Germania încearcă să-și revină după inundațiile catastrofale, în timp ce numărul deceselor continuă să crească

Operațiunile de curățare și de căutare din vestul Germaniei sunt în desfășurare, în timp ce bilanțul devine tot mai sumbru. În prezent, bilanțul a ajuns la 165 de decese, cu opt mai multe față de ziua precedentă, în timp ce alte zeci de persoane sunt date în continuare dispărute, relatează AFP, preluată de Agerpres.

În landul Renania-Palatinat, cel mai afectat de inundații, „numărul morţilor a ajuns în prezent la 117, faţă de 112 câți au fost anunțați în bilanțul anterior, şi 749 de răniţi”, a declarat pentru AFP Verena Scheuer, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Koblenz.

Duminică, autoritățile au anunțat că în landul Renania de Nord-Westfalia sunt „cel puţin” 47 de morţi. Tot duminică, Bavaria, în sudul Germaniei, a fost lovită de inundații, iar cel puțin o persoană a fost ucisă de ape.

Ministrul de interne Horst Seehofer va merge astăzi să viziteze zonele afectate, în special Bad Neuenahr-Ahrweiler, oraş situat pe una dintre văile cele mai afectate de inundaţii.

Cu o zi în urmă, în vizită în zonele devastate a fost Angela Merkel. „Este terifiant”, le-a spus ea locuitorilor orașului Adenau din statul Renania-Palatinat. „Limba germană abia poate descrie devastarea care a avut loc”.

De miercuri, un ajutor de urgenţă de cel puţin 300 de milioane de euro va fi prezentat de guvern, înaintea unui vast program de reconstrucţie în valoare de mai multe miliarde de euro.

Inundațiile, care au început miercuri, au afectat în principal statele germane Renania-Palatinat, Renania de Nord-Westfalia, precum și părți din Belgia. Comunități întregi au rămas izolate, fără curent electric sau la rețelele de telecomunicații.

Dezastrul provocat de inundaţiile din Germania şi Belgia este vizibil din satelit. Intensitatea și amploarea inundațiilor din Germania i-a șocat și pe experții climatici, care nu se așteptau ca recordurile de precipitații să fie depășite așa de mult și într-o regiune așa de mare.

Drochia: Tânăr de 21 de ani, ucis în bătaie de 4 consăteni
Articolul anterior
Condițiile de călătorie în Irlanda pentru cetățenii moldoveni
Articolul următor
Alte articole interesante