Germania: Vânzările de mașini electrice au luat avânt. Tesla deschide o fabrică lângă Berlin

Germania: Vânzările de mașini electrice au luat avânt și le-au depășit în volum pe cele din California. Creșterea, în contextul în care Tesla deschide anul viitor o fabrică lângă Berlin.

În Germania au fost înregistrate 98.370 de mașini electrice în primele nouă luni ale anului 2020, potrivit unui nou raport al Schmidt Automotive Research din Berlin, comparativ cu 73.166 în California, unde creșterea a încetinit anul acesta, scrie biziday.ro.

Creșterea vânzărilor de mașini electrice a fost alimentată de subvențiile substanțiale de până la 9.000 de euro pe mașină acordate de guvern, potrivit Bloomberg News.

Comisia Europeană și-a propus ca până în 2030, pe drumurile europene să circule 30 de milioane de mașini electrice, o țintă ambițioasă pe care speră să o atingă cu reguli privind emisiile și mai stricte.

Tesla, care urmează să deschidă o fabrică lângă Berlin în 2021, a beneficiat de stimulente similare în SUA și acum țintește Europa și China.

“Sunt un mare fan al Germaniei“, a spus Elon Musk la un eveniment. Noua uzina va avea o capacitate de producție de 500 de mii de vehicule pe an,  mai mult decât vânzările totale ale companiei în 2019.

Însă BMW și Volkswagen îi vor face concurență.  Volkswagen a planificat modele electrice pentru toate mărcile sale printr-o inițiativă denumită “Misiunea T”.

“Totul este pregătit pentru a deveni competitivi cu Tesla“, a declarat CEO-ul Herbert Diess, în noiembrie, cu privire la planurile de investiții pe cinci ani ale companiei.

Tesla ar putea primi ajutor în viitor și din SUA, după ce președintele ales Joe Biden a anunțat obiective climatice ambițioase având în centrul strategiei subvenții pentru vehiculele electrice.

Biden s-a angajat, de asemenea, să achiziționeze pentru instituțiile guvernamentale 3 milioane de autovehicule electrice pe an fabricate pe piață internă.

Smiley și Gina Pistol au ieșit cu fetița lor în public! Imagine rară cu micuța Josephine

Smiley și Gina Pistol au oferit fanilor o rară imagine cu fetița lor. La doar câteva ore după finala ,,Românii au Talent”, unde Smiley a fost prezentator, cuplul s-a dus la Opera Comica pentru a vedea un spectacol, iar reprezentanții instituției au o postat o fotografie adorabilă pe pagina de Facebook.

Gina Pistol și-a ieșit din fire. Iubita lui Smiley a răbufnit din cauza  unei femei - IMPACT

În imagine, fetița se afla în brațele mamei. Cele două vedete sunt pline de fericire. Mult prea discreți, cei doi părinți au evitat și de această dată să le arate fanilor cu cine seamănă micuța lor.

„Astăzi la spectacolul ,,Bubu și Anotimpurile” ne-au vizitat Gina Pistol cu Smiley împreună cu micuța lor Josephine! Vă mulțumim tare mult!”, au scris reprezentanții Operei Române.

Ce fast-food adoră William? Kate Middleton își comandă mereu același lucru

Membrii familiei regale din Marea Britanie au acces la cele mai fine mâncăruri din lume și la bucătari renumiți, care să-i răsfețe cu preparate alese. Cu toate acestea, statutul regal nu le anulează statutul de oameni normali, așa că și ducele și ducesa de Cambridge sunt mari fani… fast-food!

Katte Middleton și Prințul William au dezvăluit că, odată la ceva timp, comandă mâncare de la fast-food. În timp ce își îndeplinesc îndatoririle regale, Ducii de Cambridge par perechea perfectă: mereu sunt de acord. Acest lucru, însă, nu este valabil și atunci când aleg ce vor să mănânce în ziua respectivă.

Cu puțin timp înainte de Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, Kate Middleton și Prințul William au susținut un interviu la BBC Radio 1. Ducesa de Cambridge a dezvăluit că adoră să comande curry, însă ducele nu îi împărtășește pasiunea, căci el nu este mare fan al mâncărurilor picante. Cuplul a dezvăluit că nu comandă mâncarea direct la ușa palatului și că, în general, un membru din staff-ul lor merge la restaurant pentru a ridica preparatele.

Kate Middleton iubește mâncărurile picante

Întrebată care este mâncarea sa preferată, Kate a răspuns, fără să stea pe gânduri: „Curry, cu siguranță”. Apoi a adăugat: „Nu comandăm la palat, în general. Avem grijă să mergem să ridicăm mâncarea. Nu noi (râde)”.

Prințul William s-a lăsat până la urmă influențat de gusturile soției sale, așa că a început să mănânce foarte des pui masala. Îi e foarte greu să aleagă între pizza și mâncare chinezească, iar ducele de Cambridge recunoaște că îi este recunoscător polițistului care îi asigură protecția. De ce? Ei bine, datorită lui a mâncat pentru prima oară la Nando’s, unul dintre cele mai apreciate fast-fooduri din Regatul Unit.

„Toată lumea iubește Nando’s. De fapt, polițistul care e cu mine din nou astăzi este cel care mi-a luat Nando’s în tot timpul ăsta, e vina lui”, a declarat Prințul William, în luna mai a anului 2020.

„Ador curry-ul”, spunea Ducele de Cambridge, cu mențiunea că nu îi place dacă e „prea picant”. „Chicken masala – îl iubesc. Puțin aromat. Nu îmi place sosul vindaloo, să spunem”, a mai adăugat nepotul reginei Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta a II-a nu refuză mâncare de la fast-food

Nici cel mai longeviv monarh nu spune „nu” unei mese delicioase. Gusturile sale sunt, totuși, puțin mai conservatoare. Atunci când se află la castelul Balmoral, ea comandă pește și cartofi prăjiti de la restaurantul din zonă. În trecut a savurat și kebap, iar șoferul fast-foodului de la care a comandat mâncare chiar la ușa palatului a fost surprins să afle că a servit-o, fără să știe, pe regina Angliei.

„Am presupus că mâncarea e pentru un servitor. Când am ajuns la intrare, un majordom a luat comanda și a spus că e pentru regină. Sper că i-a plăcut, se știe că facem cele mai buni kebapuri din Norfolk”, a transmis șoferul.

sursa: www.click.ro

Floarea Națională a României, stabilită prin lege. Un proiect în acest sens, depus în Parlament. Un basm, folosit ca sursă de inspirație

Un grup de peste 50 de parlamentari, în majoritate copleșitoare femei, au depus un proiect de lege prin care bujorul ar urma să devină Floarea Națională a României.

Proiectul de lege care va face din bujor floarea națională a românilor este însoțită de o expunere de motive de cinci pagini, inițiatorii citând inclusiv din basmul „Prâslea cel voinic și merele de aur” ca argumentare în favoarea proiectului.

Pictorii, puși să picteze bujori pentru expoziții

Textul propriu-zis al inițiativei legislative nu se limitează doar la ridicarea bujorului la statut de floare națională, ci prevede și organizarea anuală a unui festival al bujorului. „Cu această ocazie, în cadrul unor simpozioane ştiinţifice, vor fî prezentate caracteristicile biologice şi ornamentale ale diferitelor specii de bujor, îndeosebi a celor sălbatice”, prevede articolul 2.

Următorul articol, numerotat tot cu 2, probabil dintr-o eroare materială, trasează sarcini administrațiilor locale care vor trebui să sprijine întreţinerea şi protejarea rezervaţiilor naturale de
bujor românesc şi vor lua măsuri pentru adaptarea la condiţiile pedoclimatice din România a diferitelor specii de bujor existente în alte ţări. De asemenea, „vor organiza periodic expoziţii florale care să marcheze floarea de bujor ca Floare Naţională a României şi vor amenaja în parcuri şi grădini publice, spaţii florale rezervate cultivării florii de bujor.”

Astfel, consiliile judeţene înființa și întreține mini-grădini botanice, în care florile de bujor să ocupe spaţii aparte, în timp ce în orașele cu rang de municipiu vor trebui să amenajeze alei cu flori de bujor pe margine.  Uniunii Artiștilor Plastici i se cere să organizeze expoziții de pictură consacrate florii de bujor, iar compania de stat Romfilatelia va trebui să emită colițe și timbre consacrate florii de bujor.

Inițiatorii susțin că simbolurile naționale menționate explicit în Constituție – drapelul de stat, ziua națională, imnul național, stema țării și sigiliul statului – nu cuprind integral specificul unui popor. „Identitatea unei națiuni nu se exprimă numai prin simboluri naționale, care exprimă în mod special ideea de statalitate și organizare politică. De pildă, o anumită floare, o specie de pom sau imaginea unei anumite păsări ori a unui animal sau un anumit meșteșug constituie, în multe țări, un element de identitate națională, alături de alte simboluri naționale consacrate prin Constituție. Foarte multe țări au una sau mai multe flori naționale, reprezentative pentru arealul lor geografic, precum și pentru tradițiile și cultura acestora”, se spune în expunerea de motive.

Basme și zicători

Sunt enumerate crizantema (Japonia), laleaua (Olanda), crinul (Franța), frunza de arțar (Canada), floarea de colț (Austria și Elveția) ș.a.m.d. Pentru a justifica adoptarea legii, inițiatorii recurg la tot felul de considerente care nu au vreo legătură cu bujorul în sine, fiind citate zicători și pasaje din basme, alături de alte platitudini sau chiar erori, precum pleonasmul „folclorul popular”:

Cine nu cunoaște începutul basmului popular „Prâslea cel voinic și merele de aur”?: „Era odată un împărat puternic și mare și avea pe lângă palaturile sale o grădină frumoasă, bogată în flori și meșteșugită nevoie mare”.

Inițiatorii au numărat bujorii

Finalmente, se ajunge și la bujor, despre care se spune că o serie de horticultori de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară l-au propus deja ca cea mai potrivită alegere pentru statutul de floare națională. De asemenea, este invocat și faptul că 29.231 de persoane, adică 0,14% din populația țării are numele de familie Bujor, iar în cazul altor 69.355, adică 0,33% din populație, Bujor este prenume. Argumentul însă are o validitate cel puțin discutabilă întrucât, pe acest considerent, statutul de floare națională ar putea fi revendicat de narcise, viorele, margarete, lăcrămioare, crini ș.a.

Mai este menționat și faptul că bujorul ar reprezenta o formă de omagiere a eroilor neamului. „Asociat în cultura și tradiția românească cu puterea dragostei, devotamentul, sacrificiul și sângele, bujorul românesc a fost ales ca simbol al recunoștinței și al respectului pentru veteranii de război”, se mai spune în expunerea de motive a proiectului de lege, scrie fanatik.ro.

Un euro a ajuns să coste aproape 21 de lei. Care este explicația experților
Articolul anterior
Unicef a oferit truse speciale pentru asistentele medicale din două raioane
Articolul următor