Germania a introdus Republica Moldova în lista țărilor cu risc sporit de infectare. Reguli noi de călătorie pentru cetățenii moldoveni

Din 19 septembrie, Republica Moldova a fost introdusă în categoria statelor cu incidența ridicată a noilor cazuri de SARS-CoV-2 (Hochrisikogebiet). Doar persoanele vaccinate pot călători fără restricții în Germania. Informația a fost confirmată de către Ambasada Republicii Moldova la Berlin.

Intrarea în Germania este permisă persoanelor vaccinate, dar aceștia trebuie să respecte unele condiții:

1. persoana să fi primit ultima doză de vaccinare necesară;
2. să fi trecut cel puțin 14 zile de la ultima vaccinare;
3. vaccinul să fie omologat la nivelul UE și să se regăsească pe pagina web al Institutului Paul Ehrlich

De asemenea, persoana trebuie să se înregistreze online la www.einreiseanmeldung.de, cu includerea tuturor datelor personale, după care să primească un document de confirmare în format PDF care urmează a fi imprimat și prezentat la solicitarea autorităților germane. Pentru a evita obligativitatea carantinei, dovada vaccinării trebuie încărcată pe site-ul amintit anterior.

Dacă nu se vor respecta condițiile menționate mai sus, persoana este obligată să stea în carantină până la prezentarea dovezii vaccinării în modul stabilit de autoritățile germane.

Pentru cei care nu sunt imunizați complet cu un vaccin omologat la nivelul UE, rămân în continuare valabile regulile de intrare în Germania, cu unele motive care pot fi certificate la intrarea în țară. Printre acestea se numără: permis de ședere/domiciliul legal, contract de muncă în anumite domenii, reuniune familială, tratament medical sau studii.

La intrare în Germania urmează să fie prezentat un test PCR sau antigen negativ pentru infecția SARS-CoV-2 (de la 12 ani), efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea deplasării în Germania și care urmează a fi prezentat în limba germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Noi detalii despre atacul de la Perm: cel puțin opt persoane au decedat, iar 24 au fost rănite
Articolul anterior
O tornadă a făcut ravagii în Italia. Șapte avioane au fost distruse
Articolul următor
Alte articole interesante