Germania construiește prima autostradă pentru biciclete care va uni 10 orașe

În Germania deja se construiesc autostrăzi pentru biciclete. Germania deschide autostrada de 100 de kilometri pentru biciclete care va uni 10 orașe.

separator
Germania este una dintre țările care își dorește să elimine cât mai multe mașini de pe străzi și să-i facă pe oameni să circule mai des cu bicicletele. Autoritățile au în plan deschiderea în cel mai scurt timp a unei autostrăzi de aproape 100 de kilometri care să unească 10 orașe din partea de vest a Germaniei.

Această autostrada va fi construită de la zero și pe ea nu va circulă niciodată nicio mașînă. Primii 5 kilometri au fost deja construiți, iar orașele care vor fi unite de acest nou traseu pentru bicicliști sunt: Duisburg, Bochum și Hamm.

Autostrada va avea poduri, tuneluri și pasaje, exact că orice autostrada normală pentru mașini. Vor fi mai multe puncte de ieșire de pe autostrada și intrare în orașe sau alte localități din arpopiere.

Din respect pentru bicicliști autoritățile vor dota nouă autostrada și cu o serie de opriri pentru revigorare, toalete publice și magazine unde cei care pedalează se vor putea odihni sau pot lua masă. Un studiu de fezabilitate arată că această autostrada va eliminea de pe străzi mai bine de 50.000 de mașini în următorii ani deoarece oamenii vor preferă să meargă cu bicicletele, nu cu mașinile.

Germania vrea să urmeze modelul țărilor nordice precum Danemarca, Olanda sau Norvegia care au încurajat ani de zile circulația pe biciclete pentru reducerea aglomerației și a poluării din marile orașe.

Mașinile electrice sunt doar un prim pas în reducerea poluării din orașe, dar asta nu rezolva problema ambuteiajelor în trafic, motiv pentru care facilitățile acordate bicicliștilor în țările din Europa vor deveni din ce în ce mai multe, scrie livetrending.ro.

Cum se dezmiardă reciproc Renato Usatîi și Nina Crețu

Renato Usatîi a dat din casă. Acesta a dezvăluit cum o dezmiardă pe Nina Crețu, tânăra cu care formează un cuplu, și cum îl dezmiardă ea pe el, transmite www.stiri.md.

Nina Crețu dezvăluie cum a făcut cunoștință cu Renato Usatîi - Stiri.md

„Eu îi spun «păsărunea» și ea îmi spune «păsăroi»”, a spus Usatîi în cadrul unui nou interviu al podcastului „Bandstage”.

Usatîi a mai adăugat că Nina permanent îi face observații, în special în ceea ce ține de greșelile din vorbire sau scriere și îmbrăcăminte.

„Eu am rugat-o chiar, dacă undeva fac greșeli, ori scriu unele postări, ea se uită peste ele dacă am scris corect. Sau câteodată îmi mai trag câte o hăinuță mai smeșnaia (n.r. – amuzantă), îmi zice: «Ce ți-ai luat cămașa asta de președinte de colhoz?»”, spune el.

Cu toate acestea Usatîi zice că în relația lor „tăt îi четко, обстановка по кайфу” (n.r. – totul e bine, o atmosferă de plăcere).

Întrebat când ar putea să o ceară pe tânără de soție, Usatîi a răspuns: „Când o s-o cer pe domnișoara Nina Crețu de mireasă atunci o să vă informez, o să veniți vornicel cu Gonța (n.r. – jurnalistul Gheorghe Gonța), în pereche, amândoi frumușei cu aceeași ukladkă (n.r. – coafură), o să aibă un impact nu mai mic decât nunta mea cu Nina Crețu”.

Nina Cretu - dezvaluiri neasteptate despre relatia sa cu Renato Usatii.  Afla cum s-au cunoscut cei doi indragostiti: „Am crezut ca e o gluma de la  inceput...” - FOTO

Mistreți pieriți, depistați într-o pădure din Ungheni. Ce a descoperit ANSA

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a anunțat că în trupul de pădure al localității Valea Mare, raionul Ungheni, în proximitatea râului Prut, au fost depistați patru mistreți morți.

Vânătoare de mistreți - ce trebuie să știi înainte să tragi -

Ca urmare a recoltării probelor de la aceștia a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane.

„Pe teritoriul Republicii Moldova a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane în probe recoltate de la 4 cadavre de mistreţi, găsiți morți în trupul de pădure al localității Valea Mare, raionul Ungheni, în proximitatea râului Prut”, se arată în comunicatul instituției.

Responsabilii menționează că în focare se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, sunt introduse măsuri de carantină în focar, sunt stabilite zona de protecție și cea de supraveghere.

De asemenea, ANSA reamintește că mișcarea porcilor din exploatațiile nonprofesionale către abatoare, puncte de sacrificare, târguri de animale, precum și plasarea pe piață a produselor și subproduselor parvenite de la acestea sunt interzise.

Produsele fabricate în Moldova vor ajunge pe cele mai bogate piețe din lume

Exporturile de produse moldovenești vor fi deschise pe cele mai bogate piețe din lume.

„Asta după ce Republica Moldova și Asociația Europeană de Liber Schimb (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția) au ajuns la un numitor comun privind semnarea Acordului de Liber Schimb”, a anunțat ministrul Dumitru Alaiba.

„Semnarea Acordului cu EFTA inevitabil va deschide noi oportunități de dezvoltare economică prin îmbunătățirea accesului la piețele internaționale și creșterea competitivității în producția de bunuri și servicii.

Acordul va oferi șanse mai bune pentru exporturile moldovenești și va reduce taxele vamale pentru mărfurile importate din EFTA. Astfel, prin eliminarea unor obstacole comerciale, companiile din Republica Moldova ar putea avea acces mai ușor la piața din țările membre EFTA, fapt ce va încuraja mai multe investiții străine în Moldova și va deschide noi oportunități de export pentru companiile locale. Asta înseamnă posibilități pentru crearea locurilor de muncă bine plătite în diverse sectoare ale economiei moldovenești.

În perioada următoare voi convoca diferite grupuri de exportatori moldoveni ca să stabilim cum anume îi putem ajuta să pătrundă pe câteva dintre cele mai prospere țări din lume și cum să utilizeze această oportunitate economică la maximum”, a mai declarat ministrul Economiei.

May be an image of sky and text that says

Meghan Markle a avut prima apariție publică după ce a născut. Foto!
Articolul anterior
A încălcat tradiția și a îmbrăcat la nuntă rochia de mireasă de culoare neagră
Articolul următor