Grădina Publică „Ștefan cel Mare şi Sfânt” va arăta altfel!

Primăria municipiului Chișinău informează că în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” va fi instalat un sistem de irigare. Lucrările de instalare a sistemului de irigare vor începe săptămâna viitoare şi vor fi executate până la data de 15 decembrie a anului curent.

separator

Costul total al proiectului este 3,5 milioane lei, surse financiare fiind prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2018.

Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” este primul parc din oraşul Chişinău care va dispune de sistem de irigare. Acesta va monitoriza umiditatea solului și temperatura aerului și va funcționa separat pentru irigarea plantelor decorative, a gazonului și a arborilor. Noul proiect va permite întreținerea mai bună a gazonului, a rondurilor de flori și a arborilor, pentru că va exclude utilizarea tractoarelor cu cisternă pentru irigare.

În anul viitor, va fi restabilit și gazonul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare şi Sfânt”. De asemenea, pentru anul 2019 se planifică instalarea sistemelor de irigare în Grădina Publică „Parcul Catedralei”, dar şi pe aleea de pe bd. Grigore Vieru.

Cum să elimini durerile de picioare cauzate de kilogramele în plus
Articolul anterior
Ce surprize vă așteaptă în PMAN de Ziua Națională a Vinului!
Articolul următor
Alte articole interesante