Germanii sunt atenționați, încă o dată, să evite întâlnirile fizice de sărbători

Cancelarul Angela Merkel i-a îndemnat pe germani, sâmbătă, să evite să îşi viziteze familiile de Crăciun şi să folosească apelurile video pentru a-şi vedea rudele, aşa cum procedează soldaţii aflaţi în străinătate, relatează Reuters.

Germania se confruntă cu o creştere a numărului de infectări cu coronavirus şi a deceselor cauzate de Covid-19, transmite News.ro.

“Femeile şi bărbaţii, aflați departe de casă pentru ca noi să fim în siguranţă, ştiu ce înseamnă să ai contact limitat cu cei dragi”, a spus Angela Merkel în podcast-ul său săptămânal.

“Ei ştiu ce înseamnă să poţi doar să foloseşti Skype o perioadă lungă în loc să fii împreună cu cei iubiţi”, a precizat ea.

Germania a înregistrat sâmbătă peste 31.000 de cazuri noi de infectare şi 702 decese, număr dublu faţă de cel raportat în 15 decembrie, cu o zi înainte ca Germania să intre într-un lockdown care ar urma să dureze cel puţin până la 10 ianuarie.

Angela Merkel a mai transmis mesaje populaţiei legate de Crăciun şi de Anul Nou, cerându-le germanilor să evite deplasările care nu sunt necesare şi să limiteze cât se poate de mult contactul social.

“Ce ne aşteaptă pe mulţi dintre noi de Crăciun este ceva normal pentru cei care sunt în misiune în afara ţării”, a mai afirmat sâmbătă cancelarul.

Medic de 58 de ani din Comrat, răpus de Covid-19
Articolul anterior
Elveția a aprobat vaccinul Covid-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech
Articolul următor
Alte articole interesante