Grupul Volkswagen: Unele modele de mașini electrice sunt deja vândute până în 2023

Datorită cererii foarte mari pentru noile modele electrice, Grupul Volkswagen a anunțat că foarte multe dintre modelele sale electrice sunt deja sold out până în 2023. Anul trecut, gigantul german a reușit să vândă peste 450.000 de astfel de modele.

Grupul Volkswagen: Unele modele electrice sunt deja vândute până în 2023Foto: automarket.ro

Cererea pentru mașini electrice în multe piețe din lume a crescut semnificativ în ultimii ani, transmite automarket.ro.

Asta s-a întâmplat chiar și în ciuda pandemiei de coronavirus și a crizei mondiale de semiconductori, care a afectat grav industria auto.

Directorul de finanțe al Grupului Volkswagen, Arno Arlitz, a dezvăluit că cererea pentru aceste mașini este atât de mare, încât stocurile pentru unele modele sunt deja epuizate până în 2023.

În cazul modelelor disponibile în continuare, durata de așteptare este una lungă datorită acestei cereri mari.

„Vedem o scară mai bună, marje mai bune și o cerere mare a clienților”, a declarat acesta. „Inițial, noi credeam că vor dura 2 sau 3 ani până când am fi văzut paritate între mașinile electrice și cele termice”.Publicitatehttps://8e48015a903e879eb98fecc266db7f89.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Anul trecut, Grupul Volkswagen a reușit să vândă 762.400 de vehicule electrificate, cu 81% mai multe față de 2020. Dintre acestea, 452.900 au fost mașini pur electrice, ceea ce reprezintă o creștere cu 95% față de anul anterior lui 2021.

Odată cu declanșarea unei noi crize, cauzate de războiul din Ucraina, industria auto se confruntă din nou cu probleme mari de producție și de aprovizionare.

Potrivit unui analist independent, producția auto europeană va fi redusă cu 700.000 de vehicule în prima jumătate din 2022.

Există, deja, o criză privind aprovizionarea cu cabluri, care proveneau în cantități mari chiar din Ucraina, acolo unde sunt 17 astfel de fabrici. Doar România și Maroc au mai multe uzine pentru fabricarea cablurilor în regiune.

Mai mult, producția auto globală va fi redusă cu 5 milioane de mașini ca urmare a războiului din Ucraina. Recent, șeful Grupului Volkswagen, Herbert Diess, a declarat că războiul va avea consecințe mult mai grave asupra industriei auto decât a avut-o pandemia de COVID-19.

VIDEO! Un bărbat pe trotinetă, spulberat pe zebră de un Mercedes care a trecut la roșu. Momentul, surprins de o cameră de bord

Un bărbat pe trotinetă a fost spulberat pe o trecere de pietoni, de un Mercedes care trecea la semnalul de culoare roșie al semaforului. Potrivit martorilor, accidentul s-a produs în această dimineață, în capitală. Momentul impactului a fost surprins de o cameră de bord a unui automobil, iar imaginile video au fost publicate de internauți pe rețele, scrie unimedia.info.

Din imaginile video se observă cum bărbatul începe să traverseze strada pe o trotinetă la semnalul verde al semaforului, iar pe banda stângă trece un automobil de model Mercedes și îl lovește chiar pe trecerea de pietoni, în timp ce mașinile de pe banda dreaptă s-au oprit la culoarea roșie a semaforului.

Deocamdată, poliția nu a oferit detalii despre acest caz.

Alarmant! UNICEF: Peste 1.000 de copii mor zilnic din cauza apei de băut contaminate

Apa de băut poluată şi absenţa infrastructurii sanitare periclitează vieţile copiilor din diferite regiuni al globului, potrivit Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), scrie digi24.ro.

În fiecare zi, peste 1.000 de copii cu vârste sub cinci ani mor la nivel global din cauza unor afecţiuni provocate de apa poluată, lipsei salubrităţii şi a igienei precare, a precizat UNICEF, luni, la New York, citat de Agerpres.

Un total de 190 de milioane de copii din 10 ţări africane sunt în pericol, potrivit unui nou raport realizat de această organizaţie.

Situaţia este mai gravă în ţările din vestul şi centrul Africii precum Benin, Burkina Faso, Camerun, Ciad, Coasta de Fildeş, Guinea, Mali, Niger, Nigeria şi Somalia, se mai precizează în raport.

Multe dintre aceste state sunt afectate de instabilitate şi de conflicte armate, care îngreunează şi mai mult accesul copiilor la apă curată şi igienă. Miercuri este marcată Ziua Mondială a Apei.

Tot miercuri, debutează la New York Conferinţa ONU privind Apa. Scopul acestui eveniment este acela de a analiza gradul în care pot fi realizate obiective stabilite la nivel internaţional, inclusiv Obiectivul ONU de Dezvoltare Durabilă privind accesul la apă curată pentru toţi până în 2030.

Potrivit ONU, două miliarde de persoane la nivel global – una din patru – nu dispun de acces la apă curată.

Protestul de marți al transportatorilor! Cum vor circula rutele interurbane de autobuz și microbuz

Asociația Patronală a Transportatorilor Auto a anunța marți protest. Circa 100 de vehicule vor fi aduse în fața Inspectoratului General Securitate Publică, precizează protestatarii, scrie realitatea.md.

Șeful APOTA, Oleg Alexa, a precizat pentru redacția Realitatea că manifestația începe la 12:00. Deplasarea transportului interurban nu va fi sistată din cauza protestului.

„Mâine, transportul nu va fi sistat. La protest vor participa persoanele neantrenate la rute în acel interval. Mâine, la 12:00, vom expune nemulțumirea față de acțiunile ilegale ale Poliției”, a precizat Alexa.

Transportatorii sunt nemulțumiți că au fost opriți, fiind acuzați că aduceau manifestanți în Capitală. Ei planifică să prezinte numele ofițerilor care ar fi comis încălcări, calificând acțiunile persoanelor vizate pot fi calificate drept „infracțiuni”.

Șase copii refugiați, adăpostiți la Ștefan Vodă. Părinții lor au rămas să lupte acasă
Articolul anterior
Al cincilea general rus, ucis în războiul din Ucraina
Articolul următor