Grădinițele din Capitală se confruntă cu o mare criză de bucătari. Salariul de 1400 de lei este nemotivant

Cel puțin două instituții preșcolare din capitală ar putea să nu-și deschidă ușile pentru micuți în această toamnă, pentru că nu are cine le pregăti mâncarea. Salariile mici și volumul mare de lucru sunt cauzele principale care au alungat bucătarii din grădinițe.

separator
gradinita

Responsabilii de la Direcția educație dau neputincioși din umeri și spun că sunt în căutarea unor soluții.

Grădinița 182 din capitala are de toate, spune directoarea, lipseste însă o nimica toata – bucătari. Din aceasta cauza, cel mai probail, la 1 septembrie, curtea grădiniței va fi pustie, iar la poarta va fi pus lacătul. Până în ultimul moment, directoarea instituției a sperat că în timpul vacanței copiilor va găsi specialiști, însă din cauza salariului mizer de 1400 de lei – nimeni nu este tentat să se angajeze.

Lucrul începe la ora cinci, deja la 8:30 trebuie să fie servit dejunul, iar ziua de muncă durează până la ora 18:00.

Pentru cei peste 320 de copii care frecventează grădinița ar fi nevoie de 4 bucătari. Din luna februarie până în luna iulie, însă, a lucrat un singur om. Astfel, că mai toate educatoarele au fost nevoite să-și pună șorțuri și să dea o mâna de ajutor la bucătărie.

 O situație similară este și la grădinița nr. 54 din sectorul Buiucani, dar și în multe alte instituții preșcolare din capitală.

Din toamnă salariile profesorilor și educatorilor se vor majora cu 11 procente, iar pentru personalul auxiliar lefurile vor crește cu doar 10 la sută. Asta ar însemna că bucătarii ar urma să primească 1540 de lei.

sursa: www.protv.md

Se scumpește călătoria cu troleibuzul și autobuzul. Cât va costa un bilet?
Articolul anterior
Un bărbat de 41 de ani din Chișinău, tată a doi copii, s-a împușcat în abdomen însă a scăpat cu viață
Articolul următor
Alte articole interesante