Guvernul prelungeşte moratoriul la angajările în instituţiile publice şi CNAS

Guvernul Chicu prelungeşte cu un an (până la 31 decembrie 2020) un moratoriu privind angajările în autorităţile publice şi instituţiile de stat, precum şi în Casa Naţională de Asigurări Sociale, pe funcţiile vacante înregistrate la 30 noiembrie 2019.

separator
Totuşi, suspendarea angajărilor este cu titlu de recomandare. În total, este vorba despre circa 9 mii de unităţi vacante.

De asemenea, prin proiectul aprobat astăzi, Guvernul recomandă şi autorităţilor publice locale să suspende angajările ( în prezent sunt peste 5000 de locuri de muncă vacante), transmite tvrmoldova.md.

Prevederile hotărârii nu se aplică asupra funcţiilor pentru care, la data aprobării (17 decembrie), a fost anunţat concurs.

Măsurile se iau pentru a eficientiza şi a stabili un regim strict de utilizare a cheltuielilor publice, se spune în argumentarea proiectului.

Un moratoriu asemănător, ce este în aplicare până la data de 31 a acestei luni, a fost aprobat la sfârşitul anului trecut de Guvernul Filip.

Cutremur după cutremur în această dimineață! Ce magnitudine au avut seismele
Articolul anterior
Descinderi masive la sediile unei universități de peste Prut, pentru luare de mită și promovare frauduloasă a examenelor
Articolul următor
Alte articole interesante