Guvernul a aprobat anularea Examenelor de Bacalaureat

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege privind anularea examenelor naționale de bacalaureat și a examenelor de absolvire a ciclului gimnazial pentru anul 2020, care a fost propus astăzi de ministrul educației.

separator

Actualizare: Decizia oficială de suspendare a examenelor de absolvire a fost luată de către Comisia Situații Excepționale, după ședința Centrului Unic de Comandă privind criza Covid-19.

Mediile vor fi calculate pe baza ultimilor 3 ani de studii. Diplomele eliberate vor fi eligibile pentru continuarea studiilor la licee și facultăți.

Conform documentului aprobat, eliberarea diplomei de bacalaureat, care conferă dreptul de admitere în învățământul superior şi în învățământul profesional tehnic postsecundar nonterțiar, pentru elevii care s-au înscris, în termenele stabilite, pentru a susține examenul în sesiunea 2020 și finalizează în acest an de studii clasa a XII-a de liceu sau programa de liceu în instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar cu medii anuale la disciplinele școlare și media generală mai mari sau egale cu „5” (cinci), cu calcularea notelor pentru probele de examen de bacalaureat în baza notelor obținute pe parcursul claselor de liceu/anilor de studii I-III în învățământul profesional tehnic postsecundar.

Notele pentru probele de examen reprezentă media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a mediilor anuale, obținute de elevi pe parcursul claselor X-XII/anilor de studii I-III în învățământul profesional tehnic postsecundar, la disciplinele respective.

Elevii din clasele a IX-a, a XII-a și cei care au finalizat programa de liceu în instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar care nu reușesc să finalizeze acest an de studii cu medii anuale la disciplinele școlare și media generală mai mari sau egale cu „5” (cinci), restanțierii din anii precedenți, persoanele care au finalizat programa de liceu în instituțiile de învățământ superior, care s-au înscris pentru a susține examenul în sesiunea de examene 2020 și persoanele care au solicitat susținerea examenului de bacalaureat în regim de externat vor putea susține examenul în următoarea sesiune, în condiţiile stabilite de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

sursa: www.diez.md

22 de stații în țară, unde șoferii își pot alimenta gratuit mașinile electrice
Articolul anterior
În Moldova, sunt confirmate 252 cazuri de infectare cu Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante