Grecia este lovită de un val de caniculă extremă

Meteorologii anunţă că temperaturile vor ajunge până la 47 de grade Celsius.

Cod roșu de caniculă a fost emis în mai multe regiuni ale Greciei şi sudul Italiei. Europa se confruntă cu cel de-al treilea val de caniculă și este cel mai puternic de până acum – 47 de grade Celsius se vor înregistra în centrul Greciei, transmite deschide.md. De asemenea, cod roșu de caniculă este și în sudul Italiei – Sicilia este puternic afectată de căldură și caniculă. Și în sud-vestul Turciei se înregistrează fenomene meteo extreme ce duc la incendii. Zona a fost declarată zonă de dezastru de autoritățile turce. Peste 5000 de pompieri încearcă să aducă flăcările sub control.

Au fost înregistrate peste opt persoane care au murit din cauza incendiilor, iar alte peste 500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. În acest moment sunt peste 120 de incendii în Turcia.

Iar pe insula Rhodos, din Grecia, aproape o treime din teritoriul acesteia este cuprins de flăcări. Localități întregi au fost arse. Situația este dramatică și în sudul Italiei, acolo unde în ultima săptămână au fost înregistrate nu mai puțin de 800 de focare noi. Cifra crește de la o oră la alta, pompierii nu mai fac față și zeci de aeronave încearcă să stingă flăcările. Sursa acestor fenomene extreme este domul de căldură care s-a instalat pe sudul Europei. Acest val de căldură funcționează ca o cupolă și are efectul unei oale sub presiune.

România trece la buletinul de identitate electronic
Articolul anterior
Funcţionarii corupţi, trimişi în vacanţă
Articolul următor