Germania: 1.000 de oameni au murit de Covid-19, în ultimele 24 de ore

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore un record negativ în ceea ce privește numărul de morți de COVID-19. 952 persoane au murit din cauza virusului SARS-CoV-2, cel mai mare număr de la debutul pandemiei.

În acest context, Angela Merkel a sugerat că restricțiile dure impuse de miercuri la nivel național vor rămâne în vigoare și la începutul anului viitor.

Miercuri au intrat în vigoare noile restricții impuse în Germania, pe fondul creșterii tot mai mare a numărului de infectări și a morților din cauza COVID-19.

Potrivit datelor publicate de Institutul Robert Koch, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 952 de decese.

Cel mai mare bilanț anterior fusese raportat vinerea trecută, 598 de decese.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat că începând de miercuri, 16 decembrie, măsuri mai dure vor fi impuse pe tot teritoriul Germaniei, în încercarea de a opri răspândirea COVID-19.

Şcolile şi magazinele considerate neesenţiale sunt închise între 16 decembrie şi 10 ianuarie 2021. Vor rămâne deschise doar supermarketurile, farmaciile şi băncile.

Până în prezent în Germania au fost înregistrate mai bine de 1,3 milioane de cazuri de coronavirus și peste 23.000 de decese.

Cancelarul german Angela Merkel a făcut apel, într-un discurs plin de emoție, la respectarea restricţiilor și a măsurilor de distanțare înainte de sărbători, pentru ca numărul cazurilor de coronavirus să nu scape și mai mult de sub control.

Ea a îndemnat la introducerea de noi restricţii până la mijlocul lui ianuarie pe întreg teritoriul Germaniei, unde măsurile existente s-au dovedit insuficiente pentru a limita numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus, informează AFP, preluată de Agerpres.

sursa: www.digi24.ro.

Piața Centrală va activa conform unui program special de sărbători
Articolul anterior
Talk Show: #neFormal cu Lenuța Gheorghiță și Adriana Ochișanu
Articolul următor
Alte articole interesante