Google, Facebook și Amazon ți-ar putea plăti conexiunea la internet, conform unui nou proiect al UE

Uniunea Europeană va consulta, în viitorul apropiat, giganții din Big Tech, cum ar fi Alphabet Inc (Google), Meta și Amazon.com Inc, printre altele, scrie Playtech.

Scopul acestor consultări are legătură cu subvenționarea costurilor rețelei de telecomunicații, conform unui document al Comisiei Europene, elaborat de curând.

În plus, trebuie menționat că furnizori de telecomunicații din Uniunea Europeană ca Deutsche Telekom, Orange, Telefonica și Telecom Italia sunt de părere că cei mai mari furnizori de conținut sunt „de vină” pentru mai mult de 50% din tot traficul de internet, așadar ar trebui puși la „cheltuială.

În consecință, aceștia ar trebui să acopere o parte din costul modernizării infrastructurii, în sine. Printre furnizorii de conținut „buni de plată” s-ar putea include, de asemenea, Netflix Inc, Apple Inc sau Microsoft Corp.

Giganții din Big Tech nu sunt tocmai mulțumiți în legătură cu această propunere

Totuși, întrebați despre acest lucru, giganții menționați anterior au spus că deccizia ar putea submina regulile europene privind neutralitatea internetului, așadar nu toți utilizatorii ar fi tratați în mod egal, dacă s-ar pune în practică, la un moment dat.

Consultarea întreprinsă de Comisia Europeană face parte dintr-un document destul de stufos de nouăsprezece pagini, elaborat de Executivul comunitar înainte de a propune legislația. Documentul va fi publicat cândva săptămâna viitoare, cel mai devreme.

Următorul pas se va materializa sub forma unui acord între statele membre Uniunii Europene și Parlamentul European.

„Consultarea demarată de CE include întrebări care caută să justifice ideea companiilor de telecomunicații ca giganții din domeniul tehnologiei să suporte o parte din costul modernizării infrastructurii. Mai mult, se pare că va fi ignorat impactul asupra consumatorilor și regulile privind neutralitatea net-ului”, se arată într-o declarație, conform Reuters.

„De asemenea, CE va solicita informații detaliate privind afacerile, cum ar fi contractele de peering, care sunt de obicei confidențiale”, s-a mai spus, conform sursei citate anterior.

O studentă la medicină din Rusia, omorâtă de un medicament cumpărat online

Anna Kolyada, în vârstă de 22 de ani, este o studentă la medicină din Rusia care a murit în condiții dramatice după ce a utilizat un medicament mai puțin convențional, cumpărat online.

Fost fotomodel, Anna Kolyada a decedat la spital după ce s-a confruntat cu o febră puternică în timp ce se deplasa la aeroport, pentru a zbura spre Dubai.

Conform presie din Rusia, tânăra a folosit un medicament japonez pentru stimularea imunității, pe bază de placentă umană, cumpărat de la o farmacie online.

Kolyada, care s-a autodenumit „antrenor de sănătate” în spațiul online, a suferit o acumulare de lichid în plămâni, șoc septic, insuficiență cardiacă și otrăvire a sângelui, murind la 10 zile după ce a fost internată în spital, conform ziare.com.

Cercurile negre pe cerul Moscovei care au băgat spaima în ruși. Video!

Inelele negre misterioase de origine necunoscută continuă să sperie locuitorii Moscovei și pe cei din regiune.

După apariția cu o zi înainte, pe 27 martie, a unui inel similar cu un diametru de câțiva metri peste Moscova, un fenomen similar a fost deja observat în alt loc din regiune. Unul dintre martori oculari a filmat cu camera unui telefon mobil, după care a publicat imaginile pe rețelele de socializare.

Rușii notează pe internet că locuitorii mai multor așezări din regiunea Moscovei au fost martorii unui eveniment ciudat. Ei sugerau că inelul de deasupra Moscovei a fost o consecință a evacuarii funinginei de la termocentralele orașului, dar noul inel din regiunea Moscovei nu mai poate fi explicat în acest fel.

Locuitorii sunt speriați și sugerează un sabotaj. Presa a relatat despre descoperirea în regiunea Moscova a epavei unei drone ucrainene la 100 de metri de o stație de tren, scrie ziare.com.

Cinci cetățeni români au murit într-un accident la Strasbourg, după ce s-au urmărit cu mașinile prin oraș și au transmis cursa pe Facebook

Două familii din Timișoara s-au urmărit cu mașinile prin orașul francez Strasbourg, luni, 27 martie, provocând un accident cu 5 morți și 4 răniți, relatează portalul Vocea Timișului și France Info.

Cinci români au murit într-un accident, la Strasbourg, după ce s-au urmărit cu mașinile prin oraș și au transmis cursa pe Facebook

Urmărirea, transmisă live, pe rețelele sociale, s-a declanșat după ce două familii, una din Strasbourg, cealaltă din Kiel, nordul Germaniei, s-au luat la ceartă în plină stradă, pe fondul unui conflict mai vechi, scriu cele două publicații.

Capul uneia dintre familii, Saban Stancu, a reproșat că a executat doi ani de închisoare „degeaba”, în urma unei „afaceri” cu autoturisme, și i-ar fi cerut cumnatului său, Banari Cârpaci, o sumă de bani ca despăgubire. Înțelegerea a fost refuzată și a început urmărirea.

Accidentul s-au produs în cartierul Port-du-Rhin din Strasbourg, după ce mașinile de lux s-au ciocnit, pe fondul vitezei excesive. La locul accidentului au fost trimise 26 de vehicule de salvare și 57 de pompieri.

„Una dintre mașini se îndrepta spre granița german. A fost ajunsă din urmă de cealaltă familie. Apoi s-au ciocnit, provocând accidentul”, a transmis poliția. 

Poliția a intervenit pentru a menține calmul. „Am desfășurat un sistem de securitate important pentru a încerca să stăpânim violența și tensiunile la fața locului”, a declarat unul dintre polițiști la France 3 Alsacia. 

Împușcături, după accident?

Potrivit Derniere Nouvelles Alsace, la locul accidentului s-ar fi auzit împușcături.

Până să ajungă personalul de prim-ajutor, două femei muriseră deja, iar un bărbat, aflat în stop cardio-respirator, a decedat la scurt timp, în ciuda manevrelor de resuscitare.

Ulterior, la spital au mai murit două persoane. Alte patru persoane au fost rănite.

Parchetul Strasbourg a deschis o anchetă, încredințată direcției zonale a poliției judiciare, pentru a încerca să se stabilească circumstanțele în care s-a produs accidentul.

O tânără de 24 de ani s-a măritat cu un bărbat mai în vârstă decât bunicul ei. Vrea să-i dăruiască și copii
Articolul anterior
Angajații din Moldova ar putea primi tichete de sport. Ce presupune inițiativa legislativă?
Articolul următor