Găsește-ți cartea pereche la Bookfest Chișinău!

Cel mai așteptat eveniment al tuturor iubitorilor de carte revine la Chișinău. În perioada 28 august – 1 septembrie vino împreună cu cei dragi la Moldexpo, unde se va desfășura Salonul Internațional de Carte Bookfest. Cele mai mari edituri din Moldova și România vin cu reduceri de până la 80% la cărți şi multe alte surprize, cum ar fi cadouri şi tombole cu premii.

separator

Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău este considerat unul dintre cele mai importante evenimente care are misiunea de a promova lectura și produsele editoriale de calitate. Totodată, este un prilej pentru toți cititorii de a descoperi lumea fascinantă a cărţilor în peste 50 de mii de volume şi materiale educaţionale pentru orice vârstă și domeniu de activitate.

Programul celor cinci zile de eveniment include lansări de carte, lecturi în aer liber, sesiuni de autografe cu scriitori și oameni de cultură, jocuri intelectuale cu premii pentru tineri și multe alte activități artistice. Agenda evenimentelor poate fi accesată pe www.bookfest.ro, pe pagina evenimentului sau pe pagina Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din RM https://mecc.gov.md/sites/default/files/bookfest_2019_1.pdf.

Preşedintele Uniunii Editorilor din Republica Moldova Gheorghe Prini:

“Salonul Internațional de carte Bookfest  ar trebui să-i intereseze pe cititori şi cumpărători de carte, deoarece la el  participă cele mai importante edituri de pe ambele maluri ale Prutului. Aici sunt prezentate cele mai bune cărți de pe întreaga piaţă de carte de limbă română, la prețuri reduse. Salonul este  important  pentru editorii din Moldova pentru că aici ei se manifestă într-un context al elitelor editoriale din tot spaţiul limbii române şi își pot vedea locul în nișa de producție de carte și ce se întâmplă pe piața de carte românească. Autorilor, Bookfest le oferă posibilitatea de a se vedea editaţi şi promovaţi alături de cei mai buni scriitori şi de a-și cunoaște locul și rolul lor în literatură.”

În paralel, Biblioteca Națională organizează o serie de evenimente cu genericul Bookfest Chișinău dedicate celor pasionați de carte rară și ziare vechi. Aici va fi expusă o colecție impresionantă de manuscrise-facsimile de-ale poetului Mihai Eminescu și se va desfășura tradiționala Cupă lingvistică  „Ce? Unde? Când?”. Tinerii pasionați de acest joc intelectual sunt așteptați în data de 31 august, ora 12:00 la etajul 2 al bibliotecii.

Vino zilnic, de la 10:0 la 20:00, la Bookfest Chișinău – locul unde fiecare își poate găsi cartea pereche.

Accesul este liber.

Salonul Internațional de carte Bookfest este cel mai important eveniment dedicat activității editoriale din România. Începând cu 2012, acesta s-a extins în mai multe orașe – Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Tîrgu Mureș, Brașov, iar din 2016 se desfășoară și în Republica Moldova, reunind la Chișinău, editori, autori de carte și cititori de pe ambele maluri ale Prutului.

Bianca Drăgușanu a publicat fotografii din luna de miere
Articolul anterior
O mamă, șocată! Condiții inacceptabile în saloane la Institutul Mamei și Copilului
Articolul următor
Alte articole interesante