Gata cu criza locurilor de parcare la Buiucani

La Buiucani va apărea o nouă parcare modernă cu 40 de locuri, promite municipalitatea.

O parcare modernă va fi amenajată lângă Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani al Capitalei. Aceasta va avea o capacitate de circa 40 de locuri, despre asta anunță edilul Capitalei, Ion Ceban. În prezent, zona a fost îngrădită, urmează inițierea lucrărilor de asfaltare, de instalare a limitatoarelor și barierelor, scrie realitatea.md.

„Aceasta va dispune de iluminare pe timp de noapte, de asemenea, va fi instalat sistemul de supraveghere video. Amenajarea parcării va dura cca o săptămână, spun specialiștii, iar cheltuielile vor fi suportate integral de Primăria municipiului Chișinău”, anunță primarul.

Edilul amintește că parcul „Alunelul” a trecut pentru prima dată în ultimii 50 de ani printr-o modernizare capitală. Au fost reparate aleile pietonale, instalat sistemul de iluminat, de irigare și de supraveghere video, instalat mobilier urban, construită scena teatrului de vară și havuzul muzical.

„De asemenea, au fost amenajate pistele pentru bicicliști, un teren de joacă pentru copii și un teren de sport multifuncțional. Zona a devenit o atracție nu doar pentru locuitorii din preajmă, dar și pentru toți chișinăuienii dornici de un respiro. Haideți să profităm de timpul frumos și condiții favorabile pentru a petrece timpul plăcut și util”, a coinchis Ceban.

Pompierii noştri au salvat de la pieire mai multe animale în Grecia
Articolul anterior
O tonă şi jumătate de alcool fără acte
Articolul următor