Guvernul României a donat echipamente medicale spitalului din Comrat

Guvernul României a donat un lot de echipamente medicale, în valoare de 45.000 euro, spitalului din Comrat, proiect inclus în Planul Anual de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, aprobat de Guvernul României. E vorba și de echipamente de protecţie pentru lupta împotriva noului tip de coronavirus.

separator

Donația a fost transmisă prin intermediul ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, care a efectuat o vizită de lucru în unitatea teritorială autonomă Găgăuzia, transmite IPN.

„Ne bucură faptul că a fost posibilă donația respectivă la spitalul din Comrat. Spitalul din Comrat este unul, după cum știm, din cele şapte spitale raionale care au fost etichetate de autoritățile Republicii Moldova drept spitale care au grijă de pacienții de COVID”, a menţionat Daniel Ioniţă, la evenimentul de donare.

Ambasadorul a declarat că programul respectiv a fost aprobat la începutul anului curent. Donația a constat în furnizarea în două rânduri a echipamentelor necesare: într-o primă etapă au sosit monitoarele, deci echipamentele de monitorizare a sistemelor vitale, în a doua etapă au sosit materialele consumabile.

„Îmi face o imensă plăcere să fiu reprezentantul Guvernului României la acest eveniment extrem de important, când vă înaintăm această donație care a fost făcută cu sprijinul României”, a adăugat ambasadorul României.

Vremea o ia razna: temperaturile cresc din nou, până la +30 de grade Celsius
Articolul anterior
Câțiva excursionişti vor primi prin poștă deşeurile din plastic şi ambalajele lăsate în urma lor
Articolul următor
Alte articole interesante