Germanii cumpără la greu radiatoare electrice. Cum plănuiesc să se încălzească la iarnă?

Germanii ar putea recurge la iarnă la încălzirea cu radiatoare electrice, ineficiente, care ar suprasolicita rețeaua electrică, pentru a evita gazele, au avertizat companiile de utilități într-un articol publicat duminică, transmite Reuters.

Gospodăriile s-au aprovizionat cu încălzitoare electrice cu ventilator, inclusiv dispozitive portabile, arată cifrele de vânzări, pe fondul temerilor că Rusia ar putea opri sau limita aprovizionarea cu gaze în urma războiului său din Ucraina, transmite news.ro.

Directorul general al asociației germane a utilităților de energie și apă, BDEW, a declarat pentru cotidianul Handelsblatt că clienții ar putea avea facturi de energie și mai mari dacă nu folosesc dispozitivele cu moderație.

”Și pot suprasolicita rețelele electrice, de exemplu atunci când multe gospodării își pornesc radiatoarele într-o parte a orașului în același timp, într-o noapte rece de iarnă”, a arătat directorul BDEW, Kerstin Andreae.

Ea a spus că a înțeles temerile oamenilor de frigul din case, dar că unele dintre mecanismele de adaptare ar putea avea efecte negative.

Germania, împreună cu alte țări din Uniunea Europeană, se străduiește să sprijine gospodăriile și industriile împovărate de o nouă creștere a prețurilor energiei, după ce Rusia a oprit livrările prin conducta de gaze naturale Nord Stream 1.

Guvernul german a promis că utilizatorii industriali vor fi primii care vor fi raționați în cazul unui deficit și că gospodăriile private vor fi scutite de orice reduceri.

Președintele agenției federale pentru rețea a Germaniei a mai spus că utilizarea radiatoarelor poate provoca pene de curent locale, potrivit unui interviu acordat ziarului Tagesspiegel.

Klaus Mueller a adăugat că, chiar și pe fondul prețurilor ”foarte mari” ale gazelor, încălzitoarele electrice ar costa totuși utilizatorii mai mult decât încălzirea centrală pe bază de gaze, care este cea mai comună formă de încălzire rezidențială din țară.

Germanii au cumpărat 600.000 de dispozitive electrice de încălzire în prima jumătate a anului, în creștere cu aproape 35% față de un an mai devreme, potrivit datelor firmei de cercetare a pieței GfK.

FOTO! Unde s-a ascuns Putin. Imagini cu palatul în care a fugit de ochii lumii și de unde dă ordine

În timp ce Rusia este un câmp de luptă între armată și familiile tinerilor chemați la mobilizare, Vladimir Putin stă ascuns de ochii lumii. Nu este la Kremlin, așa cum ar fi de așteptat, ci într-un palat uriaș unde se odihnește, potrivit presei internaționale, scrie digi24.ro.

Despre proprietatea unde stă ascuns Vladimir Putin sunt foarte puține informații publice. Există doar câteva fotografii care arată o clădire uriașă, pe care presa străină a numit-o palat, cu multe dormitoare cu o curte imensă. Casa se află la jumătatea distanței dintre Moscova și Sankt Petersburg, pe malul Lacului Valdai. Clădirea este definiția luxului. Dispune de un spa cu trei etaje, piscină, precum și un salon de înfrumusețare personal.

Potrivit Fundației Anticorupție, înființată de activistul rus Alexei Navalnîi, casa aceasta este locul favorit al lui Putin. Din alte informații furnizate publicului de aceeași sursă, se pare că locuința de lux nu este deținută în totalitate de președintele Rusiei, ci parțial ar fi și pe numele miliardarului Iuri Covalciuc, cunoscut drept bancherul personal al lui Putin.

O jurnalistă independentă, Farida Rustamova, susține că a aflat că Vladimir Putin intenționează să petreacă aici mai multe zile și că ar fi preînregistrat mai multe videoclipuri care vor fi lansate public. Încearcă în acest fel președintele Rusiei să mascheze lipsa din fața publicului.

Aceeași sursă spune că președintele și-a odihnit „trupul și sufletul” la complexul de lux.

Rusia l-a expulzat pe consulul Japoniei la Vladivostok. Ce informații ”secrete” ar fi divulgat diplomatul

Agenția de securitate a Rusiei (FSB) a anunțat luni, 26 septembrie, că a reținut un consul japonez în orașul-port Vladivostok, pentru presupus spionaj și i-a ordonat să părăsească țara, au declarat agențiile de presă ruse, scrie ziare.com.

FSB a declarat că consulul a fost declarat persona non grata după ce a fost prins „în flagrant” primind informații secrete despre efectul sancțiunilor occidentale asupra situației economice din Extremul Orient al Rusiei.

Agenții ruși spun că informațiile clasificate, care priveau și cooperarea Rusiei cu o țară din Asia-Pacific fără nume, au fost obținute în schimbul unei „recompense monetare”.

Rusia a protestat în fața Japoniei, au declarat agențiile citate de FSB. Nu a existat nicio reacție imediată de la Tokyo.

”Bucătarul lui Putin” recunoaște, în premieră, că a fondat grupul de mercenari Wagner, care de mai mulți ani pune în practică planurile Kremlinului

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni că a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina şi a recunoscut prezenţa lui în special în Africa, Orientul Mijlociu şi America Latină, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Într-o postare pe reţelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus că a fondat grupul paramilitar în scopul trimiterii de combatanţi competenţi în regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

„La acel moment, 1 mai 2014, a luat naştere un grup de patrioţi care şi-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a afirmat omul de afaceri într-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai mulţi ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operaţiuni, ceea ce Moscova a dezminţit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale şi de media ruse de finanţarea grupului Wagner, ai cărui combatanţi au fost văzuţi mai ales în Siria, Libia, Ucraina şi Republica Centrafricană.

Evgheni Prigojin este pe lista de sancțiuni a statelor occidentale

În luna iulie mercenarii Wagner au început să facă recrutări în penitenciarele din Rusia și să caute voluntari pentru războiul din Ucraina în țările din Asia Centrală în contextul pierderilor ridicate suferite de forțele armate ale Moscovei în cursul „operațiunii militare speciale” pe care Vladimir Putin a declanșat-o pe 24 februarie.

Kremlinul a respins întotdeauna că are legături cu grupări paramilitare.

Supranumit „bucătarul lui Putin” din cauza faptului că firme ale sale se ocupă de catering pentru Kremlin, Prigojin a fost vizat de primul pachet de sancțiuni anunțat de UE pe 23 februarie ca răspuns față de invazia Ucrainei.

Relatări despre faptul că acesta a început să efectueze personal vizite în penitenciarele din Rusia pentru a recruta criminali și infractori au apărut încă din luna august, dar aceasta este pentru prima dată când Prigojin recunoaște că este fondatorul grupui de mercenari Wagner.

sursa: www.hotnews.ro

Răzbunarea Rusiei după înfrângerile din Harkov. Moscova anunță atacuri cu rachete și cu trupe aeropurtate pentru a recâștiga zonele pierdute
Articolul anterior
Pană uriașă de curent în estul Ucrainei. Un atac al Moscovei a lăsat Harkovul fără lumină și apă
Articolul următor