Gest impresionant. O soacră a donat un rinichi salvând viața nurorii sale: „Mă iubește ca pe o fiică”

O femeie în vârstă de 44 de ani din Padova, Italia, avea nevoie de un transplant de rinichi și salvarea sa a venit din partea soacrei care s-a înscris în programul de schimb numit „Deck”. Soacra nu era compatibilă, dar a reușit să obțină un rinichi de la un donator după ce ea însăși a donat un rinichi la rândul ei.

Debora Grigio aștepta de ceva vreme un transplant de rinichi. Soacra ei, pe nume Annalisa Morandin, în vârstă de 67 de ani, i-a salvat viața aderând la programul de schimb numit „Deck”. În practică, rinichiul soacrei l-a primit o altă pacientă aflată pe lista de așteptare, iar nora sa a primit un rinichi compatibil de la o persoană care a decedat.

„Ea mă iubește ca pe o fiică”, a scris Debora pe rețelele de socializare, povestind gestul iubitor al mamei soțului ei. O donație neașteptată pe care Annalisa a ales să o facă fără ezitare.

Debora a descoperit că era bolnavă la vârsta de 30 de ani de o boală autoimună, glomerulonefrita Berger, o patologie care provoacă insuficiență renală. Această boală nu poate decât să degenereze, deși ținută sub control de medicamente și încetinită de cortizon. În 2018, din cauza unei gripe deosebit de agresive, boala s-a agravat. Din acel moment medicii au început să vorbească cu Debora despre dializă și transplant. „Atunci soacra mea m-a privit în față și nu a avut nicio îndoială”, a declarat femeia pentru ziarul Il Gazzettino.

Timp de doi ani, cele două femei au fost supuse unor examene specifice pentru a afla dacă soacra ar putea fi donatoare compatibilă. În timpul ultimelor investigații ceva nu a mers bine, s-a dovedit că nivelurile de antigen ale Deborei erau atât de mari încât riscau să respingă rinichiul Annalisei, făcându-l complet incompatibil. „A căzut lumea peste noi”, a mărturisit Debora.

Femeia era tratată la Centrul de Transplant de Rinichi și Pancreas al spitalului Universitar din Padova, condus de profesorul Paolo Rigotti. Aici, din martie 2018, programul „Deck” a intrat în faza sa experimentală, considerat o inovație la nivel mondial.

„Adesea, donarea directă între persoane legate emoțional nu este posibilă din cauza unei incompatibilități imunologice. Programul Deck este o mare oportunitate de a crește numărul de transplanturi vii, obiectiv principal al rețelei noastre naționale de transplant”, a declarat directorul Centrului Național de Transplant, Massimo Cardillo.

sursa

Anglia: Cum au fost furate 5 mașini de lux, de peste 800.000 de euro, în doar un minut

O flotă de mașini de lux, în valoare de peste 800.000 de euro, a fost furată de hoți dintr-o parcare securizată din Anglia în aproximativ 1 minut.

Cinci vehicule, printre care două Porsche, un Mercedes Maybach, un Mercedes A45 AMG 4matic și un Ariel Atom, foarte rar, au fost furate de hoți, după ce au tăiat sistemul de siguranță de la poarta parcării, potrivit BBC citat de digi24.ro.

Imaginile în care hoții dispar cu mașinile au fost distribuite acum de poliție, în încercarea de a-i identifica pe infractori. Poliția din Essex a reușit să recupereze doar Mercedesul Maybach, însă celelalte patru vehicule furate în noimebrie din Bulphan sunt de negăsit.

”Mă gândesc mereu la partide de sex cu cumnata mea. Mă excit!”. Confesiunile unui bărbat fac înconjurul internetului

Un bărbat de 41 de ani a dau frâu liber imaginației și a împărtășit povestea lui cu toată lumea. Fără inhibiții, acesta a vorbit despre cele mai intense fantezii sexuale pe care le are și despre cum se gândește mereu să facă sex cu cumnata lui.

Fanteziile sexuale reprezintă, desigur, o normalitate, însă nu atunci când sunt legate de unul dintre personajele principale ale familiei tale! Un bărbat de 41 de ani a început să aibă tot felul de sentimente vizavi de cumnata sa. Potrivit informațiilor oferite e thesun.co.uk, bărbatul mărturisește că se excită ori de câte ori o vede pe cumnata lui și că se gândește mereu la partide de sex cu aceasta. 

„Îmi iubesc soția și mă simt vinovat”

De asemenea, bărbatul punctează faptul că și soția lui arată bine, însă cumnățica este…next level! Din aceste motive, le găsește atractive pe amândouă și nu mai știe deloc cum să facă și ce să facă, pentru a gestiona căsnicia așa cum trebuie.

Disperat, și-a împărtășit povestea cu celebra Deidre, cea care ascultă și oferă sfaturi tuturor persoanelor care au probleme în amor. 

Individul a început prin a mărturisi că sora soției sale, cumnata de care este atât de atras, are numai 33 de ani, în comparație cu el, care are 41. Deci și acest lucru ar putea reprezenta un motiv pentru care se simte atras de ea: tinerică și neliniștită!

„Eu am 41 de ani, iar soția mea are 38 de ani. Suntem căsătoriți de 5 ani, avem o fetiță de 2 ani și soția mea este, din nou, însărcinată. Cumnata mea are 33 de ani. Soția mea este o femeie minunată, dar cumnata este altceva – are niște forme apetisante, e sexy și obraznică. Îmi place de ea de ani de zile… Îmi iubesc soția și mă simt vinovat pentru sentimentele pe care le am față de cumnata mea.

Din această cauză, în ultima vreme am evitat să mai stau în preajma ei, deoarece încep să mă excit atunci când este pe-aproape. Îmi e din ce în ce mai greu să nu mă gândesc la ea. M-am și masturbat în timp ce îi priveam fotografiile de pe rețelele de socializare… 

Cum fac să opresc totul aici, să nu mai am sentimente? Soția mea ar fi devastată dacă ar afla așa ceva…” a spus bărbatul.

Ce i-a recomandat specialistul

Povestea lui nu a putut fi trecută cu vederea prea ușor, așa că unul dintre specialiștii publicației menționate anterior i-a și răspuns la povestea bizară:

„Este firesc și inevitabil să găsești alte persoane atractive, din când în când. Nu putem controla gândurile și sentimentele, însă ne putem controla acțiunile. Atâta timp cât nu acționezi în consecință, nu faci nimic greșit.

Soția și cumnata ta vor avea întotdeauna trăsături familiale similare, iar cu ajutorul acestora, vei fi mereu atras de ele. Însă, nu uita un aspect extrem de important: Nu o cunoști pe sora ei la fel de bine cum o cunoști pe soția ta!

Dacă ești fericit într-un mariaj, rămâi acolo! Și nu te mai folosi de fotografiile cumnatei pentru niciun fel de scop, căci e posibil să fii descoperit!!” i-a spus și specialistul, după ce i-a aflat povestea.

sursa: www.click.ro

Salariile miniștrilor și bugetarilor vor crește

Salariile la toți bugetarii vor crește cu 1300 de lei, în 2023. Declarația a fost făcută de Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi. În același timp, oficialul a precizat că sunt și mici excepții. Printre acestea se numără și majorarea salarială a miniștrilor, scrie nordnews.md.

Astfel, valoarea de referință a salariilor miniștrilor va creste de la 1400 la 1900 de lei, respectiv cu mai mult de 30%. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Rezoomat cu Ileana Pîrgaru de la RLIVE TV.

Sunt câteva măsuri, care sunt targhetate. O să vă dau câteva exemple. În afară de această măsură de 1300 de lei, impactul ei este de 3,4 miliarde de lei și practic acoperă această creștere de 3,7 miliarde. Și alte măsuri cu mult mai targhetate cum este majorarea claselor de salarizare pentru angajații din cadrul Agenției Naționale Pentru Siguranța Alimentelor – este o majorare de câteva clase. De asemenea, este majorarea claselor de salarizare pentru unii angajați de la CEC, majorarea claselor de salarizare pentru câțiva angajați din cadrul Consiliului Audiovizual. Aceste categorii sunt excepția la cei 1300 de lei”, a precizat Budianschi.

Mesajul neașteptat transmis de Paula Seling, după apariția zvonurilor conform cărora ar fi divorțat
Articolul anterior
Gerard Pique, fotografiat alături de iubita lui de 23 de ani. El și Shakira au ajuns de curând la un acord pe custodia copiilor
Articolul următor