Guvernul Italiei a pierdut un proces cu lesbienele care nu voiau să fie numite ”tată“

Părinții de același sex au dreptul de a nu fi numiți „tată” și „mamă” în actele de identitate ale copiilor lor, a hotărât o instanță din Italia, decizie cu care nu a fost de acord noul guvern de dreapta al țării, relatează Reuters.

Prim-ministrul Giorgia Meloni se consideră o apărătoare a valorilor creștine și a ceea ce ea numește „familie tradițională”, iar partidul ei de dreapta Fratelli d’Italia este deosebit de ostil față de părinții de același sex.

Cu toate acestea, un judecător de la Roma a decis în favoarea unui cuplu de lesbiene care s-a opus regulilor actuale pentru cărțile de identitate ale minorilor, care trebuie să includă o referire la părinți sau tutori legali.

Până în 2019, ei au fost identificați drept „părinți”, dar acest lucru a fost schimbat de liderul de extremă dreaptă și aliat Meloni, Matteo Salvini, pe atunci ministru de interne. El a ordonat ca formularea să fie schimbată în „tată” și „mamă”.

În acest caz, una dintre cele două femei a dat naștere unei fete care a fost apoi adoptată de partenera ei, ambele devenind din punct de vedere legal mame. Judecătorul a spus că a numi pe una dintre ele „tată” nu are sens.

Hotărârea sa a fost emisă în septembrie, dar a fost mediatizată abia miercuri de Famiglie Arcobaleno (Familiile Curcubeului), o asociație care reprezintă părinții de același sex care au susținut cuplul de lesbiene.

Verdictul este definitiv deoarece guvernul anterior al Italiei, condus de tehnocratul Mario Draghi, nu a făcut recurs. Decizia nu se poate aplica automat și în alte cazuri.

Până când legea nu va fi schimbată, este la latitudinea fiecăruia” să conteste regulile privind actele de identitate, a declarat joi pentru Reuters Egizia Mondini, purtătoarea de cuvânt a Famiglie Arcobaleno, adăugând că există și alte cazuri similare judecate în prezent.

Biroul lui Meloni a declarat într-un comunicat că va studia hotărârea „foarte atent, deoarece prezintă probleme evidente de implementare” și „pune în pericol” funcționarea sistemului național de identificare.

sursa: www.adevarul.ro

Ion Paladi și Paula Seling au lansat un nou colind superb: „La mulți ani de sărbători!”

Interpretul de muzică populară, Ion Paladi și artista de peste Prut, Paula Seling, au lansat un nou colind superb, „La mulți ani de sărbători”.

„Decembrie este luna colindelor, iar Ion Paladi și Paula Seling v-au pregătit cea mai frumoasă surpriză în preajma sărbătorilor de Crăciun”, se arată în descrierea videoclipului.

Cei doi interpreți sunt acompaniați de Orchestra „Lăutarii”. Muzica colindului este compusă de Ion Paladi și Corneliu Botgros, iar versurile au fost scrise de Mariana Honceru. 

Videoclipul a fost filmat „într-un cadru de poveste” atât în România, cât și în Republica Moldova.

Putin, la volan unui Mercedes pe podul explodat recent între Crimeea și Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat Podul Crimeei, iar viceprim-ministrul Marat Khusnullin i-a raportat despre lucrările de reparație, scrie publicația de propagandă Ria Novosti, citată de stirileprotv.ro.

Autoritățile au anunțat luni deschiderea circulației pe partea dreaptă a porțiunii de drum a podului.

La 8 octombrie, un camion a explodat pe podul Kerch, care leagă peninsula Crimeaa de Rusia, și o garnitură de tren a luat foc, ceea ce a dus la prăbușirea a două travee ale drumului.

Podul Kerci este format, de fapt, dintr-un pod rutier și unul feroviar, care leagă Peninsula Taman, din Rusia continentală, de regiunea Kerci din Crimeea. Explozia a afectat linia de cale ferată și a rupt în două locuri un sens de mers de pe podul rutier.

Incidentul a blocat ore bune circulația dinspre Crimeea spre Rusia, iar autoritățile au fost nevoite să intervină pentru a ajuta sutele de șoferi rămași în peninsulă.

Forțele ucrainene de apărare aeriană au doborât majoritatea rachetelor Rusiei în timpul atacului masiv de astăzi

Conform Administrației militare a orașului Kiev, 10 rachete au fost lansate astăzi spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost distruse, transmite presa din Ucraina.

Массированный ракетный удар по Украине

Forțele de apărare aeriană a Ucrainei au reușit să doboare zeci de rachete rusești în timpul bombardamentului masiv al Federației Ruse, pe 5 decembrie.

În special, în regiunea Poltava, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să distrugă toate cele 10 obuze rusești care vizau regiunea. Acest lucru a fost dezvăluit de șeful administrației militare regionale Poltava, Dmitri Lunin.

„În regiunea Poltava ,,fără sosiri”. Forțele de apărare aeriană au lucrat la maxim. Au doborât cele 10 rachete rusești”, a scris militarul.

Șeful OVA din Dnepropetrovsk, Valentin Reznikochenko, a spus că apărătorii ucraineni de la comandamentul aerian Vostok au reușit să neutralizeze 15 rachete inamice.

Între timp, administrația militară a orașului Kiev a declarat că 10 rachete au fost lansate spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost doborâte forțele de apărare aeriană.

Președintele Volodymyr Zelensky a spus că armata ucraineană a reușit să doboare majoritatea rachetelor rusești, iar inginerii energetici lucrează deja la reluarea livrării energiei electrice.

Astăzi, 5 decembrie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Explozii au fost auzite în Odesa, Zaporojie, Vinnitsa și în alte orașe ale Ucrainei. Odesa a rămas fără electricitate și apă, iar o coloană neagră de fum s-a ridicat peste oraș.

De asemenea, așezările din regiunile Nikolaev, Dnepropetrovsk și Sumy au rămas fără electricitate. Compania „Ukrenergo” a transmis că rușii au lansat noi atacuri asupra infrastructurii critice.

Lidia Buble, condamnată la închisoare și muncă în folosul comunității
Articolul anterior
O femeie supraponderală a rămas blocată, după ce a rupt un tobogan. De la acel moment, viața i s-a schimbat complet
Articolul următor