Lera Kudryavtseva spune că s-a infectat cu noul Coronavirus de la fiica ei, în vârstă de 2 ani

Prezentatoarea TV din Rusia, Lera Kudryavtseva, în vârstă de 49 de ani, a recunoscut că se simte mai rău, după ce a fost testată pozitiv cu Covid-19. Prietenii virtuali au încercat să o ajute.

Lera Kudryavtseva a simțit schimbări care au înfricoșat-o. Gazda emisiunilor «Звезды сошлись» и «Секрет на миллион» spune că trece printr-o perioadă dificilă din viața ei, după ce și-a pierdut două dintre simțuri.

,,Au apărut principalele semne ale unui virus periculos. Mirosul și gustul au dispărut”, a spus Lera. Ea a arătat cum își petrece timpul în autoizolare. Actrița a început să urmărească serialul în vogă Netflix „The Royal Gambit”. În același timp, vedeta declară că este geloasă pe colegii ei, care acum se plimbă pe plaje, sub soarele fierbinte.

„Cum mă înfurie toți acești oameni, care sunt acum pe mări și oceane, cu fotografii frumoase și siropoase”, le-a spus ea internauților în timp ce își aplica o mască facială.

Kudryavtseva a făcut apel la toți cei care nu sunt indiferenți privind starea ei. Le-a cerut urmăritorilor săi să nu o întrebe ce mai face, deoarece această întrebare nu are sens acum. Se simte groaznic și nu vrea să vorbească despre asta.

Anterior, Lera Kudryavtseva a spus că a contractat coronavirusul de la fiica ei de 2 ani.

Tot mai mulţi locuitori din regiunea transnistreană se mută cu traiul pe malul drept al Nistrului

Tot mai mulţi locuitori din regiunea transnistreană se mută cu traiul pe malul drept al Nistrului, iar migraţia s-a intensificat odată cu invazia Rusiei în Ucraina. Potrivit Agenţiei Servicii Publice, din 24 februarie şi până în prezent, peste 600 de oameni au solicitat schimbarea domiciliului pe teritoriul controlat de Chişinău. Experţii spun că, în realitate, cifra este mult mai mare.

Grigore Cojocaru a muncit mai bine de două decenii ca profesor de istorie la liceul cu predare în limba română din Râbniţa, un oraş din regiunea transnistreană. Încă din primele zile ale invaziei Rusiei în Ucraina, când în stânga Nistrului se vorbea despre implicarea Tiraspolului în război, bărbatul a analizat posibilitatea de a părăsi, împreună cu familia, locurile natale. A aplicat la concursul pentru funcţia vacantă de vicedirector al Liceului „Vasile Alecsandri” din Chişinău, şi l-a câştigat.

GRIGORE COJOCARU, profesor de istorie: „Ideea de a pleca din stânga Nistrului a venit nemijlocit în luna februarie. Era o chestie de întrebare foarte serioasă: ce era să predai istoria românilor, într-o regiune unde sunt şanse foarte mari să vină autorităţile din Rusia. Şi atunci am început să caut oportunităţi. Decizia a durat cred că undeva 2, 3 luni de zile, până în luna iunie. Greu? Desigur. Sunt 20 de ani când am activat în stânga Nistrului, în Râbniţa.”

În prezent, profesorul de istorie trăieşte cu chirie în Chişinău, unde vrea să se mute definitiv împreună cu familia sa.

GRIGORE COJOCARU, profesor de istorie: „Trebuie să-i dau un viitor copilului şi vreau să fiu sigur în viitorul meu, care cred că autorităţile din stânga Nistrului pot să-l împiedice. Ulterior, deja urmează să vină şi soţia. Contează viitorul şi încercăm să-l reîncepem aici.”

Potrivit Agenţiei Servicii Publice, de la începutul războiului din Ucraina, 652 de persoane din regiunea transnistreană au solicitat schimbarea domiciliului în dreapta Nistrului. Dintre acestea, 316 sunt bărbaţi iar 342, femei. 253 de bărbaţi au vârste cuprinse între 18 – 60 de ani

PAVEL CAZACU avocat Promo – LEX: „Pe de-o parte, locuitorii din stânga Nistrului aleg o viaţă mai bună, cu oportunitpţi, pe care malul drept le poate oferi. Pe de altă parte sunt persecutările care se produc în regiunea transnistreană. Tinerii de 18 ani fug de teama înrolării în armata transnistreană. Foarte multe persoane, sau zeci de persoane fug din calea maşinii militare din stânga Nistrului.”

Avocaţii Promo – LEX spun că, în realitate cifra persoanelor care decid să se mute în dreapta Nistrului ar fi cu mult mai mare.

PAVEL CAZACU avocat Promo – LEX: „Ei pleacă într-un regim alert, când observă că riscul este iminent şi atunci cifrele oficiale nu reflectă situaţia reală. Mai ales după invazia rusă.”

Anterior, persoanele cu cetăţenie rusă din regiunea transnistreană au fost chemate să se înroleze, prin contract, în armata Moscovei, pentru a lupta în Ucraina. După anunţul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parţială, autorităţile de la Chişinău spun că nu au informaţii despre o eventuală recrutare şi pe malul stâng al Nistrului.

Un penitenciar din Moldova apare într-un serial lansat de Netflix

Netflix a lansat al șaselea sezon din seria „În interiorul celor mai dure închisori din lume”. Primul episod din noul sezon spune povestea deținuților din Penitenciarul de la Rezina. Circa o treime dintre pușcăriașii de acolo își ispășesc pedepsele după ce au fost condamnați la detenție pe viață.

În film, deținuții povestesc despre condițiile din celule și mărturisesc crimele grave pentru care au fost la închisoare pentru restul vieții, transmite tv8.md.

„În interiorul celor mai dure închisori din lume” este un documentar de televiziune produs de Emporium Productions din Londra și disponibil pe Netflix.

Documentarul prezintă viața în cele mai dure închisori din întreaga lume, mai ales din perspectiva prizonierilor, dar incluzând și perspectiva gardienilor și a altor persoane care interacționează cu sistemul penitenciar. Sezonul 1 a fost găzduit de jurnalistul irlandez Paul Connolly.

Video:

Distribuirea plăților salariale în sectorul bugetar se va face prin MPay

Distribuirea plăților salariale de către autoritățile publice ar putea fi efectuată prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice „MPay”, după modelul distribuirii prestațiilor sociale.

Distribuirea plăților salariale în sectorul bugetar se va face prin MPay

Un proiect de lege în acest sens a fost avizat de către membrii Comisiei economie, buget și finanțe, transmite IPN.

Autoritățile precizează că această modalitate va contribui la reducerea efortului operațional al instituțiilor publice printr-o automatizare mai mare a activităților aferente efectuării plăților salariale, dar și la micșorarea cheltuielilor legate de aceste operațiuni.

Potrivit unuia din autorii proiectului, deputatul Dumitru Alaiba, președinte al Comisiei economie, adoptarea modificărilor va dinamiza tehnologizarea proceselor de distribuire a plăților salariale și celor sociale.

În țări mai avansate deja există bănci doar virtuale care prestează servicii de plăți pentru cetățeni de la distanță, în mod rapid, sigur și comod, a menționat deputatul.

Totodată, aplicarea noului model de distribuire a plăților salariale va contribui la sporirea competitivității și la diversificarea ofertei în domeniul serviciilor de plată.

În prezent sunt distribuite 26 de tipuri de prestații sociale prin „MPay”, prin intermediul tuturor celor 11 bănci comerciale care activează în Republica Moldova, al întreprinderii de stat „Poșta Moldovei” și al unui prestator nebancar.

Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au convenit să solicite suplimentar opinia Băncii Naționale a Moldovei pe marginea proiectului propus, după care acesta va fi transmis spre dezbateri în plen.

Coronavirusul a făcut încă 9 victime
Articolul anterior
„Te iubim incredibil de mult!”. Victoria Beckham și-a felicitat public viitoarea noră
Articolul următor