Grădina Publică din „Scuarul Catedralei Mitropolitane” va fi dotată cu mobilier urban nou

Grădina Publică „Scuarul Catedralei Mitropolitane” va fi reabilitată. Primăria elaborează un proiect în acest sens, fiind creat și un grup de lucru.

Potrivit lui Ion Ceban, primar de Chișinău, grupul de lucru urmează să întreprindă următoarele acțiuni:

1. Elaborarea schiței de proiect privind reabilitarea aleilor pietonale, pentru a stabili suprafața și modul în care se va interveni. La documentație va lucra un grup de arhitecți, în frunte cu arhitectul Alexandru Sava. Urmează a fi propuse soluții de amenajare a întregului parc, inclusiv zona de joacă pentru copii și de sport, reconstrucția pieței de flori, etc.

2. Elaborarea documentației de proiect privind reabilitarea iluminatului public și construcția sistemului de irigare.

3. Direcția generală locativ-comunală și amenajare va prezenta, în termen de 10 zile, o schiță privind reabilitarea havuzurilor din parc.

4. Pretura sectorului Buiucani va prezenta calculele / devizele privind reparația aleilor amenajate, dar și de reparație a Arcului de Triumf.

5. Asociația de gospodărire a spațiilor verzi va inventaria toți copacii și va veni cu un Plan de intervenție. „Pentru îndeplinirea sarcinilor am oferit termene rezonabile, astfel încât în următoarea perioadă să inițiem lucrările de reabilitare. Vom insista asupra dotării spațiului cu mobilier urban, este vorba despre bănci, ghiveciuri de flori, coșuri de gunoi, iar reabilitarea peisagistică a spațiului verde va fi realizată de specialiști în domeniu. 

În Chișinău va fi desfășurat Campionatul deschis la ciclism
Articolul anterior
Progonoza meteo: Săptămâna viitoare va aduce temperaturi de +30 de grade celsius
Articolul următor
Alte articole interesante