În Germania, a fost deschisă prima autostradă electrică pentru camioane. Video

Camioanele reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale erei diesel în termeni de poluare, însă Germania crede că a găsit rezolvarea prin utilizarea firelor de înaltă tensiune de-a lungul autostrăzii, potrivit CNN.

separator

Un sistem de eHighway care le permite camioanelor să se conecteze la firele de înaltă tensiune plasate de-a lungul autostrăzii pe o distanţă de 10 kilometri a fost inaugurat marţi, potrivit guvernului german.

Este primul astfel de test pe un drum public din Germania, scrie zf.ro. Camioanele funcţionează pe bază de motoare electrice când sunt conectate la liniile de înaltă tensiune, şi un sistem hybrid când se întorc pe drumurile tradiţionale. Senzorii detectează automat când deasupra vehicului există astfel de linii.

Astfel, sistemul de eHighway poate ajuta la reducerea emisiilor de carbon. Secţiunea de drum face parte dintr-un drum necesar de legătură între aeroportul din Frankfurt şi un parc industrial. Încă două bucăţi de autostradă cu acest sistem implementat vor fi lansate în curând.

Super plan! Cum scapi de 20 de kilograme în 3 luni
Articolul anterior
O femeie a rămas blocată într-un lift timp de 2 zile
Articolul următor
Alte articole interesante