Guvernul alocă câte 1 milion de lei pentru familiile victimelor de la Aeroport

Familiile victimelor atacului de la Aeroport vor primi suport din partea autorităților. Anunțul a fost făcut de Prim-ministrul Dorin Recean.

Republica Moldova ar putea avea Guvern până pe această dată! Vor fi nume  vechi, dar și noi - Realitatea.md

„În semn de profundă compasiune și solidaritate cu familiile, rudele și apropiații lui Serghei Muntean și Igor Ciofu, victime ale incidentului tragic care a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău în data 30 iunie 2023, mâine, drapelele de stat vor fi coborâte în bernă.

Vom acorda familiilor victimelor câte un milion de lei – bani din fondul de rezervă al Guvernului, fondul de consum al Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău și conform legii privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a anunțat Dorin Recean. 

Amintim că vineri seara, 30 iunie curent, au fost raportate mai multe împușcături pe aeroport. Rustan Așurov cu cetățenia Tadjikistanului a aterizat la Chișinău cu o cursă din Turcia. Poliția de Frontieră i-a interzis intrarea, din această cauză Rustam Așurov l-a imobilizat pe polițistul de frontieră Serghei Muntean, i-a luat arma. Gardianul Igor Ciofu a vrut să-i ofere ajutor colegului, dar a fost împușcat mortal. Cetățeanul străin l-a împușcat mortal și pe Serghei Muntean.

Mai târziu, s-a aflat că atacatorul are 43 de ani și face parte dintr-o grupare criminală care l-a răpit pe vicepreședintele băncii Orienbașka. Potrivit informațiilor neoficiale, este terorist, având pregătire specială într-o tabără din Afganistan.

În prezent, se află în stare gravă la spital, fiind rănit în timpul reținerii. Dacă va supraviețui, va fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Scriitoarea ucranineană Victoria Amelina și-a pierdut viața în bombardamentul rusesc asupra Kramatorsk
Articolul anterior
Cum a ajuns autorul atacului de la Aeroport în Republica Moldova. Explicațiile șefului IGP
Articolul următor