Germania acceptă înfiinţarea unui tribunal special internațional pentru judecarea lui Vladimir Putin

Germania cere comunității internaționale să se înființeze un tribunal special pentru a-l judeca pe președintele rus Vladimir Putin și regimul său pentru războiul de agresiune împotriva Ucrainei.

Scandal în Germania, după ce şeful Marinei militare a spus că Vladimir Putin  trebuie „respectat” iar peninsula Crimeea e „pierdută” | Digi24

Comunitatea internațională ar trebui să înființeze un tribunal special pentru a-l judeca pe președintele rus Vladimir Putin și regimul său pentru războiul de agresiune împotriva Ucrainei, a declarat luni ministrul german de externe Annalena Baerbock, potrivit Politico Europe.

Într-un discurs susținut după o vizită la Curtea Penală Internațională (CPI) de la Haga, Baerbock a subliniat necesitatea de a trage la răspundere conducerea rusă “pentru invazia lor”, care a început în urmă cu aproape un an.

Aceasta a avertizat că “pur și simplu nu este posibil” să se facă acest lucru la Curte din cauza unei “lacune în dreptul internațional” – Rusia nu acceptă jurisdicția Curții Penale și nici nu este probabil ca Consiliul de Securitate al ONU să trimită cazul la CPI, întrucât Moscova ar putea să se opună prin veto unei astfel de acțiuni, deoarece este membru permanent al Consiliului.

Pentru a evita acest impas, Baerbock a declarat că dorește să formeze, împreună cu țările partenere, “un tribunal special” care să se ocupe de crima de agresiune împotriva Ucrainei și care ar putea investiga și judeca liderii ruși.

Acest tribunal – care ar fi separat de CPI – ar trebui “să își extragă jurisdicția din dreptul penal ucrainean”, a mai declarat Baerbock.

Apelul nu este singular. În luna decembrie, președintele ucrainean Zelenski a vorbit despre incapacitatea Curții Penale Internaționale în cazul lui Vladimri Putin. Zelenski a declarat că nu este posibil proces împotriva Rusiei din cauza dreptului de veto pe care statul agresor îl are în ONU. Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a cerut din nou comunității internaționale să susțină crearea unui tribunal special privind crima de agresiune rusă împotriva Ucrainei. Inițiativa Kievului a fost deja susținută de șefa Comisiei Europene. Adjunctul Biroului prezidențial ucrainean – a explicat că poziția Ucrainei este clară: trebuie creat un tribunal special pentru agresiune — o invazie ilegală a teritoriului unui stat suveran. Activitatea sa se va concentra pe acțiunile conducerii de vârf a Rusiei, cei care gestionează și controlează statul. Instanțele de la nivel național se vor ocupa de crimele de război. Potrivit dreptului internațional, președintele și înalții oficiali ai oricărui stat sunt imuni de urmărire penală, adică nu pot fi arestați și judecați prin decizia altor țări. 

Ministrul german – Annalena Baerbock a mai explicat, luni, la Haga, că, în mod ideal, tribunalul special ar trebui să fie susținut de o coaliție largă de țări internaționale, să implice procurori și judecători din diferite țări și să aibă sediul în afara Ucrainei pentru a nu da impresia de părtinire, potrivit Politico Europe.

În același timp, ar trebui să se reformeze urgent dreptul internațional pentru a “depăși limitările”, astfel încât crimele de agresiune precum invazia în toată regula a Rusiei să poată fi investigate și de CPI dacă cealaltă parte, în acest caz Ucraina, acceptă jurisdicția tribunalului.

În alte cazuri – crime de război, crime împotriva umanității și genocid – aceasta este deja situația. Din acest motiv, procurorii de la tribunalul de la Haga au putut deschide o anchetă privind “presupusele crime comise în contextul din Ucraina” în luna martie a anului trecut.

“Responsabilitatea contează. Pentru că făptașii de aici, din Europa și din toate celelalte părți ale lumii, trebuie să știe că nu vor scăpa nepedepsiți. Este vorba despre descurajare … Putin trebuie să știe acum că agresiunea sa nu va rămâne fără consecințe”, a mai spus Baerbock. 

Madonna, desfigurată de operațiile estetice. Cum a aratat diva de-a lungul anilor

Madonna, în vârstă de 64 de ani, nu mai are nevoie de prezentare. Este una dintre cele mai apreciate artiste, iar melodiile sale au ajuns de nenumărate ori în topurile muzicale. Din păcate, vedeta a căzut pradă dependenței de operațiile estetice și a ajuns să fie de nerecunocut. Cea mai recentă apariție a artistei i-a îngrozit pe fani!

Madonna a șocat publicul la decernarea Premiilor Grammy

Madonna a prezentat cea de-a 65-a ediție a Premiilor Grammy și a reușit să surprindă publicul. Nu datorită unei ținute excentrice, așa cum deja ne-am obișnuit, ci pentru că pur și simplu a fost nerecunoscut. Artista a trecut de n ori pragul medicului estetician, iar rezultatele lasă de dorit. Și-a injectat mult prea mult acid hialuronic pentru a ține departe semnele trecerii timpului, iar chipul său pare ca de ceară, lipsit de expresii faciale.

Cum a arătat Madonna de-a lungul anilor:

Adele, cu ochii în lacrimi la Premiile Grammy. A fost luată prin surprindere de organizatori cu un moment dedicat ei care a devenit viral

Adele și-a împlinit un vis mai vechi, iar aici nu ne referim la câștigarea a două premii Grammy în aceeași seară. Cântăreața britanică a fost luată prin surprindere de organizatori cu un moment dedicat ei care a devenit viral, scrie perfecte.ro.

Adele declara într-un interviu că nu l-a întâlnit niciodată în persoană pe Dwayne ”The Rock” Johnson, dar că își dorește cu disperare asta. „Cred că aș plânge mult”, spunea artista în decembrie 2021.

La gala Pfremiilor Grammy 2023 de luni dimineață, gazda evenimentului, Trevor Noah, i-a mărturisit că și actorul este un mare admirator al ei și al muzicii sale. 

După câteva zeci de secunde de suspans, comendiantul a dezvăluit că pe lista invitaților se află cineva pe nume The Rock. Dwayne Johnson și-a făcut apariția din mulțime și a luat-o în brațe pe Adele, emoționată la culme de surpriza organizatorilor.

La un moment dat, The Rock o sărută pe gură pe Adele, iar sala este în delir. Cântăreața era împreună cu iubitul ei, Rich Paul, și cu Lizzo, care au fost la fel de surprinși.

Surpriza a continuat, fiindcă The Rock a prezentat nominalizările pentru cea mai bună interpretare pop solo, dar și câștigătorul, care a fost chiar Adele.

Cei doi au petrecut multe ore împreună după Premiile Grammy 2023 și s-au fotografiat în toate ipostazele.

Haine, încălțăminte, dar și electrocasnice, aduse ilegal din Franța și Germania. Urmau să ajungă pe piața de la noi

Funcționarii postului vamal Leușeni au supus controlului de specialitate un autocar de model “Mercedes-Benz Tourismo”, ce se deplasa din Franța spre Republica Moldova, transportând bagaje și colete neînsoțite.

În urma verificărilor au fost depistate haine și încălțăminte în cantități comerciale, toate nedeclarate organului vamal.

Documentat pe caz este un bărbat de 37 de ani, cu dubla cetățenie (RM/RO).

Bunurile au fost ridicate, iar persoana în cauză riscă să fie sancționată în conformitate cu prevederile art.287 alin.(10) Cod Contravențional.

Iar funcționarii postului vamal Costeşti, în comun cu funcționarii Centrului Chinologic, au supus controlului de specialitate un microbuz de model “Mercedes-Sprinter”, ce se deplasa pe rută neregulată Germania – Republica Moldova.

Urmare a verificărilor, printre bagajul neînsoțit au fost depistate bunuri de uz casnic noi, în asortiment, nedeclarate organului vamal.

Documentat pe caz este un bărbat de 32 de ani, cetățean al Republicii Moldova.

Bunurile au fost ridicate, iar persoana în cauză riscă să fie sancționată în conformitate cu prevederile art.287 alin.(10) Cod Contravențional.

Andrei Spînu nu exclude că ar putea fi vizitat de procurori: „Nu am de ce să mă tem”
Articolul anterior
Tragedie la un festival după ce un elicopter a aruncat dulciuri și flori peste mulțime. Opt oameni au fost zdrobiți
Articolul următor