Gheorghe Panfil, agricultor: Familia europeană este calea către exportul liber și o piață de desfacere mare 

Gheorghe Panfil practică agricultura de-o viață întreagă. Agricultorul este specializat în cultura cerealelor, creșterea leguminoaselor și a sfeclei de zahăr, inclusiv producerea seminţelor. Agricultorul încearcă să minimizeze intervențiile asupra solului pentru a obține recolte cât mai sănătoase. 

„Mi-aș dori ca în Republica Moldova să fie dezvoltat și încurajat sectorul agricol. Avem pământuri roditoare și oameni muncitori, care pot aduce rezultate frumoase acasă și peste hotarele țării”, spune Gheorghe Panfil.  

Uniunea Europeană coordonează eforturile statelor membre în domeniul agriculturii. La nivel european, se elaborează politici agricole, se stabilesc norme și se alocă fonduri. Țările membre sunt responsabile de aplicarea acestor legi și de utilizarea eficientă a banilor primiți. UE monitorizează îndeaproape acest proces și ajustează politicile în funcție de nevoile și rezultatele obținute.

„Europa pentru mine înseamnă un viitor mai bun cu numeroase posibilități de dezvoltare. Familia europeană este calea către exportul liber și o piață de desfacere mare și primitoare”, a mărturisit agricultorul.

Videoul integral poate fi vizionat AICI!

Primii martori în cazul omorului gravidei de la Orhei, audiați: Ce declară suspectul care ar fi violat-o și ucis-o

Judecătorii au dat start evaluării probelor și audierii martorilor în dosarul în care Gheorghe Cotorobai este acuzat de răpirea, violarea și uciderea cu deosebită cruzime a Anei-Maria, tânăra din Orhei, însărcinată în 6 luni. Procurorul a cerut ca ședințele de judecată să fie închise, iar primii patru martori urmează a fi audiați, scrie TV8.md.

Între timp, bărbatul susține că este nevinovat și declară că probele au fost trucate. Anterior, avocatul lui Cotorobai, Boris Bulbuc, spunea că învinuitul a făcut declarații în fața instanței, dar își rezervă dreptul de a păstra tăcerea în raport cu cei care desfășoară ancheta.

 în seara de 12 aprilie, tânăra de 19 ani, însărcinată în șase luni, a urcat de la o stație de așteptare a transportului public într-un automobil și a dispărut. Ulterior, oamenii legii au constatat că victima a fost răpită de un bărbat de 45 de ani, fost angajat al structurilor de forță, care a fost reținut la câteva zile după dispariția tinerei. 

Oamenii legii spun că au ridicat mai multe înregistrări video de pe traseul național, dar și de la casa suspectului, unde se vede clar că Ana-Maria a fost dusă la domiciliul suspectului, ținută cu forța timp de mai multe ore, după care a fost urcată în portbagajul mașinii și dusă într-o direcție necunoscută. 

Opt zile mai târziu, corpul neînsuflețit al tinerei însărcinate a fost descoperit la 21 de kilometri de casa suspectului. Oamenii legii au stabilit că tânăra avea urme de moarte violentă și tortură.

Singurul învinuit în acest dosar era în deplinătatea facultăților mintale atunci când a săvârșit crima. Cel puțin asta arată rezultatele expertizei psihiatrice. 

Un grup de preoți militari pleacă în ”pelerinaje” în Rusia. Ce spune Ministerul Apărării

În comunicatul publicat pe 4 septembrie, Mitropolia Moldovei recunoaște că ”pelerinajele” preoților săi în Federația Rusă sunt organizate de Patriarhia Rusă și afirmă că acestea vor continua, în ciuda nemulțumirii enoriașilor, care se întreabă ce caută păstorii lor în țara care a declanșat o invazie criminală în Ucraina, scrie deschide.md.

Zis și făcut! Pe 8-9 septembrie, încă un grup de preoți va zbura în Rusia. Cu o mică diferență: dacă fețele bisericești plecate anterior își ”ridicau gradele” pe la berării din Moscova, în cazul celor aproximativ 30 de preoți care vor zbura în zilele ce urmează este vorba despre alte grade, mai concret militare.

Într-adevăr, de această dată, la Moscova pleacă un grup de preoți militari, care se află doar în subordinea Mitropoliei Moldovei. Potrivit surselor din cadrul Mitropoliei Moldovei, grupul va fi condus de episcopul de Ceadîr-Lunga, Nicolae Roșca, colonel, președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept.

Din listă, întocmită de protopopul de Criuleni și Dubăsari, Oleg Vieru, fac parte aproximativ 30 de preoți, majoritatea militari, precum protoiereul mitrofor Adrian Toia, parohul bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din orașul Durlești; arhimandritul Irinarh (numele lumesc Ion Costru), starețul sfintei mănăstiri Țigănești; preotul Dan Grigori; protoiereul Lilian Ciubatîi, blagocinul raionului Briceni; prot. mitr. Igor Cojocari, protopop de Rezina; prot. Dumitru Darmancev, parohul bisericii ”Sf. Irh. Alexie” s. Pohrebea, r. Dubăsari; Victor Ceban, preot-paroh al Bisericii cu hramul în cinstea „Sf. M. Mc. Dimitrie” din or. Anenii Noi; prot. mitr. Gheorghe Gavriliță, șef direcție Armata Națională din cadrul sectorului sinodal Activitate Spirituală în MAI, Ministerul Apărării și Organele de Drept; prot. mitr. Valeriu Gîțu; prot. mitr. Corneliu Dobrogeanu, vicepreședintele Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în MAI, Ministerul Apărării și Organele de Drept.

Citiți continuarea AICI.

ATENȚIE, copil DISPĂRUT la Soroca! Poliția cere ajutorul oamenilor pentru a găsi un băiat de 13 ani

De ieri, polițiștii din Soroca s-au mobilizat pentru căutarea unui copil, după ce au primit un apel de la un asistent social care a raportat dispariția băiatului de 13 ani, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Acesta a plecat de la școală în jurul orei 15:00 într-o direcție necunoscută și nu s-a întors până în acest moment acasă.

Când a plecat era îmbrăcat în haine negre și încălțat în adidași negri.

Băiatul are corpolență medie, ochi albaștri și păr șaten.

În cazul în care dețineți informații care pot ajuta la stabilirea locului aflării minorului, vă rugăm să sunați la numerele de telefon: 023023602 sau 069942555.

Captură de peste 1.500.000 de țigări de contrabandă
Articolul anterior
În Capitală a fost organizat un concurs pentru scafandrieri. Cine sunt învingătorii
Articolul următor