Gazprom a propus României gaze de 3 ori mai ieftine decât Moldovei

Agenția OMEGA a primit oferta de preț din partea Gazprom Export pentru unul dintre operatorii români de pe piața gazelor naturale. Conform acestei propuneri, gigantul rus de gaze furnizează gaze României la preț de 280 de dolari pentru 1.000 de metri cubi, scrie omg.md.

Propunerea a fost semnată de Directorul general al Gazprom Export, Elena Burmistrova. Oferta a fost transmisă României pe 14 septembrie, când prețul gazelor la Bursa din Londra a ajuns la 900 USD pentru 1000 de metri cubi.

Mai mult, Rusia a propus un preț la gaze de 280 USD la granița cu România (punctul Negru-Vodă – n.red.), ceea ce este deosebit de avantajos în condițiile creșterii prețurilor bursiere care nu iau în considerare costul transportului gazelor achiziționate la bursă.

României i s-a propus să semneze un contract pentru un an, cu posibilitatea prelungirii acestuia pe 5 ani. Volumul livrărilor este de până la 190 milioane de metri cubi de gaze pe lună, ceea ce este chiar mai puțin decât volumul necesar de gaz pe lună pentru Moldova (250 milioane de metri cubi – n. red.).

În același timp, Gazprom a propus Moldovei un preț de aproximativ 790 de dolari la 1.000 de metri cubi, pentru luna octombrie.

O pisică a fost prinsă în timp ce încerca să intre într-o colonie din Rusia având la gât 5 grame de marijuana
Articolul anterior
Vedetele nu-și mai ascund cearcănele, le evidențiază prin machiaj
Articolul următor
Alte articole interesante