Gaz mai scump în luna aprilie. Care ar fi motivul, conform șefului Moldovagaz

Prețul de achiziție a gazelor naturale pentru luna aprilie ar putea fi mai mare de 1000 de dolari pentru o mie de metri cubi.

Anunțul a fost făcut de către șeful întreprinderii Moldovagaz, Vadim Ceban, pe canalul său de Telegram, transmite Tv8.md.

Potrivit acestuia sunt mai multe motive care ar cauza majorarea prețului de achiziție al gazelor naturale furnizate de către Gazprom către Moldovagaz.

„În aprilie, formula de calcul a prețului se va schimba. În primul și al patrulea trimestru al fiecărui an, 70% din preț depinde de costul mărfurilor din coșulde petrol, iar 30% depinde de prețul gazelor de pe piață. 

În al doilea și al treilea trimestru, adică în perioada aprilie-septembrie, se utilizează formula inversă, prețul gazului este alcătuit din 70% din prețul mediu lunar al gazului pentru luna precedentă (luna frontală TTF) și 30% din prețul coșului de ulei”, a scris Vadim Ceban.

Totodată, președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz, susține că un alt motiv este creșterea prețului la petrol de la începutul războiului din Ucraina, mai exact, acesta ar fi crescut cu 15-20%.

Andreea Marin, discuție serioasă cu fiica ei, Violeta: „Nu pot s-o las să greșească prea mult”

Andreea Marin are o relație foarte bună cu fiica ei, Violeta, în vârstă de 15 ani. Când vine vorba despre educația adolescentei, vedeta este foarte atentă și își dorește ce este mai bun pentru ea.

Fiica Andreei Marin are planuri mari de viitor. Ce spune mama ei despre  cariera pe care aceasta vrea să o urmeze | Antena 1

Dincolo de relația mamă-fiică, Andreea Marin este și bună prietenă cu Violeta. Ea își dorește să își lase copilul să învețe din propriile greșeli, însă o atenționează atunci când nu își dă seama de lecția pe care trebuie să o învețe. Andreea încearcă să intervină tot mai puțin atunci când e vorba de personalitatea fiicei sale și vine cu sfaturi atunci când consideră că Violeta are nevoie de ele.

Chiar dacă își dorește ca fiica ei să crească într-un mod cât mai liber, fosta prezentatoare TV nu ezită să pună piciorul în prag atunci când este cazul. De asemenea, Andreea Marin consideră că un părinte trebuie să fie implicat în educația copilului, pentru ca acesta să nu facă greșeli grave ce nu mai pot fi reparate.

„Cred că răspunsul care dă bine la cameră e: «Da, suntem întâi prietene». Eu voi fi cinstită și voi spune: «Suntem mamă și fiică». Asta implică și prietenie, dar implică și responsabilitate. Pentru mine, pentru că nu pot s-o las să greșească prea mult, sunt greșeli care fac parte din viață și care sunt lecții, așa înveți, sunt greșeli care pot fi ireparabile și atunci părintele trebuie să prevină.

Violeta și Andreea Marin

sursa: www.libertatea.ro

Un bărbat și-a ținut tatăl mort în casă timp de 15 luni, pentru a-i încasa pensia

Un bătrân în vârstă de 84 de ani, Antonio Caracciolo, a fost găsit mort în casa sa, din localitatea Corigliano d’Otranto, provincia Lecce (Puglia), într-o stare avansată de putrefacție. Despre el nu se mai știa nimic de aproximativ 15 luni. În acest timp, fiul său ar fi continuat să-i încaseze pensia.

Fiul a înfășurat trupul tatălui său într-o pătură și l-a înconjurat de ventilatoare pentru a împrăștia mirosul urât. Întrebat despre tatăl său, el spunea că este în Elveția, relatează La Repubblica.

Vecinii au fost cei care au semnalat absența bărbatului. „N-a mai fost văzut prin sat din decembrie 2021 – a spus un concetăţean – şi nu se mai auzea niciun zgomot venind din casa lui.”

Mai exact, Antonio Caracciolo nu mai fusese văzut de mai bine de un an și trei luni. De parcă și-ar fi părăsit casa pentru a se muta în altă parte. Antonio Caracciolo, în realitate, nu se mutase niciodată din locuința sa din via San Leonardo, numărul 42.

De ceva vreme, polițiștii locali îl căutau pentru a-i sesiza căderea unor bucăți de moloz de pe faţada casei sale. „S-a mutat în Elveția”, le-a spus polițiștilor fiul pensionarului italian. Polițiștii au făcut cercetări și au încercat să contacteze niște rude din Elveția, dar nimeni nu știa unde este bătrânul.

În prezent, nu se poate stabili cu exactitate cauza și data decesului, dar inspecția trupului neînsuflețit de către medicul legist ar putea oferi răspunsuri.

Situația a devenit și mai șocantă atunci când s-a aflat că fiul bătrânului, Fabrizio Ruggeri, de 56 de ani, a continuat să încaseze pensia tatălui său în lunile de după dispariția sa.

Fiul este acum investigat pentru ascunderea cadavrului. Ancheta a fost demarată la dispoziția Parchetului din Lecce și în prezent sunt în curs de desfășurare investigații suplimentare din partea carabinierilor.

sursa: www.rotalianul.com

Angela Similea, victima unui blestem? I-au murit soții de cancer incurabil

Diva muzicii României nu a avut o viață ușoară. A avut 4 soți și are un singur fiu, Sorin Hilgen, care locuiește acum în America. 

Angela Similea nu împlinise 20 de ani când s-a căsătorit cu un rugbist, pe nume Andi Constantin. Din cauza unei răni provocate de un sport atât de dur, primul soț al artistei a făcut cancer osos poziționat în zona genunchiului și s-a stins din viață la nici 40 de ani. Angela Similea divorțase deja de el, imediat după Cerbul de Aur din 1970, scrie avantaje.ro.

Relația cu Victor Surdu a fost o iubire răvășitoare așa cum sunt toate iubirile maturității. Amândoi mai fuseseră căsătoriți, amândoi erau trecuți prin bune și rele. S-au cunoscut la câțiva ani după Revoluție când steaua de divă a Angelei intrase într-un con de umbră. România voia altceva și cerea cântăreți străini.

67316436_597682050755335_5421637342018404352_n

Pentru că, așa cum ea singură a declarat, artiștii nu au salariu, începuse să aibă probleme cu banii. Victor Surdu a fost cel care i-a plătit datoriile și care s-a îndrăgostit nebunește de ea. A fost o iubire reciprocă. Moartea lui Victor Surdu a lăsat-o pe Angela Similea neconsolată și tristă. Cancerul de pancreas este unul dintre cele mai periculoase tipuri de cancer care nu-ți dă nicio soluție de vindecare iar moartea este cumplită și fulgerătoare.

După decesul celui de-al patrulea soț, Angela Similea s-a retras în America la fiul ei, Sorin, pe care artista l-a făcut cu muzicianul Sorin Movileanu, cel de-al doilea soț al acesteia. Deși s-a spus despre Sorin Movileanu că ar fi murit de cancer la ficat, se pare că jurnaliștii l-au descoperit perfect sănătos judecând după pozele de pe Facebook, în Belgia.

Lecție de patriotism de la o tânără ucraineancă. Alona are doar 20 de ani și a rămas să-și apere țara
Articolul anterior
Kremlinul: Ucraina are dreptul suveran de a organiza un referendum pentru validarea unui acord de pace
Articolul următor