Grozăvie. Cel puțin 7 pacienți Covid au murit în urma unui incendiu izbucnit în spital

Incendiu puternic și plan roșu activat la Piatra Neamț. 7 persoane au murit din primele informații venite de la ISU.

separator

Actualizare: 12 morți în spitalul din Piatra Neamț. Primele imagini cu salonul de terapie intensivă, mistuit de flăcări

Actualizare:

Zece pacienți au decedat, iar șapte persoane sunt în stare critică – “Zece persoane au fost declarate decedate, iar şapte persoane sunt în stare critică, inclusiv medicul de gardă”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Irina Popa.

„Avem opt decese, un salon evacuat, iar opt pacienţi o să fie transferaţi la Iaşi. O să fie transferaţi la Leţcani. Sursa incendiului e evaluată de ISU. Ei spun că ar fi un scurtcircuit”, a afirmat Nelu Tătaru.

În jurul orei 20 a pornit de la Iași un echipaj cu o autospecială de transport victime multiple pentru preluarea pacienților și transferul la Spitalul Județean de Urgență Iași.

Celulă de criză activată la Ministerul Sănătății. Raed Arafat este și el prezent, comunică realitatea.net.

Din primele informații, 7 persoane ar fi decedat în urma incendiului. Medicul care era de gardă a încercat să evacueze pacienții care se aflau în încăperea în care a izbucnit incendiul. El are acum arsuri pe corp în proporție de 80%.

Mariana Popa, purtator de cuvant ISU Piatra Neamț: „La momentul acesta incendiu este lichidat. Spitalul e foarte aproape de pompieri. Din păcate e vorba de 7 persoane care au decedat în incendiu.” Apelul la 112 a fost dat în jurul orei 19.

Incendiul a izbucnit la etajul al doilea, în secția ATI. Deocamdată nu se cunoaște cauza incendiului.

Aici sunt internați 17 pacienți bolnavi de COVID-19, între care 8 erau conectați la aparatele de ventilație, conform informațiilor din presa locală.

Este activat planul rosu de interventie in judetul Neamt, toate echipajele disponibile merg catre Spitalul Judetean de Urgenta din Neamt. E un incendiu in sectia de Terapie Intensiva. Erau 8 persoane in aceste saloane. Sunt echipe de cautare/salvare care incearca sa recupereze aceste victime.

O parte din incendiu a fost lichidat.

Troleibuzele 2, 3, 10 și 24 revin la itinerarul obișnuit de circulație
Articolul anterior
Cum arată casa în care locuiesc! Tina Karol și Dan Bălan s-ar fi mutat împreună, potrivit presei ucrainene
Articolul următor
Alte articole interesante