Germania renunță la purtarea măștii sanitare în avioane

Germania anunță că masca nu va mai fi obligatorie în avion, dar va fi necesară în continuare în transportul în comun.

Germania renunță la purtarea măștii sanitare în avioane - Unde rămâne obligatorie

Germania va elimina până la sfârșitul acestei săptămâni prevederile legale privind purtarea obligatorie a măștii în călătoriile cu avionul. Schimbarea va fi aplicată atât în zborurile interne, cât și cele internaționale. În acest moment, doar Spania mai cere folosirea măștii de protecție la bordul avioanelor.

Agenția pentru Siguranța Aviație a Uniunii Europene (EASA) și centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a anunțat că începând din 16 mai 2022 renunță la obligativitatea de a purta măști medicale în aeroporturi și în timpul calătoriei. În același timp se menționează faptul că masca medicală rămâne cea mai bună protecție împotiva transmiterii virusului SARS-Cov-2.

Anunțul privind ridicarea obligativității măștii în avion a fost făcut de ministrul sănătății, Karl Lauterbach, după ce compania aeriană Lufthansa a reclamat că regula nu mai poate fi aplicată.

„Germania va renunţa în curând la cerinţele privind utilizarea măştilor pe zborurile comerciale introduse în timpul pandemiei COVID-19”, a declarat Karl Lauterbach.

Obligativitatea purtării unei măști în aeroporturile germane a fost eliminată în urmă cu câteva luni, iar de atunci pasagerii au reclamat inconsecvența de a trebui să poarte o mască în avion, după ce au stat deja câteva ore în aeroport fără mască. Ei au declarat că, datorită filtrelor HEPA avansate, calitatea aerului la bordul aeronavei era superioară celei din aeroport.

Anunțul ministrului sănătății vine la doar câteva zile de când guvernul german precizase că intenționează să înăsprească regulile pentru purtarea măștii, privind obligativitatea măștilor de tip N95 sau FFP2 de la 1 octombrie 2022. 

Măștile sanitare vor fi folosite însă în transportul public şi în unele spaţii, dacă numărul persoanelor infectate va creşte.

„Autorităţile se vor concentra în schimb pe asigurarea faptului că oamenii poartă măşti în transportul public din Germania”, a declarat Lauterbach la Berlin, după ce guvernul de coaliţie a fost de acord să elimine această măsură.

Rămâne însă în vigoare obligativitatea ca măștile FFP2 să fie purtate în cabinetele medicale, pe trenurile de distanță lungă, clinici și azilele de bătrâni.

”Chiar dacă vom relaxa regimul purtării măștilor, recomandăm în continuare folosirea lor în spațiile închise sau aglomerate. Alături de vaccinare, masca este o bună protecția contra infectării cu noul coronavirus”, a mai declarat ministrul german al sănătății, Karl Lauterbach.

De asemenea, la inițiativa ministerului sănătății va avea în continuare autoritatea de a reintroduce cerința privind utilizarea măștii în cazul unei creșteri bruște a numărului de cazuri de COVID-19.

Germania este bine pregătită pentru o potenţială creştere a numărului de cazuri în această toamnă, potrivit ministrului Lauterbach, care a precizat că regulile de purtare a măştilor ar putea reveni în unele spaţii interioare sau exterioare dacă număul infecţiile va creşte.

De asemenea, proprietarilor de restaurante şi organizatorilor de evenimente li s-ar putea cere să limiteze din nou numărul de oaspeţi, potrivit Reuters.

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

În noiembrie vor fi anunțate primele licitații pentru proiecte mari de energie regenerabilă
Articolul anterior
Cresc ciuperci uriașe. Oamenii sunt îngroziți, le este teamă că e un semn rău
Articolul următor