Germania ar putea rămâne în carantină până de Paște

Angela Merkel a avertizat parlamentarii că se așteaptă ca actuala carantină să rămână în vigoare până la începutul lunii aprilie.

Angela Merkel: „Mai avem nevoie de 8-10 săptămâni de măsuri dure”

Trei participanți la reuniune au declarat că Merkel nu a vorbit în mod explicit despre o prelungire a carantinei ci că aceasta ar fi lansat un avertisment cu privire la creșterea numărului de cazuri.

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a avertizat parlamentarii că se așteaptă ca actuala carantină, impusă pentru a controla extinderea pandemiei de coronavirus, să rămână în vigoare până la începutul lunii aprilie, notează Reuters.

„Dacă nu reușim să stopăm virusul britanic, atunci numărul cazurilor va fi de 10 ori mai mare până la Paște. Mai avem nevoie de 8-10 săptămâni de măsuri dure”, a spus Angela Merkel.

„Angela Merkel a spus că următoarele opt până la zece săptămâni vor fi foarte grele dacă varianta britanică se va răspândi în Germania”, a spus unul dintre oameni, adăugând că Angela Merkel se referise la o creștere de zece ori a numărului de infecții din Irlanda datorită noii mutații a vrisusului SARS-CoV-2.

Circa 22.000 de solicitări de amânare a plăților la credite, înregistrate de băncile comerciale din țară
Articolul anterior
Asistentă a Institutului de Cardiologie, răpusă de Covid la doar 54 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante