumann D.G.A. SPIA VOLUNTAR VOLUN TAR”
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi drum
Nu este disponibilă nicio descriere.
Nu este disponibilă nicio descriere.

SPIA al MAI reafirmă cu acest prilej, preocuparea prioritară privind consolidarea instituțională a Ministerului Afacerilor Interne, pentru că doar o structură eficientă este capabilă de o  intervenție promptă și fermă în combaterea fenomenului corupției, intervenție  de natură să asigure funcționarii publici cu statut special de capacitatea ministerului de a le asigura protecția.

Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI rămâne ferm angajată  în efortul de dezvoltare a capacităților profesionale în domeniul combaterii corupției  și suntem convinși că putem clădi un viitor mai bun, atât timp cât ne sprijinim pe fundația solidă a valorilor europene de integritate și toleranță zero față de corupție.

Putin: „Orice ţară care lansează un atac nuclear asupra Rusiei va fi ştearsă de pe faţa pământului”

Putin a declarat că Rusia nu are mandat să lanseze prima o lovitură nucleară preventivă, spre deosebire de Statele Unite, dar că armele hipersonice avansate ale Rusiei ar asigura că aceasta ar putea răspunde cu forţă dacă va fi vreodată atacată.

The West prepares for Putin's next moves as Ukraine war enters a new phase

Preşedintele rus Vladimir Putin a promis vineri că orice ţară care îndrăzneşte să atace Rusia cu arme nucleare va fi ştearsă de pe faţa pământului, notează Reuters.

Putin a declarat că Rusia nu are mandat să lanseze prima o lovitură nucleară preventivă, spre deosebire de Statele Unite, dar că armele hipersonice avansate ale Rusiei ar asigura că aceasta ar putea răspunde cu forţă dacă va fi vreodată atacată.

Cutremur în România, vineri seară. Cât de puternic și care sunt zonele afectate

Cutremur în România, vineri seară. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat ce magnitudine a avut și unde a fost simțit.

Imagine

În ziua de 9 decembrie 2022, la ora 17:36:01 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.2, la adâncimea de 129km.

Seismul de vineri seară a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 86km E de Brașov, 98km S de Bacău, 99km NE de Ploiești, 108km V de Galați, 110km NV de Brăila, 148km N de București, 172km NE de Pitești, 177km SV de Iași, 199km E de Sibiu, 212km N de Ruse.

Bianca Drăgușanu a publicat fotografii din luna de miere
Articolul anterior
O mamă, șocată! Condiții inacceptabile în saloane la Institutul Mamei și Copilului
Articolul următor